Το πρωτάθλημα της Basket League ΣΚΡΑΤΣ θέλει λιγότερο από ένα μήνα να ξεκινήσει και σήμερα, είναι η ώρα να μάθει κάθε ομάδα τις κατά σειρά αντιπάλους της. Στο Μουσείο Μπενάκη, πραγματοποιείται αυτή τη στιγμή η κλήρωση της κορυφαίας κατηγορίας του ελληνικού πρωταθλήματος, με την προσμονή μίας ακόμη ανταγωνιστικής σεζόν.

Στην κλήρωση παρευρίσκονται οι ισχυροί άνδρες των ΚΑΕ Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος, ο Μάνος Παπαδόπουλος, ενώ το «παρών» έχει δώσει και ο Θανάσης Γιαννακόπουλος, πρώην πρόεδρος των «πρασίνων».

klirosi-2015-2016-2

«Φαίνεται ότι ο κόσμος έρχεται ξανά στο μπάσκετ», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Γιώργος Χαλβατζάκης. Ο ισχυρός ανήρ της διοργανώτριας αρχής, πρόσθεσε παράλληλα πως «στόχος μας είναι φέτος εκτός από μία ανταγωνιστική σεζόν, να ξεπεράσουμε το ρεκόρ των 320.000 εισιτηρίων της σεζόν 2014-2015».

Στο τέλος της ομιλίας του, βράβευσε τον διευθυντή μάρκετινγκ των Ελληνικών Λαχείων, χορηγού του πρωταθλήματος, Πάνο Μπάλλα.

xalvatzakis-klirosi-2015-2016

Αμέσως μετά, ο κύριος Χαλβατζάκης βράβευσε τον τεχνικό διευθυντή της Εθνικής ομάδας, Κώστα Κώτση, για την επιτυχία της κατάκτησης του χρυσού μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U18 του Βόλου. Όχι μόνο για την επιτυχία, αλλά γιατί το ελληνικό μπάσκετ δείχνει πάντα πως έχει μέλλον.

Ο ίδιος βραβεύτηκε και για την κατάκτηση της πέμπτης θέσης στο Ευρωμπάσκετ 2015 από την Εθνική Ανδρών, η οποία συνεπάγεται τη συμμετοχή της στο προολυμπιακό τουρνουά για τους Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο.

kotsis-vraveio-2

Ακολούθησε η βράβευση του Παναγιώτη Αγγελόπουλου για την κατάκτηση του προηγούμενου πρωταθλήματος από τον Ολυμπιακό. Ο πρόεδρος της ΚΑΕ, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Σε 10 χρόνια έχουμε κατακτήσει δύο πρωταθλήματα, ενώ αν ρωτήσετε και τους αντιπάλους μας, θα σας πουν ότι μάλλον αξίζαμε παραπάνω. Αυτό που μας κράτησε, είναι αρχικά η αναγνώριση στην Ευρώπη, ενώ χωρίς τον αδερφό μου δε θα άντεχα μόνος. Οι δύο ελληνικές ομάδες, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, έχουν κατακτήσει τρία συνεχόμενα τρόπαια στην Ευρωλίγκα, δεν έχει ξαναγίνει αυτό. Μακάρι αυτό να συμβεί και με την Εθνική ομάδα».

aggelopouloi-vraveusi

Τη δική του σειρά πήρε ο διευθύνων σύμβουλος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Παναγιώτης Τριαντόπουλος, για την επιτυχία της κατάκτησης του Κυπέλλου Ελλάδος από τους «πρασίνους». «Είναι υποχρέωσή μας να αναβαθμίσουμε το προϊόν, να σταματήσουμε τη βία και να ξαναφέρουμε τον κόσμο, τις οικογένειες. Να κάνουμε πράξη το να κάθονται μαζί οι διοικήσεις και να παρακολουθούν τους αγώνες, και γιατί όχι τους φιλάθλους των δύο αντιπάλων ομάδων στην πορεία. Κάνουμε μία νέα αρχή, στην οποία κατακρίνω οππιαδήποτε αντιπαράθεση εντός όσο κι εκτός γηπέδου. Εμείς, μάλιστα, σταματήσαμε να απαντάμε στις προκλήσεις», δήλωσε.

Βραβείο ήθους, παρέλαβαν αμέσως μετά ο άρτι υποβιβασθείς ΚΑΟΔ, ο Κολοσσός Ρόδου και ο Κόροιβος.

Προπονητής της χρονιάς, αναδείχθηκε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος. «Το μπάσκετ είναι ομαδικό άθλημα και το βραβείο αυτό ανήκει σε όλους, όσοι απαρτίζουν την ομάδα. Αρχικά τους παίκτες, που παλεύουν καθημερινά για να φέρουν τα αποτελέσματα, έπειτα στους συνεργάτες που δουλεύουν νυχθημερόν για να τα έχουν όλα έτοιμα σε κάθε τομέα, και φυσικά στη διοίκηση που είναι πάντα εδώ και στηρίζει την προσπάθεια που καταβάλλεται. Ελπίζω η προσπάθεια που ξεκίνησε πέρυσι, να συνεχιστεί και φέτος», δήλωσε ο Έλληνας κόουτς, τον οποίο βράβευσε ο Γιάννης Ιωαννίδης.

sfairo-vraveusi

Ο αμυντικός της χρονιάς, Μπράιαντ Ντάνστον, είναι απών καθώς δεν του επέτρεψαν να βρίσκεται στην Αθήνα, οι υποχρεώσεις του με την Αναντολού Εφές.

Στη συνέχεια, ήταν η ώρα της βράβευσης της καλύτερης πεντάδας, την οποία απαρτίζουν οι Κώστας Σλούκας, Βασίλης Σπανούλης, Γιώργος Πρίντεζης, Λουκάς Μαυροκεφαλίδης και Αλεξάντερ Βεζένκοφ. Ο τρίτος βραβεύτηκε και ως ο αγαπημένος παίκτης του γυναικείου κοινού, ενώ ο πρώτος και ο τελευταίος απουσιάζουν, λόγω των υποχρεώσεών τους σε Φενέρμπαχτσε και Μπαρτσελόνα αντίστοιχα. Ο Βούλγαρος φόργουορντ, ήταν φυσικά και ο MVP της περασμένης σεζόν, καθώς επίσης ο καλύτερος νέος και ο πιο βελτιωμένος παίκτης.

printezis-vraveusi

Τον Βασίλη Σπανούλη βράβευσε ο Παναγιώτης Γιαννάκης, με τον αρχηγό του Ολυμπιακού να τιμάται και ως ο δημοφιλέστερος παίκτης της λίγκας.

span-vraveusi

Ήρθε η ώρα της κλήρωσης… Σε αυτή θα βοηθήσουν οι Νίκος Χατζής και Νίκος Μπουντούρης. Ο πρώτος, μάλιστα, έχει ξεπεράσει το δεύτερο στην πρώτη θέση των παικτών με τις περισσότερες συμμετοχές, ενώ είναι και ο πρώτος σκόρερ της ιστορίας του πρωταθλήματος.

xatzis-boudouris-klirosi-2

1η αγωνιστική:

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ
Άρης – Παναθηναϊκός
Ολυμπιακός – Κολοσσός Ρόδου
Ρέθυμνο – Απόλλων Πατρών
Κηφισιά – Αρκαδικός
Κόροιβος – Τρίκαλα
Καβάλα – Λαύριο

1h-agonistiki-2015-2016

2η αγωνιστική:

2h-agonistiki-2015-2016

3η αγωνιστική:

3h-agonistiki-2015-2016