Η ΑΕΚ πραγματοποιώντας μία ολοκληρωτική εμφάνιση διέλυσε από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό τον Απόλλωνα μέσα στο σπίτι του και τελικά τον συνέτριψε με 89-48!

Η Ένωση πραγματοποίησε ένα από τα καλύτερα πρώτα δεκάλεπτα που έχει κάνει στη σεζόν και το καλύτερο που έχει να επιδείξει ομάδα μέσα στην έδρα του Απόλλωνα. Δεχόμενη μόλις δύο καλάθια και μάλιστα από μόλις ένα παίκτη, το Μάριο Μπατή, αλλά και τέσσερις βολές από τον Ελ Αμίν δημιούργησε ένα εκπληκτικό 8-26 και ενώ είχε προηγηθεί ένα σερί 2-16! Ο Σάκοτα με 8 προσωπικούς πόντους και 3 ασίστ έμοιαζε ασταμάτητος.

Στη συνέχεια ο Απόλλωνας φάνηκε να μπαίνει δυνατά, πετυχαίνοντας πέντε γρήγορους πόντους στην αρχή της δεύτερης περιόδου, ωστόσο η ΑΕΚ ήταν και πάλι επιβλητική. Παίζοντας καταπληκτική άμυνα και στηριζόμενη στους Μπονσού και Κασελάκη αύξησε τη διαφορά της πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με νταμπλ σκορ και… κάτι (21-43). Όλα αυτά με τον Ίνγκλις παροπλισμένο στον πάγκο με 3 φάουλ.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν μια φωτοτυπία του πρώτου. Ο Απόλλωνας αδυνατούσε να κάνει ακόμα και τα πιο απλά και με τους Σάκοτα και Μπονσού να είναι ασταμάτητοι η ΑΕΚ ανέβαζε τη διαφορά κάθε λεπτό που περνούσε. Μάλιστα στην 4η και τελευταία περίοδο ο Ντράγκαν Σάκοτα έδωσε χρόνο συμμετοχής στους παίκτες οι οποίοι αγωνίζονται λιγότερο. Το σκηνικό δεν άλλαξε μέχρι τέλους και η Ένωση πήρε μία σημαντικότατη νίκη με τεράστια ευκολία σε μία από τις δυσκολότερες έδρες της Basket League.

Ο Ντούσαν Σάκοτα έκανε το καλύτερο παιχνίδι του με τη φανέλα της ΑΕΚ, όντας καταλυτικός με 27 πόντους, 8 ριμπάουντ και 6 ασίστ, ενώ άξιος συμπαραστάτης του αποδείχτηκε ο Ποπς Μενσά-Μπονσού με 16 πόντους και 12 ριμπάουντ. Από τους Πατρινούς οι μόνοι που ξεχώρισαν ήταν οι Μπατής με 12π. και Μπράντον Πεν με 10.

Τα δεκάλεπτα: 8-26, 21-43, 38-70, 48-89

ΑΕΚ (Σάκοτα): Παπαντωνίου 3 (1), Ντελινινκάιτις 6 (2), Σάκοτα 27 (5), Κασελάκης 6 (2), Πολυτάρχου, Χέρστον 11 (1), Γουίλιαμσον, Σαρικόπουλος 4, Αθηναίου 3 (1), Μιλόσεβιτς 1, Μενσά-Μπονσού 16, Ίνγκλις 12 (3)

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΠΑΤΡΑΣ (Βετούλας): Σκορδίλης 11, Αργυρόπουλος, Γκάλογουεϊ 5, Πεν 10 (1), Φιτζπάτρικ, Αντωνάκης, Μπατής 12 (1), Ελ Αμίν 6, Πελεκούδας, Μολφέτας 3, Νιφόρας