Έτοιμη για σπουδαία πράγματα στο φετινό πρωτάθλημα δείχνει η Κηφισιά, η οποία έκανε το «2 στα 2» και μάλιστα στην Πυλαία, παίρνοντας με 67-73 ένα σπουδαίο «διπλό» κόντρα στον ΠΑΟΚ. Οι παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου, μετά το αρχικό «σόου» του Κώστα Βασιλειάδη που είχε φέρει τη διαφορά στο +12 για το σύνολο του Σούλη Μαρκόπουλου, «συνήλθαν» και με αντεπίθεση που «σήμανε» ο Τζερόντ Στίγκερς και ακολούθησαν οι υπόλοιποι, ανέτρεψαν τα δεδομένα και είχαν απαντήσεις ακόμη και στο «ξέσπασμα» των γηπεδούχων στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου, ή και στην ύστατη προσπάθεια τους στο τέλος, όταν ο Βασιλειάδης είχε «μπλοκαριστεί» από την αντίπαλη άμυνα.

Ο Τ. Στίγκερς έκανε τη διαφορά κυρίως στο πρώτο μέρος και ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του με 17 πόντους, για να ακολουθήσει ο Χογκ με 16. Κρίσιμη η συμβολή του Κασελάκη που «πόνεσε» την πρώην ομάδα του με 14 πόντους, ενώ «μαεστρικά» την οργάνωσε ο Νίκος Γκίκας, τελειώνοντας με 10 πόντους, 4 ριμπάουντ και 7 ασίστ. Οι 18 πόντοι με πέντε ριμπάουντ και ισάριθμες ασίστ του Βασιλειάδη, όπως και οι 15 πόντοι με έξι ριμπάουντ του Νίκολα Μάρκοβιτς δεν έφταναν για τον «Δικέφαλο του Βορρά», ο οποίος πρέπει να προβληματιστεί όχι τόσο για τις δύο ήττες του σε ισάριθμα ματς στην Basket League, αλλά κυρίως για την εικόνα που δείχνει.

Η Κηφισιά έδειξε να «πατά» καλύτερα, κερδίζοντας τους πρώτους της πόντους μέσα από τη ρακέτα και προηγούμενη στο τρίτο λεπτό με 4-5. Κάπου εκεί, ανέλαβε δράση ο Βασιλειάδης, ο οποίος ηγήθηκε ενός σερί 13-0, με το οποίο η διαφορά έφτασε… εν ριπή οφθαλμού σε διψήφιο νούμερο (17-5 στο 6′). Την απάντηση είχε στον ηγέτη του ΠΑΟΚ ο Τζερόντ Στίγκερς, ο οποίος ερχόμενος από τον πάγκο άλλαξε το «μομέντουμ» του αγώνα.

Έχοντας 5/5 τρίποντα και «βομβαρδίζοντας» ανιλεώς το αντίπαλο καλάθι, ο Αμερικανός γκαρντ ξεκίνησε μία αντεπίθεση για την ομάδα των Βορείων Προαστίων, η οποία παρά την εξαιρετική απόδοση του Βασιλειάδη και το στήριγμά του από τον Μάρκοβιτς, απέφερε σταδιακά «καρπούς». Με τη βοήθεια των Γκίκα, Χρυσικόπουλου και Κασελάκη, οι παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου όχι μόνο πήραν «κεφάλι» στο σκορ, αλλά κατάφεραν μάλιστα με την πάροδο 19 λεπτών να φτάσουν την απόσταση στα «πρόθυρα» του διψήφιου αριθμού (33-42). Ο Βασιλειάδης, τότε, με πέντε προσωπικούς πόντους μείωσε στο -6 για τους γηπεδούχους, περιορίζοντας τη «ζημιά» στο δρόμο για τα αποδυτήρια (38-44).

Ο ΠΑΟΚ θα έμπαινε πιο δυναμικά στο δεύτερο ημίχρονο, και με σερί 8-0 από τους Ντούβνιακ και Τέπιτς προηγήθηκε με 46-44 στα πρώτα τέσσερα λεπτά της τρίτης περιόδου, για να έρθει ο Κακαρούδης να κάνει με τρίποντο το 49-44. Ντάντε Στίγκερς και Χογκ, είχαν τις απαντήσεις για την Κηφισιά, μην επιτρέποντας αρχικά να μεγαλώσει η διαφορά και ανατρέποντας την εις βάρος της κατάσταση έπειτα, με τον Κασελάκη να της δίνει εκ νέου τα ηνία από τη γραμμή των βολών (51-53 στο 29′). Χογκ και Κακαρούδης θα «έκλειναν» το δεκάλεπτο στο 53-55.

Τα πρώτα πέντε λεπτά της τελευταίας περιόδου, κύλησαν ιδανικά για τους φιλοξενούμενους, με την εξαιρετική τους άμυνα να δίνει την ευκαιρία στους Μαυροειδή, Κασελάκη, Χογκ και Ντ. Στίγκερς να πραγματοποιήσουν επιμέρους σκορ 2-10 και να φέρουν τη διαφορά σε διψήφιο νούμερο για πρώτη τους φορά (55-65). Με τον Βασιλειάδη «παροπλισμένο» από την αντίπαλη άμυνα, Μάρκοβιτς, Μαργαρίτης και Τσόχλας προσπάθησαν να «ξελασπώσουν» τον ΠΑΟΚ, αλλά στο 67-68 από τον τελευταίο, οι παίκτες του Μαρκόπουλου «μπλόκαραν», με 1.5 λεπτό να απομένει. Στο διάστημα αυτό, οι παίκτες του Παπαθεοδώρου ήταν πιο ψύχραιμοι, με το τρίποντο του Γκίκα στα 34″ να «σκοτώνει» τον «Δικέφαλο» και τον Ντ. Στίγκερς απλά να διαμορφώνει το τελικό σκορ.

Δεκάλεπτα: 26-21, 38-44, 53-55, 67-73

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Τέπιτς 7, Λιάπης, Βασιλειάδης 18 (4), Κακαρούδης 3 (1), Τσόχλας 6, Δέδας, Μαργαρίτης 8, Κώττας, Ντούβνιακ 6, Μάρκοβιτς 15, Χάτσερ 2

Κηφισιά (Παπαθεοδώρου): Ν. Στίγκερς 6, Χατζηνικόλας, Γκίκας 10 (2), Μαυροειδής 6, Κασελάκης 14 (1), Χρυσικόπουλος 4, Τ. Στίγκερς 17 (5), Χογκ 16, Μπρίστολ

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ.