Χωρίς διάθεση να διακινδυνεύσει, ο Παναθηναϊκός… έβγαλε την υποχρεώση με διπλό (76-55) στην Αμαλιάδα, επί του Κόροιβου. Οι πράσινοι», παρά την ολιγωρία σε μερικές στιγμές, με την σκέψη στα επόμενα δυσκολότερα ματς, ήταν συνεπείς στα βασικά που τούς ζητάει ο Πασκουάλ και συνέχισαν με μια ακόμη νίκη στο πρωτάθλημα, στο κυνήγι του ισόβαθμού, αλλά πρωτοπόρου Ολυμπιακού, με τον Κόροιβο να μην μπορεί να προβάλλει σθεναρή αντίσταση. Το παν είναι θέμα διαθέσης, αλλά και άμυνας, παίκτες όπως ο Τζεντίλε, που χρειάζεται αυτοπεποίθηση, έδειξε να πατάει πιο καλά στα πόδια του και ο Παναθηναϊκός προχωρά για τις επερχόμενες αποστολές… 
 
Χαραλαμπόπουλος…
 
Ο Κόροιβος ξεκίνησε με Μιλουτίνοβιτς, Σταρκς, Πόλαρντ, Χολ και Γκότσερ, ενώ ο Παναθηναϊκός με Καλάθη, Φελντέιν, Χαραλαμπόπουλο, Γκάμπριελ και Μπουρούση. Ο «Χαραλαμπό» είχε πάρει από νωρίς φόρα για το «τριφύλλι» (2-12). Οι γηπεδούχοι, στηριζόμενοι έτσι κι αλλιώς κυρίως στο ξένο στοιχείο, δεν είχαν τις απαραίτητες απαντήσεις απέναντι στα ερωτήματα που έθετε επί παρκέ ο Παναθηναϊκός (2-14). Εψαχνε αντίδοτο ο κόουτς Καλαμπάκος, oι «πράσινοι» συνέχιζαν στον ίδιο ρυθμό (8-19 στο 7′) και βέβαια είχαν αρχίσεί ήδη οι αλλαγές στις πεντάδες, σε πρόσωπα και σχηματισμούς. Οσο ο Γκότσερ δεν έβρισκε στόχο, τόσο ο Κόροιβος (που σίγουρα παρουσιάστηκε λιγότερο εύστοχος, ανταγωνιστικός και μαχητικός συγκριτικά με προηγούμενες εμφανίσεις) προβληματιζόταν με τους μόνους που δεν προβληματίζονταν να είναι οι οπαδοί του Παναθηναϊκού στην εξέδρα. Το +13 των φιλοξενουμένων στο 9′ επέτρεπε αρκετούς πειραματισμούς για τους δύο τεχνκούς και το πρώτο δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται στο 25-12 για την ομάδα του Πασκουάλ.
 
…και Τζεντίλε (MVP)
 
Δια χειρός (του MVP) Τζεντίλε εκτινάχθηκε στο +20 ο Παναθηναϊκός, ο Ιταλός ήταν φανερό πως ήθελε μέσω του συγκεκριμένου ματς να ανακτήσει ψυχολογία και στο παιχνίδι είχε… ανοίξει πια η απόσταση με το σκορ στο 13-33 (15′). Μια πάσα δίχως λογική που δεν πέρασε ποτέ ανάγκασε τον Πασκουάλ να αποσύρει άροπν άρον τον Τζεντίλε, για να τον συνετίσει. Θέλοντας να του δείξει με τον τρόπο αυτό πως καλύτερα να κάνει τα βασικά πρώτα καλά και κατόπιν την πολυτέλεια το κάτι παραπάνω. Σε ματς με μεγαλύτερο βεληνεκές τέτοιες ενέργειες κοστίζουν. H διαφορά κρατήθηκε από τον Κόροιβο στο -15 στο φινάλε του ημιχρόνου (24-39), καθώς ο Παναθηναϊκός έριχνε στροφές, κάτι απόλυτα λογικό, με βάση τους σερί αγώνες.
 
Τυπική διαδικασία 
 
Θέλοντας να εκμεταλλευτεί τα κενά διαστήματα του Παναθηναϊκού, ο Κόροιβος προσπάθησε να αιφνιδιάσει, αλλά δεν ήταν και τόσο απλή η αποστολή του. Hταν εξάλλου, η κατάλληλη στιγμή για να πάρουν ξανά ρυθμό παίκτες όπως ο Μπουρούσης ή ο Φώτσης, η εμπειρία των οποίων είναι χρησιμότατη για τον Παναθηναϊκό, στην συνέχεια. Και για τον Κόροιβο πάντως, άλλα είναι τα παιχνίδια που ενδιαφέρουν περισσότερο και αλλού ποντάρει, με άλλα ματς… σημειωμένα με κυκλάκι κι ένα «πρέπει», για την υπόθεση-παραμονή. Δεν ανησυχούσε ο Παναθηναϊκός, διεύρυνε. με σβηστές μηηχανές την διαφορά πάνω από τους 20 πόντους (33-5 στο 30′) και ήθελε να τελειώσει εγκαίρως με την αναμέτρηση. Το πρώτο τρίποντο του Κόροιβου (απ’ τον Χατζηνικόλα) στο παιχνίδι (1/9 ως τότε) ήρθε στο 34′ κι ακολούθως η διαφορά μειώθηκε στους 16 (46-62), πριν επανεμφανιστεί ο Τζεντίλε για το 64-46 του Παναθηναϊκού, που… κατέβαζε ταχύτητα. Τυπική διαδικασία… έως αγγαρεία έμοιαζε πια η αναμέτρηση, μέχρι και το τελικό 55-76, με τον Μποχωρίδη μόνο παίκτη που δεν σκόραρε από τους «πράσινους», που υπέγραψαν εκατοντάδες αυτόγραφα με την λήξη του ματς.
 
 
Δεκάλεπτα: 12-25, 24-39, 33-54, 55-76.
ΚΟΡΟΙΒΟΣ (Καλαμπάκος): Μιλουτίνοβιτς 13, Σταρκς 9, Πόλαρντ 13, Χολ 7, Γκότσερ 4, Μιχάλογλου, Σαχπατζίδης 3, Χατζηνικόλας 5 (1), Σπυριδωνίδης 1, Κάτζος, Μπεκρής, Ιωακειμίδης.
ΠΑΟ (Πασκουάλ): Φελντέιν 10 (2), Χαραλαμπόπουλος 7 (1), Γκάμπριελ 3, Μπουρούσης 8, Καλάθης 6 (1), Ρίβερς 3, Τζέιμς 6, Μποχωρίδης, Φώτσης 8 (2), Παππάς 9 (1), Τζεντίλε 12, Σίνγκλετον 4.