.Την πέμπτη τους νίκη στο πρωτάθλημα πανηγύρισαν τα Τρίκαλα με το εντός έδρας 80-76 επί του ΚΑΟΔ που έμεινε μεν στις τέσσερις νίκες, έχασε μια ευκαιρία να διεκδικήσει τη νίκη όπως έδειξε στην τρίτη περίοδο, αλλά τουλάχιστον “έσωσε” την υπέρ του διαφορά με πέντε πόντους από τη νίκη του στον πρώτο γύρο.

Τα Τρίκαλα άρχισαν εντυπωσιακά το παιχνίδι και προηγήθηκαν με 12-2 στο 3′, με τον Χάρις να οδηγεί την ομάδα του με 8 πόντους σε αυτό το διάστημα.

Ο ΚΑΟΔ άρχισε σταδιακά να βρίσκει λύσεις, κυρίως με τοβ Σλαφτσάκη και μείωσε σε 13-11, όμως, οι γηπεδούχοι έκλεισαν το δεκάλεπτο με 24-17.

Οι Δραμινοί με τους Τρότερ και Λόε να βρίσκουν κι αυτοί τον δρόμο προς το καλάθι και σταθεροποιήθηκαν σε απ΄σοταση 4-5 πόντων από τα Τρίκαλα, όμως, οι γηπεδούχοι έκλεισαν το ημίχρονο με 36-29, με τον Χάρις να έχει 12 πόντους και τον Κάντζι 8.

Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν αυτό την αντεπίθεσης του ΚΑΟΔ. Από το 41-33 στο 22′, οι φιλοξενούμενοι έτρεξαν ένα σερί 19-5 με τους Τρότερ, Λόε και Ζάρρα και προηγήθηκαν με 52-46 στο 28′ κάνοντας τον αγώνα ντέρμπι. Τα Τρίκαλα όμως αντέδρασαν ψύχραιμα, πέρασαν τη μπάλα κοντά στο καλάθι στον Κάντζι, ανέβηκε επιθετικά και ο Ινγκραμ, έκαναν το δικό τους σερί 9-0 και έκλεισαν το δεκάλεπτο με 55-52.

Τα Τρίκαλα πήραν αυτοπεποίθηση εκ νέου και στο 32′ βρέθηκαν μπροστά με 61-54, κρατώντας αυτή τη διαφορά σταθερή μέχρι το τελευταίο δίλεπτο του αγώνα και δείχνοντας να πηγαίνουν προς μια εύκολη νίκη.

Μάλλον παρασύρθηκαν όμως και με δεδομένο ότι οι φιλοξενούμενοι ποτέ δεν παράτησαν το παιχνίδι, αλλά πάλεψαν για τις πιθανότητές τους, ο ΚΑΟΔ με τον Ζάρρα μπροστάρη κατάφερε να μειώσει σε 76-73 μπαίνοντας στο τελευταίο λεπτό του αγώνα.

Ο Τσούπκοβιτς, που είχε σταθεί άξια δίπλα στον Κάντζι σε αυτό το δεκάλεπτο, έδωσε μια λύση κάνοντας το 78-73, οι Δραμινοί έβαλαν μια βολή και τα Τρίκαλα έκαναν λάθος επαναφορά, με τον ασυγκράτητο Τρότερ να παίρνει τη μπάλα και να ευστοχεί από μακριά μειώνοντας σε 78-76 με 12 δευτερόλεπτα για τη λήξη. Το… πόσο μακριά όμως χρειάστηκε η τηλεόραση για να το λύσει, αφού δεν υπήρχε ίνσταντ ριπλέι και παράγοντες του αγώνα ανέβηκαν στα δημοσιογραφικά για να δουν σε επανάληψη τη φάση για το αν ήταν δίποντο ή τρίποντο το καλάθι.
Τελικά το καλάθι ήταν δίποντο, ακολούθησαν δύο εύστοχες βολές του Ινκγραμ για το 80-76 και έτσι έληξε το παιχνίδι.

Τρίκαλα (Φλεβαράκης): Ινγκραμ 15(1), Νικολόπουλος, Τρέισι 7(1), Χάρις 19(1), Τσούπκοβιτς 14(2), Πάνος 2, Σπανός, Κάντζι 20, Χουχούμης 3, Μιλουτίνοβιτς

ΚΑΟΔ (Μέξας): Σλαφτσάκης 8, Τρότερ 20(3), Γεωργάκης, Ατκινς 2, Οντομ 2, Μισέλ 1, Ζάρρας 15(2), Λόε 12(1), Τσαλδάρης 9(3), Παπαμακάριος 7(1).