Σε μία νέα εποχή μπαίνει από την ερχόμενη σεζόν η Baslet League λόγω της κεντρικοποίησης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων. Έτσι τοι οικονομικό όφελος αναμένεται να αποτελέσει ένα ακόμα σημαντικό κίνητρο για τις ομάδες της πρώτης κατηγορίας.

Συγκεκριμένα από την περίοδο 2021-2022 θα ισχύει η κεντρικοποίηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων. Αξίζει να σημειωθεί ότι για να συμβεί αυτό, τόσο ο Παναθηναϊκός όσο και η ΑΕΚ συνέβαλλαν τα μέγιστα, αποδεχόμενοι να μπουν σε κοινή τηλεοπτική στέγη με τις υπόλοιπες ομάδες.

Για του λόγου το αληθές ο πρωταθλητής Ελλάδος της σεζόν 2021-2022 θα εισπράξει 750.000 ευρώ. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι  οι Κυπελλούχοι Ελλάδος ζημιώνονται οικονομικά, καθώς αφενός το συμβόλαιό τους στην Cosmote Tv προέβλεπε περισσότερα χρήματα, αφετέρου είναι βέβαιο ότι θα μπορούσαν να εισπράξουν ένα μεγαλύτερο ποσό αν συμμετείχαν στην διαπραγμάτευση μόνοι τους. Το ίδιο ακριβώς σε μικρότερο βαθμό ισχύει και για την «Ένωση».

Πάμε τώρα να δούμε τι θα ισχύσει για την ομάδα που θα τερματίσει στην δεύτερη θέση του ερχόμενου πρωταθλήματος. Αυτή θα βάλει στα ταμεία της περισσότερες από 500.000 ευρώ, δηλαδή ένα πάρα πολύ σημαντικό ποσό που βέβαια της δίνει μεγαλύτερη ευχέρεια να κινηθεί.

Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι από την νέα αγωνιστική περίοδο κάθε ομάδα της Βasket League θα εισπράξει περίπου 600.000 ευρώ από τα τυχερά παίγνια. Από κει και πέρα ο τρίτος της βαθμολογίας θα πάρει κάτι παραπάνω από 250.000 ευρώ ενώ λίγο παρακάτω απ’ αυτό το ποσό θα πάρει ο τέταρτος της βαθμολογίας. Οι υπόλοιπες ομάδες θα κινηθούν κοντά στις 200.000 ευρώ.
 

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό το οικονομικό σκέλος θα αποτελεί από εδώ και στο εξής ένα πολύ σημαντικό κίνητρο για τις ομάδες της πρώτης κατηγορίας, ιδιαίτερα αν αναλογιστούμε τις δύσκολες εποχές που διανύουμε  Παράλληλα αν το συνδυάσουμε με το εξασφαλισμένο  ποσό από τα τυχερά παίγνια, τότε καταλαβαίνουμε ότι τα χρήματα που θα μπαίνουν από τη νέα σεζόν στα ταμεία των ομάδων της κορυφής, θα είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητικά.