Ένας εξαιρετικός Κόροιβος, στα τελευταία 15 περίπου λεπτά του αγώνα, πήρε το δεύτερο φετινό του «διπλό» στην Basket League κόντρα στην Νέα Κηφισιά, με το τελικό 76-83 να διατηρεί τις πιθανότητές του για πρόκριση στα play-offs του πρωταθλήματος μέσω της όγδοης θέσης, σε συνδυασμό με την ήττα του ΚΑΟΔ στη Ρόδο, κόντρα στον Κολοσσό. Η εικόνα του αγώνα ήταν πολύ διαφορετική, με την ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου να βρίσκεται μόνιμα στο «τιμόνι» για 25 λεπτά και να μη δείχνει να έχει ιδιαίτερα προβλήματα, αποκτώντας διψήφιες διαφορές. Οι Ηλείοι, όμως, πήραν κίνητρο από το βαθμολογικό ενδιαφέρον που είχε για τους ίδιους το ματς, και πραγματοποίησαν ολική επαναφορά, με την οποία πλέον ελπίζουν. Εξαιρετικός ήταν ο Κόρει Μάτζετ με 23 πόντους για τους νικητές, ενώ Μπάουερς και Βασίλιεβιτς πρόσθεσαν 13 και 12 πόντους αντίστοιχα. Για τους γηπεδούχους, ο Λιακόπουλος είχε 14 πόντους, με το πέμπτο του φάουλ στο τέλος να παίζει καθοριστικό ρόλο, ενώ Ντέιβις και Μπάρλος σκόραραν από 11 έκαστος.

Η εξέλιξη της αναμέτρησης

Το ματς ξεκίνησε ισορροπημένα για τις δύο ομάδες στα πρώτα τέσσερα λεπτά, με το σκορ στο 6-6. Σε εκείνο το σημείο, η Κηφισιά ήταν αυτή που πάτησε το «γκάζι» και μετά το 10-8 του πέμπτου λεπτού από τον Μάρσαλ, πραγματοποίησε σερί 7-0, με το οποίο κέρδισε τον έλεγχο της αναμέτρησης (17-8). Με τον Γαλιώτο πρωταγωνιστή, ο Κόροιβος μείωσε τη διαφορά στους έξι πόντους (19-13), αλλά ο Μπάρλος με καλάθι του την ανέβασε στο +8, κλείνοντας έτσι το πρώτο δεκάλεπτο (21-13).

Με τον Έλληνα σέντερ να κάνει εξαιρετική δουλειά, συνεπικουρούμενος από τους Λιακόπουλο και Πεσάκοβιτς, η απόσταση μεταξύ των δύο ομάδων έφτασε και σε διψήφιο αριθμό (28-18), στα πρώτα δύο λεπτά της δεύτερης περιόδου. Ακολούθησε ένα μεγάλο διάστημα, κατά το οποίο η διαφορά αμφιταλαντευόταν μεταξύ των 7 και των 10 πόντων, με τους γηπεδούχους σαφώς να διατηρούν χωρίς να φτάνουν σε υψηλά στάνταρ απόδοσης, τα ηνία του αγώνα. Η εικόνα αυτή άλλαξε, όταν οι Μελισσαράτος, Ντέιβις και Ψαθάς οδήγησαν τους συμπαίκτες τους στο τελευταίο λεπτό του δεκαλέπτου, με την «ψαλίδα» να μεγαλώνει και να βρίσκεται για πρώτη φορά στους 12 πόντους. Η ομάδα των Βορείων Προαστίων, έκλεισε επομένως με τον ιδανικότερο τρόπο το πρώτο μέρος (41-29).

Παρά το προβάδισμα αυτό της Κηφισιάς, ο Κόροιβος δεν τα παράτησε και διατήρησε τη διαφορά στα επίπεδα που κινείτο στη δεύτερη περίοδο. Το παιχνίδι, συνεπώς, είχε ίδιο «μοτίβο» στο τρίτο δεκάλεπτο, αναφορικά με τα επτά πρώτα του λεπτά, με τις… αυξομειώσεις μεταξύ 7 και 10 πόντων να βγάζουν αρχικά κερδισμένους τους γηπεδούχους, οι οποίοι ήταν μπροστά στο σκορ με 10 πόντους (53-43). Μπάουερς και Μάτζετ, ανέλαβαν τότε δράση, μειώνοντας στο -3 μέσα σε περίπου 1.5 λεπτό, με σερί 0-7 (53-50). Ο Μπάρλος σταμάτησε αυτό το σερί, με τον Μάτζετ ωστόσο να… επιμένει και να διατηρεί τη διαφορά σε απόσταση τριπόντου (55-52).

