Αυτή η ομάδα, όποιες συνθήκες κι αν είχε να αντιμετωπίσει, ποτέ δεν τα παράτησε! Ο Αρκαδικός, σε μία πολύ κρίσιμη στιγμή όπου μάλλον δεν υπήρχαν περιθώρια για τέταρτη σερί ήττα, «βροντοφώναξε παρών», υποτάσσοντας το Ρέθυμνο με 75-70 στην Τρίπολη και κερδίζοντας… την ελπίδα για τη συνέχεια στο φετινό πρωτάθλημα. Το παιχνίδι ήταν αγχωτικό σε όλη του σχεδόν τη διάρκεια, με τον Βασίλη Καββαδά στο φινάλε να οδηγεί εκ του ασφαλούς τους συμπαίκτες του σε ένα μεγάλο αποτέλεσμα, καθώς πρόκειται για την πρώτη νίκη της ιστορίας της ομάδας στη μεγάλη κατηγορία. Καθοριστικό σημείο ήταν η αντιμετώπιση των Σάφτενααρ και Λαμπρόπουλου, όπου η άμυνα του Αρκαδικού πήρε «άριστα».

Ο ήρωας της ομάδας της Τρίπολης, είχε 11 πόντους με 4/5 δίποντα και 6 κερδισμένα φάουλ, ενώ τρομερός ήταν ο Τοντ Μπράουν, ο οποίος ολοκλήρωσε με 18 πόντους και 6 ριμπάουντ. Σπουδαία εμφάνιση από τον Γιάννη Καραμαλέγκο, με 10 πόντους και τέσσερα ριμπάουντ, με τον νεαρό γκαρντ να είναι ο «παράγων Χ» του Αρκαδικού. Χάροου και Κλουφ με 15 πόντους έκαστος (ο πρώτος είχε και 6 ασίστ), ήταν εκείνοι που ξεχώρισαν για το συγκρότημα του Θανάση Σκουρτόπουλου.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν πολύ δυναμικά το παιχνίδι, με τους Νουουτίνεν και Λαμπρόπουλο να τους οδηγούν και τον Μπράουν να κάνει το 17-8, με την πάροδο επτά λεπτών στο παιχνίδι. Με έξι απανωτούς πόντους του Στόουν, όμως, και άλλους τέσσερις του Χάροου, οι παίκτες του Θανάση Σκουρτόπουλου ισορρόπησαν την κατάσταση και προηγήθηκαν, έστω και στη μικρότερη τιμή της διαφοράς (19-20). Από εκείνο το σημείο και πέρα, καμία από τις δύο ομάδες δεν κατάφερε να πάρει ξεκάθαρο προβάδισμα, με τους φιλοξενούμενους να έχουν φτάσει μέχρι το +7 στην τρίτη περίοδο, αλλά τον Αρκαδικό ν ανταποκρίνεται άμεσα και το ματς να έχει πάντα τον χαρακτήρα του «θρίλερ».

Με τον Μπράουν να είναι εξαιρετικός και να ισοφαρίζει, το σκορ ήταν ισόπαλο σε 68-68, με 2.5 λεπτά πλέον να απομένουν. Ο Κορόλεφ έδωσε προβάδισμα εκ νέου στους φιλοξενούμενους, αλλά τότε ανέλαβε ο Βασίλης Καββαδάς. Με δύο εύστοχα δίποντα, ο διεθνής σέντερ έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του με 72-70, 55 δευτερόλεπτα πριν την εκπνοή. Ο Γιαννόπουλος αστόχησε για τρεις και το φάουλ στον Καββαδά τον έφερε στη γραμμή. Ο τελευταίος αστόχησε και στις δύο, με το Ρέθυμνο να έχει ξανά την ευκαιρία του. Ούτε ο Κορόλεφ στο τρίποντο, ούτε ο Γιαννόπουλος στο φόλοου δεν τα κατάφεραν και ο Καραμαλέγκος θα πήγαινε με τη σειρά του στη γραμμή, με τέσσερα δευτερόλεπτα να έχουν μείνει. Ευστόχησε στην πρώτη και αστόχησε στη δεύτερη, με τον Καββαδά να έρχεται με φόρα και με φόλοου-κάρφωμα να ολοκληρώνει το θρίαμβο της ομάδας του.

Δεκάλεπτα: 19-20, 36-39, 55-55, 75-70

Αρκαδικός (Καστρίτης): Καββαδάς 11, Άιρλαντ, Καραμαλέγκος 10 (1), Λαμπρόπουλος 8, Βαν Όστρουμ 6, Κοψαύτης, Στεφανίδης 8 (2), Μπράουν 18 (1), Νουουτίνεν 8 (2), Καλλινικίδης 6

Ρέθυμνο (Σκουρτόπουλος): Τσακαλέρης 4, Στόουν 11 (1), Κλουφ 15, Σχίζας, Ρέλφορντ 11 (1), Σάφτενααρ 4, Γιαννόπουλος 2, Χάροου 15, Κορόλεφ 8 (1), Ματαλών, Δουλγεράκης

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΜΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ.