Η εικόνα του πρώτου μέρους προϋπέθετε διαφορετική εξέλιξη, αλλά τελικά το Ρέθυμνο έμελλε να δυσκολέψει μόνο σε αυτό το διάστημα τον Παναθηναϊκό, προηγούμενο τότε με 43-37. Ξεκινώντας από την εξαιρετική τους άμυνα, αφήνοντας τους γηπεδούχους σε μονοψήφιο αριθμό πόντων και στα δύο δεκάλεπτα του δευτέρου μέρους, οι παίκτες του Σάσα Τζόρτζεβιτς μετέτρεψαν τον αγώνα σε «παράσταση για ένα ρόλο», φεύγοντας από την Κρήτη με το «διπλό», χάρη στο τελικό 60-84.

Οι «πράσινοι» πήραν μεγάλη βοήθεια και από την ευστοχία τους στην περιφέρεια, έχοντας 10/19 τρίποντα, με τον Τζέιμς Φελντέιν να είναι ασταμάτητος και να σκοράρει πέντε εξ αυτών, συμπληρώνοντας τον αγώνα με 23 πόντους. Ο Τζέιμς Γκιστ, συνέχισε από εκεί που… είχε σταματήσει στο ματς με την Καρσίγιακα, έχοντας double double 14 πόντων και 10 ριμπάουντ, ενώ ο Δημήτρης Διαμαντίδης ήταν ξανά στο ρόλο του «μαέστρου», με τις 8 ασίστ του να έρχονται δίπλα από τους έξι του πόντους. Για τους γηπεδούχους, Μάρκους Ρέλφορντ με 17 πόντους και Χάρης Γιαννόπουλος με 14 πόντους, ήταν αυτοί που διακρίθηκαν, με την ευχάριστη εικόνα της χρησιμοποίησης των νεαρών παικτών από τους δύο προπονητές, να τελειώνει την αναμέτρηση.

Ο Παναθηναϊκός φάνηκε ότι είχε αφήσει την ενέργεια του στον νικηφόρο αγώνα με την Καρσίγιακα και δεν πήρε πολύ σοβαρά την αναμέτρηση με το Ρέθυμνο  και αυτό προσπάθησε να το εκμεταλλευτεί η ομάδα του Θανάση Σκουρτόπουλου. Το Ρέθυμνο μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και κατάφερε να προηγηθεί στο ημίχρονο με 43-37 στηριζόμενο κυρίως στην άμυνα του αλλά και στο γεγονός ότι το «Τριφύλλι» ηταν άστοχο και νευρικό.

Στο δεύτερο ημίχρονο όμως η κατάσταση άλλαξε άρδην για τον Παναθηναϊκό και αυτό οφείλεται κυρίως στον Τζέιμς Φελντέιν που ηταν και εκείνος που πήρε τον Παναθηναϊκό από το χέρι και τον οδήγησε εκ του ασφαλούς αρχικά στην ανατροπή του σκορ και εν συνεχεία στην επικράτηση. Ο Παναθηναϊκός κατάφερε χάρις στην πολύ καλή του άμυνα να προηγηθεί στην τρίτη περίοδο με 51-60 και τελικά να πάρει την νίκη με 60-84.

Κορυφαίος παίκτης του Παναθηναϊκού ο Τζέιμς Φελντέιν που με 23 πόντους και 5/8 τρίποντα έκανε «σμπαράλια» όλα τα αμυντικά συστήματα του Ρεθύμνου. Από κοντά στο σκοράρισμα και ο Τζέιμς Γκίστ με 14 πόντους .

Από το αξιόμαχο Ρέθυμνο ο Ρέλντφορντ είχε 17 πόντους ενώ αρνητικός πρωταγωνιστής για τους γηπεδούχους ηταν ο Ρόναλντ Σαάφτεναρ που τελείωσε την αναμέτρηση με μόλις 4 πόντους.

Δεκάλεπτα: 23-18, 43-37, 51-60, 80-84

Διαιτητές: Χριστοδούλου – Διαμαντής – Σκούτας.
ΡΕΘΥΜΝΟ (Σκουρτόπουλος): Κλουφ 9 (1), Ρέλφορντ 17 (1), Σάφτενααρ 4, Γιαννόπουλος 14 (1), Κορόλεφ 8 (2), Πατατας, Σχίζας 2, Κουκ 4, Ματαλόν 2, Παναρετάκης, Δουλγεράκης, Θεοδωρίδης.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (Τζόρτζεβιτς): Πάβλοβιτς 9 (1), Ραντούλιτσα 8, Φελντέιν 23 (5), Γκιστ 14, Χαραλαμπόπουλος 7, Φώτσης 9 (2), Διαμαντίδης 6, Καλάθης 2, Παπαγιάννης 3, Λούντζης 2, Κούζμιτς 1.

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΜΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ.