“Απέδρασε” από την Πάτρα ο Πανιώνιος που μετά από ένα συναρπαστικό ματς το οποίο χρειάστηκε δύο παρατάσεις για να ακουστεί η τελική κόρνα της γραμματείας, πήρε τη νίκη με 99-93 επί του Απόλλωνα στο ματς που ολοκλήρωσε την 10η αγωνιστική. Οι δύο ομάδες τα… έδωσαν όλα μέσα στον αγωνιστικό χώρο, χαρίζοντας παράλληλα καλό θέαμα στους φιλάθλους.

Ο Πανιώνιος μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και πήρε εύκολα το προβάδισμα στο σκορ, το οποίο γρήγορα έφτασε τους δέκα πόντους (14-4), διαφορά την οποία κράτησε ως τα πρώτα λεπτά της δεύτερης περιόδου.

Ο Απόλλωνας όμως, δεν εγκατέλειψε την προσπάθεια και με τον Λιανό και τον Αργυρόπουλο να “παλεύουν” στο ημίχρονο μείωσε στον έναν πόντο (28-29), δείχνοντας πως οι πατρινοί δεν θα άφηναν εύκολα το ματς από τα… χέρια τους.

Στην επανάληψη, οι φιλοξενούμενοι μπήκαν και πάλι αποφασιστικά και προηγήθηκαν με επτά πόντους, όμως ο Πέτροβιτς άρχισε να ανεβάζει στροφές και ο Απόλλωνας μείωσε στους τέσσερις. Όμως, οι “κυανέρυθροι” επικράτησαν στην ευστοχία από το τρίποντο και διατήρησαν το προβάδισμα και στην τρίτη περίοδο.

Όσο όμως, ο χρόνος για τη λήξη του αγώνα πλησίαζε, τόσο το ματς γινόταν ντέρμπι. Ο Πανιώνιος είχε προβάδισμα πέντε πόντων (69-64), ο Πέτροβιτς μείωσε στους δύο και λίγο αργότερα οι δύο ομάδες με το σκορ στο 71-73 άρχισαν τη διαδικασία με τα φάουλ. Ο Πανιώνιος υπερίσχυσε σε ψυχραιμία και ευστοχία και προηγήθηκε με 76-73 1” πριν το φινάλε.

Ο Γκραντ όμως δεν είχε πει την τελευταία του κουβέντα και επιχείρησε τρίποντο, πάνω στο οποίο ο Μπατής του έκανε φάουλ. Ο Γκραντ με 3/3 βολές έστειλε το ματς στην παράταση όπου και πάλι οι δύο ομάδες δεν κατάφεραν να… ξεχωρίσουν στο σκορ και να αποκτήσουν διαφορά ασφαλείας.

Ο ΜακΚόλουμ με 4/4 βολές μείωσε στον πόντο (86-85) περίπου έξι δευτερόλεπτα πριν το τέλος, ο Νίκος Παππάς με 1/2 βολές “έγραψε” το 87-85, ο Γκραντ επιχείρησε και πάλι τρίποντο, στο οποίο όμως ήταν άστοχος. Ο ΜακΚόλουμ κέρδισε φάουλ στην εκπνοή και σε νεκρό χρόνο με 2/2 βολές έστειλε το ματς σε δεύτερη παράταση.

Ο Απόλλωνας μπήκε στο ματς με ιδιαίτερα καλή ψυχολογία και με τους ΜακΚόλουμ και Γκραντ να πρωταγωνιστούν προηγήθηκε με 93-89, χωρίς όμως να έχουν υπολογίσει τον Γιάνκοβιτς, ο οποίος με 2/2 βολές και ένα κάρφωμα λίγο αργότερα έδωσε προβάδισμα στον Πανιώνιο με 95-93. Ο Μπούκερ έμελλε να γράψει το τελικό σκορ με τέσσερις συνεχόμενους πόντους και να οδηγήσει τους “κυανέρυθρους” σε μια σημαντική νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 12-20, 28-29, 52-57, 76-76κ.α., 87-87α’ παρ., 93-99β’ παρ.
ΑΠΟΛΛΩΝ Π. (Βετούλας): ΜακΚόλουμ 21, Αργυρόπουλος 11, Γκραντ 19 (1), Λιανός 11, Πέτροβιτς 23 (3), Κλάιμπερ 2, Ζαφείρης, Τέρνερ 4, Κρόλο 2.
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Σφαιρόπουλος): Μπόγρης 1, Πέιν 2, Αθηναίου 4, Κις, Μίλμπουρν 6, Αθανασούλας, Μπατής 16 (3), Γιάνκοβιτς 24 (2), Καββαδάς 4, Παππάς 31 (2), Ντραγκίσεβιτς, Μπούκερ 11.