Ο Απόλλωνας Πατρών εκμεταλλεύτηκε την έδρα του και την πολυφωνία στην επίθεση και πήρε τη σημαντική νίκη με 95-75 επί του Ικάρου, παίρνοντας έτσι μια θέση στην πρώτη οκτάδα της βαθμολογίας. Η ομάδα της Πάτρας μετά από τέσσερις ήττες “ξέσπασε” πάνω στον αθηναϊκό σύλλογο, του οποίου επιβλήθηκε με 20 πόντους. Πρώτος σκόρερ των νικητών ήταν ο ΜακΚόλουμ, ενώ τον ακολούθησε με εκπληκτικό παιχνίδι ο Πέτροβιτς.

Οι γηπεδούχοι μετά το αρχικό 6-4 που έμειναν πίσω στο σκορ, ισοφάρισαν σε 6-6 και στη συνέχεια πήραν το προβάδισμα στο σκορ, το οποίο και δεν άφησαν ως το τέλος της αναμέτρησης. Περίπου τρία λεπτά πριν το τέλος της πρώτης περιόδου ο Απόλλωνας προηγήθηκε με δέκα πόντους, διαφορά με την οποία έκλεισε και το δεκάλεπτο (18-8, 24-14).

Το δεύτερο δεκάλεπτο κύλησε με τις δύο ομάδες να χρησιμοποιούν ως “όπλο” το σουτ από την περιφέρεια, με τον Απόλλωνα να έχει το πάνω χέρι, αφού είχε μεγαλύτερη ευστοχία από τα 6μ75, ανεβάζοντας παράλληλα και τη διαφορά στους 14 πόντους (48-34) με τον Πέτροβιτς να είναι εκείνος που κρατούσε τα ηνία της ομάδας του στην επίθεση.

Οι βάσεις για τη νίκη είχαν μπει από το πρώτο ημίχρονο, όμως ο Απόλλωνας δεν χαλάρωσε δευτερόλεπτο, ούτε στο δεύτερο μισό. Οι γηπεδούχοι συνέχιζαν να “βομβαρδίζουν” το αντίπαλο καλάθι, με τον Κυρίτση και τον Γκίμπσον να προσπαθούν να κρατήσουν ζωντανή την ομάδα τους, χωρίς όμως… επιτυχία.

Η διαφορά παρέμεινε σε υψηλά επίπεδα και το τελευταίο δεκάλεπτο μετατράπηκε σε τυπική διαδικασία, αφού οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν τις δυνάμεις για ν’ αντιδράσουν. Η διαφορά άγγιξε τους 20 πόντους και σε αυτή έκλεισε και το ματς.

Τα δεκάλεπτα: 24-14, 50-38, 74-56, 95-75.
ΑΠΟΛΛΩΝ (Βετούλας): ΜακΚόλουμ 26 (1), Αργυρόπουλος 11 (1), Καπερώνης, Γκραντ 14, Λιανός 4, Ερτσεγκ 8 (2), Πέτροβιτς 17 (5), Πελεκούδας, Ζαφείρης, Μολφέτας 2, Τέρνερ 4, Κρόλο 9 (1).
ΙΚΑΡΟΣ (Πρίφτης): Στρνάντ 2, Λαρεντζάκης 4, Κυρίτσης 16 (1), Βρκιτς 4, Φαγιέ 2, Γκίμπσον 27 (4), Γιαννακίδης, Σίμτσακ 2, Πάντιτς 18.