Νίκη-ανάσα για την προσπάθειά του για παραμονή στην Stoiximan.gr Basket League πέτυχε ο Απόλλων Πατρών επικρατώντας του ΠΑΟΚ με 88-79.

Το φιλμ του αγώνα

Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος ξεκίνησε το παιχνίδι με του Χίκεϊ, Βεργίνη, Κουζέλογλου, Καλινόσκι και Ρέινς για τον Απόλλωνα, με τους φιλοξενούμενους του Σούλη Μαρκόπουλου να παρατάσσονται με τους Κόνιαρη, Μαργαρίτη, Σάιμπερτ, Πέινερς και Κλάντον.

Με καθυστέρηση μερικών λεπτών ξεκίνησε το παιχνίδι, καθώς οι Πατρινοί φίλαθλοι είχαν γεμίσει με χαρτάκια το παρκέ, θέλοντας να “ζεστάνουν” την ατμόσφαιρα. Ο Απόλλωνας προηγήθηκε στα πρώτα λεπτά του αγώνα με τον Χίκεϊ να αναλαμβάνει δράση και τους Πατρινούς να διατηρούν μια διαφορά 3 πόντων (7-4 στο 3‘). Οι γηπεδούχοι έδειχναν να πατούν καλύτερα στα πρώτα λεπτά του αγώνα, φτάνοντας να προηγούνται με +6(14-8), τρία λεπτά πριν την λήξη του πρώτου δεκαλέπτου. Η περίοδος ολοκληρώθηκε με τον Απόλλωνα να προηγείται με 19-15, με τις δύο ομάδες να σκοράρουν κυρίως από τη γραμμή των βολών στα τελευταία λεπτά.

Στο ίδιο μοτίβο κινήθηκαν οι δύο ομάδες και στα πρώτα λεπτά της δεύτερης περιόδου, με τους Πατρινούς να διατηρούν την διαφορά σταθερά πάνω από τους τέσσερις πόντους (25-19 στο 23′).  Ο Σάιμπερτ κατάφερε να μειώσει με λέι-απ σε 27-24, με τον Βεργίνη όμως να απαντά με τρίποντο για να στείλει τη διαφορά εκ νέου στο +6 (30-24 στο 26′). Ο ΠΑΟΚ αντέδρασε και με ένα σερί 5-0 πλησίασε στον ένα πόντο (30-29), δύο λεπτά πριν το ημίχρονο, όμως είδε τον Απόλλωνα να απαντά και πάλι, με 5 πόντους του Μπαρτ και δύο τρίποντα του “καυτού” Χίκεϊ, κλείνοντας το ημίχρονο πρηγούμενος με 41-34.

Ο Απόλλωνας δεν έχασε σε κανένα σημείο του πρώτου μέρους το προβάδισμα, με τον ΠΑΟΚ να παραμένει κοντά στο σκορ, χωρίς όμως να πλησιάζει αρκετά.

Από εκεί που σταμάτησε στο πρώτο, ξεκίνησε στο δεύτερο ημίχρονο ο Απόλλωνας, με τον Βεργίνη να ευστοχεί νέο σουτ τριών πόντων, για το 44-36 (32′). Σάιμπερτ και Πέινερς μείωσαν ξανά για το “Δικέφαλο του Βορρά“, για το 44-41, τέσσερα λεπτά πριν την ολοκλήρωση της τρίτης περιόδου, αλλά ως… δια μαγείας, οι γηπεδούχοι με νέο σερί 5-0 κράτησαν τη διαφορά σε απόσταση ασφαλείας 49-41 (27′) και με τρία συνεχόμενα καλάθια και μια βολή έφτασαν και στο +10 (56-46), σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε η τρίτη περίοδος.

Νέο τρίποντο για τους γηπεδούχους στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου με τον Σλαφτσάκη για το +13 (59-46), με τον Απόλλωνα να βάζει τις βάσεις για μια νίκη-ανάσα στην προσπάθεια παραμονής του στην Α1. Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος είδε τους παίκτες του να ακολουθούν κατά γράμμα  τις οδηγίες του, κρατώντας σε απόσταση τον ΠΑΟΚ, με τη διαφορά να κυμαίνεται μεταξύ 9 και 14 πόντων ως το 35′. Τα τρίποντα των γηπεδούχων ήταν “μαχαιριά στην καρδιά” των φιλοξενούμενων, οι οποίοι παρά την προσάθεια που κατέβαλαν, έβλεπαν την διαφορά να αυξάνεται αντί να μικραίνει

Η νίκη ουσιαστικά είχε κριθεί αρκετά λεπτά πριν την ολοκλήρωση του αγώνα, με τον Απόλλωνα να παίρνει το ροζ φύλλο και μια βαθιά ανάσα στην προσπάθεια της ομάδας για παραμονή στην κατηγορία, επικρατώντας του ΠΑΟΚ με 88-79.

Κορυφαίος του αγώνα ήταν το νέο μεταγραφικό απόκτημα των γηπεδούχων, Στιβ Μπαρτ, ο οποίος πέτυχε 20 πόντους, έχοντας άξιους συμπαραστάτες τους Καλινόσκι και Σλαφτσάκη.  

Τα δεκάλεπτα: 19-15, 41-34, 56-46, 88-79

Απόλλων Πατρών (Σκουρτόπουλος): Χίκεϊ 12(4), Βεργίνης 13(3), Κουζέλογλου 7, Καλινόσκι 7(1), Ρέινς 9, Στόκτον 4, Διαμαντάκος 5, Σλαφτσάκης 11(2), Μαστρογιαννόπουλος, Μπάβτσιτς, Τσιάρας, Μπαρτ 20(3).

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Κόνιαρης (1), Μαργαρίτης 17(1), Σάιμπερτ 10(2), Πέινερς 15(1), Κλάντον 6, Χρυσικόπουλος 4, Τσόχλας 3(1), ΜακΦάντεν 17(4), Μιλιένοβιτς 4, Γλυνιαδάκης 2, Καραμανώλης, Παπαδόπουλος

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