Την πέμπτη του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα πανηγύρισε ο Ίκαρος μετά την επικράτησή του επί του Κολοσσού με 86-66 στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής. Η ομάδα της Καλλιθέας, παρά τα… προβλήματα που παρουσιάστηκαν στη διάρκεια του αγώνα, κυρίως ο τραυματισμός του Αλέξη Κυρίτση στο τρίτο δεκάλεπτο, κατάφερε να μείνει “όρθια” και να κρατήσει τη διαφορά στο σκορ και μαζί και το ροζ φύλλο αγώνα.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Κολοσσό να έχει το πάνω χέρι στο σκορ με τον Δημήτρη Τσαλδάρη να σημειώνει γρήγορα γρήγορα τους οκτώ πόντους και να δίνει προβάδισμα πέντε πόντων στην ομάδα του (10-5), ενώ το δεκάλεπτο τον βρήκε να προηγείται με τέσσερις (19-15). Ο Ίκαρος όμως δεν εγκατέλειψε τη “μάχη” και με τους Γκίμπσον και Φαγιέ να αναλαμβάνουν δράση κυρίως από τη γραμμή του τριπόντου, το ημίχρονο τον βρήκε να προηγείται με έξι πόντους.

Η διαφορά άγγιξε το +15 περίπου στα μέσα της τρίτης περιόδου, όμως το διάστρεμμα που υπέστη ο Αλέξης Κυρίτσης και η αποχώρησή του από το ματς, έβγαλε τον Ίκαρο εκτός ρυθμού. Κάτι που εκμεταλλεύτηκαν οι Ροδίτες και με ευστοχία από τη γραμμή των βολών μείωσαν στους επτά πόντους (57-50) στα πρώτα λεπτά της τέταρτης περιόδου.

Όμως, αυτό δεν κράτησε πολύ, αφού ο Ίκαρος ξαναβρήκε την ψυχραιμία του και με τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη να σημειώνει οκτώ συνεχόμενους πόντους με δύο κρίσιμα τρίποντα και έδωσε και πάλι διψήφια διαφορά στους γηπεδούχους. Οι φιλοξενούμενοι έμεινα από… δυνάμεις και το ματς τελείωσε στους 20 πόντους.

Τα δεκάλεπτα 15-19, 36-30, 57-46, 86-66.
ΙΚΑΡΟΣ (Πρίφτης): Στρναντ 13 (3), Λαρεντζάκης 8 (2), Κυρίτσης 8, Βρκιτς 15 (2), Ουάιατ 2, Φαγιέ 13 (3), Γκίμπσον 15 (2), Γιαννακίδης 8 (2), Αγαδάκος, Σίμτσακ 4.
ΚΟΛΟΣΣΟΣ (Γκέκος): Γεωργαλής 9 (1), Κουμπούρας 4, Χάτεν 14, Καλαϊτζής 7 (1), Βουγιούκας, Καλαμπόκης 4 (1), Ντέντι 11, Λάνγκφορντ 4, Τσαλδάρης 13 (2).