Η αντεπίθεση των φιλοξενούμενων, όχι απλώς συνεχίστηκε, αλλά με τον Μάτζετ να ηγείται και τον Βασίλιεβιτς να τον βοηθά σημαντικά, οι Ηλείοι βρέθηκαν μπροστά στο σκορ με 59-60, 6:28 πριν το φινάλε. Στα επόμενα τρία σχεδόν λεπτά, ακολουθήθηκε ένα παιχνίδι «μία σου και μία μου», με το σκορ να αλλάζει συνεχώς χέρια. Σε εκείνο το σημείο, ο Μαυροειδής είχε 1/2 βολές και ο Γιαννακίδης έδωσε «αέρα» τριών πόντων στον Κόροιβο, με εύστοχο σουτ έξω από τη γραμμή των 6.75 (64-67 με 3:36 για το τέλος). Μετά από ένα λεπτό «σιγής» και από τις δύο πλευρές, ο Ρούμπιο αύξησε κι άλλο το σκορ υπέρ της ομάδας του, κάνοντας το 64-69 με εύστοχο ζευγάρι βολών. Ο Λιακόπουλος, όμως, δεν είχε την τελευταία του λέξη και με πέντε σερί προσωπικούς του πόντους έφερε τη διαφορά στους δύο πόντους, με ακόμη δύο λεπτά για το τέλος, με τον Μάτζετ να έχει σκοράρει ενδιάμεσα (69-71).

Ο Βασίλιεβιτς, αμέσως μετά ήταν ψύχραιμος αλλά ο Λιακόπουλος… κατά το ήμισυ, με τον Γιαννακίδη να δίνει ξεκάθαρο προβάδισμα στην ομάδα του, με εύστοχο σουτ τριών πόντων, 1:11 πριν την εκπνοή (70-76). Αμέσως μετά, ο Λιακόπουλος κάνει μεταφορά της μπάλας, με τον Μάτζετ να κάνει με 1/2 βολές το 70-77. Ο Ντέιβις έδωσε «σφυγμό» στην ομάδα του, με το σκορ να γίνεται 72-77, με 58 δευτερόλεπτα για τη λήξη. Το ματς οδηγήθηκε ξανά στη «ρουλέτα» των βολών, με τον Γιαννακίδη να έχει 1/2 βολές και τον Πεσάκοβιτς να αναγκάζει σε τάιμ-άουτ τον Χάρη Μαρκόπουλο, κάνοντας με 2/2 βολές το 74-78, με 42 δευτερόλεπτα ακόμη. Ο Κόροιβος παίρνει ξανά 1/2 βολές από τον Αγγελόπουλο και ο Ψαθάς φέρνει τη διαφορά σε απόσταση τριπόντου (76-79). Ο Βασίλιεβιτς, είναι αυτήν την φορά ψύχραιμος για την ομάδα του (76-81), ενώ ο Βασιλόπουλος κάνει λάθος, για να ξαναφτάσει ο Βασίλιεβιτς στη γραμμή των βολών, και από εκεί ουσιαστικά να τελειώσει την υπόθεση νίκης για τους Ηλείους (76-83).

Δεκάλεπτα: 21-13, 41-29, 55-52, 76-83

Νέα Κηφισιά (Παπαθεοδώρου): Σάιλας 7 (1), Λιακόπουλος 14, Πόποβιτς 3 (1), Πεσάκοβιτς 8, Μαυροειδής 9 (11 ριμπάουντ), Ψαθάς 9 (1), Μελισσαράτος 4, Ντέιβις 11 (1/6 τρίποντα, 5 ασίστ), Μπάρλος 11, Βασίλόπουλος

Κόροιβος (Μαρκόπουλος): Μάτζετ 23 (5/6 δίποντα, 2/2 τρίποντα, 7/8 βολές, 6 κερδισμένα φάουλ), Μάρσαλ 8, Γιαννακίδης 7 (2), Αγγελόπουλος 3, Παπαπέτρου, Μπάουερς 13 (7 ριμπάουντ), Βασίλιεβιτς 12 (2/7 τρίποντα, 6/6 βολές), Ρούμπιο 10, Γαλιώτος 5, Μπατής, Βαρδάκας