Εσπασαν καρδιές στο κλειστό της Περιβόλας, όπου Απόλλωνας και ΚΑΟΔ προσέφεραν ένα συναρπαστικό παιχνίδι, πραγματική διαφήμιση του ελληνικού μπάσκετ. Η αναμέτρηση κρίθηκε στη δεύτερη παράταση (κ.α 71-71) με τους “πράσινους” να παίρνουν τη νίκη με 92-89, βασιζόμενοι στην εξαιρετική εμφάνιση των Πάλμερ και Κάρτερ, αλλά και στα κρίσιμα καλάθια του Θοδωρή Ζάρα. Από τους γηπεδούχους, πολύ καλός επιθετικά ο Πέτροβιτς με 33 πόντους, όπως και ο Γκραντ που πρόσθεσε άλλους 24.

Οι Δραμινοί ξεκίνησαν καλύτερα τον αγώνα και εκμεταλλευόμενοι την αστοχία του Απόλλωνα κατάφεραν να αποκτήσουν προβάδισμα πέντε πόντων στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου (18-13), το οποίο και διατήρησαν μέχρι τα πρώτα λεπτά της δεύτερης περιόδου (21-16). Σε εκείνο το σημείο ανέλαβε δράση ο Βλάντιμιρ Πέτροβιτς, ο οποίος τέσσερα τρίποντα σε δύο λεπτά σήμανε αντιπίθεση για τους Πατρινούς που προηγήθηκαν με 35-23, σκορπώντας ενθουσιασμό στους φίλους τους που γέμισαν κλειστό της Περιβόλας. Οι γηπεδούχοι πλέον είχαν το πάνω χέρι στον ψυχολογικό τομέας και ολοκλήρωσαν το πρώτο ημίχρονο προπορευόμενοι με 37-27.

Ο ΚΑΟΔ μπήκε στην επανάληψη με σκοπό να μειώσει και τα κατάφερε στα μισά της τρίτης περιόδου, όταν το τρίποντο του Πάλμερ έριξε τη διαφορά στους έξι πόντους (41-35). Ενα λεπτό αργότερα, δόθηκε τεχνική ποινή στον πάγκο των φιλοξενουμένων και ο Γκραντ πέτυχε 4/4 βολές, ενώ και το δικο του καλάθι στη συνέχεια έδωσε ξανά διψήφιο προβάδισμα στον Απόλλωνα (47-35).

Ο ΚΑΟΔ δεν πτοήθηκε και στα επόμενα λεπτά αντεπιτέθηκε εκ νέου και μείωσε στο τελευταίο λεπτό του τρίτου δεκαλέτπου σε 49-45. Οι γηπεδούχοι όμως θα ήταν εκείνοι που θα έμπαιναν στην τελευταία περίοδο με άερα οχτώ πόντων (53-45).

Με ένα γρήγορο 5-0 στις αρχές του τελευταίου μέρους του αγώνα, οι “πράσινοι” έφεραν τη διαφορά στο τρίποντο (53-50), όμως ο Απόλλωνας θα εκμεταλλευόταν ακόμα μία τεχνική ποινή στο έπακρο και θα ανέβαζε ξανά τη διαφορά στους 12 (64-52) τέσσερα λεπτά πριν τη λήξη. Ο ΚΑΟΔ δεν ήταν διαθετημένηος να τα παρατήσει σε καμία περίπτωση και με συνεχόμενους πόντους του Ντέιλ πλησίασε σε 64-60 και ακόμα πιο κοντά στο τελευταίο δίλεπτο, ύστερα από βολές του Κάρτερ (65-63).

Με το σκορ στο 69-67 υπέρ του Απόλλωνα στο τελευταίο λεπτό, οι δύο ομάδες έχασαν ευκαιρίες να σκοράρουν. Ο ΚΑΟΔ είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει στα τελευταία δευτερόλεπτα, όμως ο Ντέιλ αστόχησε και στις δύο βολές. Ο Απόλλωνας πήρε το ριμπάουντ, οι φιλοξενούμενοι έκαναν φάουλ στον Γκραντ και εκείνος με 1/2 βολές έκανε το 70-67.

Οι δύο προπονητές έπαιξαν τη… ρουλέτα των βολών από εκείνο το σημείο. Ο Κακαρούδης μείωσε με 2/2 στον πόντο (70-69), ενώ τση συνέχεια ο Πέτροβιτς πέτυχε μόνο μία, δίνοντας τη δυνατότητα στον ΚΑΟΔ να επιτεθεί και να ισοφαρίσει με τον Ζάρα (71-71), στέλοντας το ματς στην παράταση.

Στο επιπλέον πεντάλεπτο οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ και είναι χαρακτηριστικό πως καμία από τις δύο δεν πήρε προβάδισμα άνω των δύο πόντων. Η πρώτη παράταση δεν ήταν αρκετή για να καθορίσει τον νικητή, με τον Πέτροβιτς αυτή τη φορά να πετυχαίνει το τελευταίο καλάθι και το παιχνίδι να οδηγείται σε δεύτερη παράταση, όπου το σκηνικό ήταν το ίδιο.

Λίγο πριν το τελευταίο της λεπτό, ο Απόλλων ήταν μπροστά με 89-88, όμως ο Κάρτερ έβαλε μπροστά τον ΚΑΟΔ (90-89) και ο Πάλμερ με 2/2 βολές έδωσε μετά από ώρα προβάδισμα τριών πόντων στους φιλοξενούμενους. Οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να σκοράρουν στα τελευταία δευτερόλεπτα, με αποτέλεσμα να γνωρίσουν τη δεύτερη ήττα τους, ενώ ο ΚΑΟΔ πέτυχε μία πολύ σημαντική νικη.

Διαιτητές: Κορομηλάς – Γκούμας – Κατραχούρας.
Τα δεκάλεπτα: 13-18, 37-27, 53-45, 69-67, 71-71 (κ.α), 82-82 (α’ παρ.), 89-92 (β’παρ.).
ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ (Βετούλας): ΜακΚόλουμ 2 (1), Καπερώνης, Γκραντ 24 (1), Θανόπουλος, Λιανός 3, Ουόκερ 6, Πέτροβιτς 33 (5), Πελεκούδας, Λυμπέρης 6 (2), Ζαφείρης 1, Τέρνερ 4.
ΚΑΟΔ (Καλαφατάκης): Καλαϊτζίδης 7, Ακεψιμαΐδης, Μπένας 4, Μισέλ 8, Κάρτερ 11, Κακαρούδης 14 (2), Ντέιλ 11, Ζάρας 12 (2), Ιωάννου 12, Πάλμερ 13 (2), Νιλ.