Συνεχίζεται σήμερα (Σάββατο 24/10) με πέντε παιχνίδια το πρωτάθλημα της Basket League με τα παιχνίδι της 3ης αγωνιστικής. Το μεγάλο ντέρμπι της ημέρας γίνεται στο «Nick Galis Hall», όπου στο παραδοσιακό ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ο Άρης υποδέχεται τον ΠΑΟΚ, θέλοντας να φτάσει στο 3/3 με το συγκρότημα του Σούλη Μαρκόπουλου να ψάχνει την πρώτη του νίκη, μετά τις ήττες από ΑΕΚ και Κηφισιά. Και οι δυο ομάδες αναμένεται να είναι πλήρεις, ενώ το παιχνίδι είναι sold out.

Στο ΟΑΚΑ, μπορεί η ΑΕΚ με νίκη κόντρα στα Τρίκαλα να παραμείνει στην κορυφή, φτάνοντας στο 3/3, αλλά το κλίμα πάνω από κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων, δεν είναι και το καλύτερο. Ο Σωτήρη Μανωλόπουλος θα ντεμπουτάρει δίπλα στον Ντράγκαν Σάκοτα, όπου πλέον δεν θα υπάρχει ο Άγγελος Κορωνίος, ενώ απών θα είναι ο κλινήρης Ντούσαν Σάκοτα. Για τους Θεσσαλούς, που έχουν 2/2 στο ξεκίνημα, ντεμπούτο θα κάνει ο Νίκος Καλλές, ενώ αποχώρησε ο Χοερντούρ Βίλιαμσον.

Σπουδαίο ξεκίνημα έχει πραγματοποίησε και η Κηφισιά, η οποία έρχεται από την πολύ μεγάλη νίκη στην Πυλαία με τον ΠΑΟΚ, και θέλει να φτάσει στο απόλυτο, έχοντας απέναντι του το Λαύριο. Παρελθόν από το συγκρότημα του Ηλία Παπεθεοδώρου αποτελεί ο Κέρβιν Μπρίστολ, που δεν έπεισε με την απόδοση του, ενώ στο «Ζηρίνειο», επιστρέφει ο Νίκος Μπάρλος, με τον Λαύριο να ψάχνει την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα, έχοντας ως τώρα κερδίσει τις εντυπώσεις, αλλά όχι την ουσία.

Στην Περιβόλα ο Απόλλωνας ψάχνει την πρώτη του στο πρωτάθλημα, έχοντας απέναντι του τον ιδιαίτερα επικίνδυνο Κολοσσό Ρόδου, και θέλοντας να μην του συμβεί ότι την περασμένη αγωνιστική, όταν και ο Κόροιβος «απέδρασε» με το διπλό από την Πάτρα. Αντίθετα, ο Κόροιβος θέλει να συνεχίσει με εκτός έδρας επιτυχίες την πορεία του, έχοντας ωστόσο δύσκολο έργο στην «Καλαμίτσα» με την Καβάλα.

Αύριο (Κυριακή 25/10) ο Παναθηναϊκός δοκιμάζεται στο «Μ.Μερκούρη» από το δυνατό Ρέθυμνο, συνεχίζοντας το δύσκολο πρόγραμμα του, ενώ ο Ολυμπιακός θέλει να «ξεμουδιάσει» και να βρει ρυθμό την Δευτέρα (26/10) στο ΣΕΦ με τον Αρκαδικό.

Το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής:

Σάββατο 24 Οκτωβρίου

17.00 Απόλλων Π. – Κολοσσός (NS2)
17.00 ΑΕΚ – Τρίκαλα (OT4)
17.00 Καβάλα – Κόροιβος (NS2)
17.00 Κηφισιά – Λαύριο (NS2)
21.00 ‘Αρης – ΠΑΟΚ (NS1)

Κυριακή 25 Οκτωβρίου

16.30 Ρέθυμνο – Παναθηναϊκός (NS3)

Δευτέρα 26 Οκτωβρίου

18.30 Ολυμπιακός Αρκαδικός (OT4)