Συνολικά 600.000 ευρώ θα πάρει κάθε ομάδα της Basket League από το στοίχημα μετά την απόφαση της Πολιτείας να ενισχύσει τα σωματεία με έσοδα από τα τυχερά παίγνια. Αυτό είπε ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Βαγγέλης Γαλατσόπουλος σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Metropolis 95.5.

Ο Γαλατσόπουλος ανέφερε ότι στο μπάσκετ θα μπαίνουν 7 εκατομμύρια ευρώ από τα λεφτά αυτά κάθε χρόνο, ενώ κάποια χρήματα παραπάνω θα παίρνουν οι ομάδες που θα παίζουν στην Ευρώπη.

Ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ τόνισε πως κάθε ΚΑΕ θα πάρει 230.000 ευρώ ως προκαταβολή, από τα 3 εκατ. που θα δοθούν αρχικά.

Ο Βαγγέλης Γαλατσόπουλος τόνισε μεταξύ άλλων στον Metropolis 95.5::

Για τα λεφτά που θα πάρουν οι ομάδες από το στοίχημα: «Τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια, έγιναν σημαντικά πράγματα με την κεντρική διαχείριση και την κεντρική παρέμβαση του ΕΣΑΚΕ στην αδειοδότηση των ομάδων. Η μεγαλύτερη επιτυχία που είχαμε, ήταν η ιστορική απόφαση με την φορολόγηση του στοιχήματος. Στο μπάσκετ, θα μπαίνουν στα ταμεία κάθε χρόνο 7.5 εκατ. ευρώ, συν ένα ακόμα ποσό για τις ομάδες που αγωνίζονται στην Ευρώπη. 230 χιλιάδες θα παίρνει η κάθε ΚΑΕ σαν προκαταβολή, διότι το 7% θα πηγαίνει στην Λίγκα.

Το ποσό των 3 εκατ. είναι μια πρώτη προκαταβολή, το συνολικό ποσό, έχει υπολογισθεί στα 7.5 εκατ, δηλαδή 600 χιλιάδες κάθε ομάδα. Η αναλογία αυτή, βγαίνει μέσα από στοιχεία. Πιστεύω, είναι ιστορική απόφαση, διότι υπάρχει πλέον χρηματοδότηση και του επαγγελματικού αλλά και του ερασιτεχνικού αθλητισμού. Θα αλλάξει το επίπεδο των ομάδων και ο ανταγωνισμός».

Για τη νίκη του στις εκλογές στον ΕΣΑΚΕ και την επανεκλογή του: «Σίγουρα είναι η δουλειά και οι άριστες σχέσεις που υπάρχουν στην Λίγκα μεταξύ των ομάδων. Ο πρόεδρος, πρέπει να φροντίζει για το καλό των ομάδων και το πως θα γίνει καλύτερη η Λίγκα».