Οι εκλογές της ΕΟΚ θα γίνουν στις 12 Σεπτεμβρίου όπως αποφάσισε ο Γιώργος Βασιλακόπουλος στο Δ.Σ της Τρίτης (15/6). Που όμως πρόκειται για ένα Δ.Σ αρκετά… συζητήσιμο και λαμβάνει αποφάσεις χάρη στην πλειοψηφία των 12 μελών που έχει η συγκεκριμένη παράταξη.

Άλλωστε στο Δ.Σ που αποφασίστηκαν αυτά, απουσίαζαν τα στελέχη των παρατάξεων Βαγγέλη Λιόλιου και Παναγιώτη Φασούλα. Καμία από τις δύο παρατάξεις δεν αναγνωρίζει ως μόνιμο το συμβούλιο και κατ’ επέκταση τις αποφάσεις του.

Η παράταξη του Παναγιώτη Φασούλα προσέφυγε στο Πρωτοδικείο ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη η παρούσα διοίκηση. Η απόφαση αναμένεται την Πέμπτη (17/6) ή την Παρασκευή (18/6). Από την άλλη, η παράταξη του Βαγγέλη Λιόλιου θεωρεί μη νόμιμη την παρούσα διοίκηση. Λέγοντας ότι το Πρωτοδικείο είχε απορρίψει που κατατέθηκαν μετά την αναβολή των εκλογών που είχαν οριστεί για τις 31 Μαίου, όλες τις προτάσεις. Κι αυτό σε καμία περίπτωση δε σημαίνει ότι η προσωρινή διοίκηση που προϋπήρχε, νομιμοποιείται να συνεχίσει.

Η κατάσταση πάντως είναι σοβαρή και υπάρχουν πολύ κρίσιμα ερωτήματα που χρίζουν απαντήσεων:
-Μπορεί μια προσωρινή διοίκηση να αποφασίζει περί των εθνικών πρωταθλημάτων (π.χ) και να δεσμεύει την επόμενη όταν (και αν) γίνουν εκλογές;
-Μπορεί μια προσωρινή διοίκηση να αποφασίζει περί των οικονομικών ενώ στην ουσία υπολειτουργεί; Κι έχει συγκεκριμένες αρμοδιότητες;

Αυτά δεν είναι καθόλου αστεία. Το μπάσκετ χρειάζεται σταθερή διοίκηση, συνεργασίες και όραμα για το μέλλον. Όχι επικοινωνιακά τερτίπια και νομικά παράθυρα ώστε να παρατείνεται η θητεία μιας προσωρινής διοίκησης. Που είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν νομιμοποιείται να λαμβάνει αποφάσεις.

Στις 12 Σεπτεμβρίου θα έχουμε συμπληρώσει παραπάνω από 9 μήνες από τότε που έπρεπε να έχουν γίνει εκλογές. Ο χρόνος τρέχει, το μπάσκετ παραμένει ακέφαλο. Κι αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση θα είναι ουραγός των εξελίξεων. Με ανυπολόγιστες συνέπειες.

Tags:
EOK