Ο Παναθηναϊκός έκανε εύκολα το 2-1 καθώς αυτή την φορά μπορεί να μην έπαιξε και πάλι καλό μπάσκετ ειδικά για την έδρα του, αλλά ήταν συγκεντρωμένος στην άμυνα. Οι “πράσινοι” σε ένα κλίμα με έντονη φόρτιση από την απώλεια του Παύλου Γιαννακόπουλου, έφτασαν εύκολα στην επικράτηση και είναι ένα βήμα πριν τον τίτλο. Βασικά ο ΠΑΟ στηρίχθηκε στην άμυνα που έχει βρει τον τρόπο να κατεβάζει στους 65-70π. τον αντιπαλό του. Στο πρώτο ματς του ΟΑΚΑ προδόθηκε από την επίθεσή του αλλά σήμερα βρήκε περισσότερες λύσεις χωρίς να κάνει όμως κάτι ιδιαίτερο.

Το ματς κρίθηκε βασικά επειδή ο Ολυμπιακός ήταν πολύ κακός και ψυχολογικά μετά την ήττα στο ΣΕΦ που φάνηκε να μην πιστεύει σε εκ νέου διπλό στο “Νίκος Γκάλης” αλλά και αγωνιστικά με πολύ μεγάλο πρόβλημα στην επίθεση. Αλλά το σημαντικότερο είναι ότι ο Ολυμπιακός δεν είχε δυνάμεις,ήταν άδειος και συνέχισε από το δεύτερο ημίχρονο του ΣΕΦ που πέτυχε μόλις 23π. και ανάλογα πορεύθηκε. Σαν να άδειασε εντελώς μετά τα πρώτα 3 ημίχρονα των τελικών δηλαδή. Το ότι ο Σπανούλης στα 36 του ήταν ο κορυφαίος και πάλευε μόνος για τους “ερυθρόλευκους” τα λέει όλα για την ενέργεια. Μάλιστα η διαφορά πήγε σχεδόν στους 20π. (63-44 στο 33′) και απλά έκανε όπως και στο ΣΕΦ στο +13 κακή διαχείριση παίζοντας με το χρόνο και οι “ερυθρόλευκοι” σκοράρισαν στο τέλος και άγγιξαν τους 60π. και μείωσαν σε μονοψήφιο πρόσκαιρα χωρίς να απειλήσουν πάντως.

Στα καλά για τους πράσινους η επιστροφή στις καλές εμφανίσεις του Ρίβερς .Ο Ολυμπιακός με 6/23τρ αν και πήρε τα ριμπάουντ (35-39) δεν μπόρεσε να παλέψει μέχρι τέλους.Το τρομερό της υπόθεσης και σημείο προβληματισμού πάντως του Πασκουάλ και του ΠΑΟ ήταν το 10/25(!!!) βολές και μάλιστα εντός έδρας.Αν το ματς ήταν κλειστό θα είχαν κοστίσει ίσως και ένα πρωτάθλημαΤ α 9/23τριπ. ήταν καλό ποσοστό αν και στην 3η περίοδο κόλλησε στην επίθεση με 0/7τριπ. για 9′! Ο Τζέιμς μπήκε σε καλούπι ενώ δεν ξεκινά πια .Ο Ολυμπιακός θέλει πρωταγωνιστές πέραν των συνήθων ύποπτων

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Ο Ολυμπιακός αυτή την φορά ξεκίνησε με Σπανούλη-Μάντζαρη στην περιφέρεια και με Παπανικολάου-Πρίντεζη-Μιλουτίνοφ. Ο ΠΑΟ με Καλάθη, Λοτζέσκι, Ρίβερς, Σίνγκλετον και Γκιστ, δηλαδή με την πεντάδα του ΣΕΦ και χωρίς Τζέιμς στο αρχικό σχήμα. Ο Παναθηναϊκός πάλι προσπάθησε να ποστάρει τα κοντά γκαρντ του αντιπάλου και ο Ολυμπιακός να βάλει την μπάλα στο καλάθι με τον Μιλουτίνοφ. Μετά το 8-9 οι “ερυθρόλευκοι” κόλλησαν και έμειναν ένα πεντάλεπτο χωρίς σκορ και με τον Σφαιρόπουλο να αργεί να κάνει αλλαγές στην περιφέρεια.

Ο ΠΑΟ έτρεξε ένα 10-0 και πήρε μια καλή διαφορά 18-9 στο 9′ που την έχασε μέσα από τα χέρια του με χαμένες βολές στο τέλος της 1ης περιόδου και δύο τρίποντα Γουίλτζερ-Σπανούλη. Στο δεύτερο 10λεπτο ο Πασκουάλ έριξε Τζέιμς, Θανάση, Λεκαβίτσους και ο Ολυμπιακός έδωσε μπάλες στον ΜακΛίν καθώς είχε τα ριμπάουντς. Βασικά με την άμυνα και τα τρίποντα σε ένα ματς με χαμηλό τέμπο σε αντίθεση με τα προηγούμενα πρώτα ημίχρονα και δεκάλεπτα στις περασμένες αναμετρήσεις, ο ΠΑΟ πήρε πάλι διαφορές απρόσμενα (32-24) και με ένα τρίποντο του Καλάθη στο μηδέν πήρε το μέγιστο +10 (38-28) αν και είχε 7 χαμένες βολές και έχασε και τα ριμπάουντ (15-20). Είχε όμως μόλις 2 λάθη καθώς ο Ολυμπιακός δεν πίεζε και είχε 6/10τριπ. και άποντο τον Τζέιμς! Βασικά του βγήκαν οι ρολίστες που σε αντίθεση με το πρώτο ματς στο ίδιο γήπεδο είχαν πετύχει μόλις 6π. στην 2η περίοδο. Ο Ολυμπιακός με 9/30 σουτ (3/13τριπ. με καλές προυποθέσεις) δεν είχε σημείο αναφοράς στην επίθεση και έμενε πίσω στο σκορ αν και γενικά δεν πήγε άσχημα το παιχνίδι.

Στην 3η περίοδο συνεχίστηκε το μέτριο παιχνίδι. Και οι δύο ομάδες είχαν άγχος, νευρικότητα και αστοχία και ο ΠΑΟ συνέχισε να χάνει διαφορές αλλά κρατούσε μικρές διαφορές με τους “ερυθρόλευκους” να δοκιμάζουν λύσεις όπως με Μπράουν-Στρέλνιεκς στην περιφέρεια. Στο διάστημα αυτό ο ΠΑΟ ξεκίνησε με 0/7τριπ. Με ένα τρίποντο του Τζέιμς στο 32′ ο ΠΑΟ πήγε στο +15 και καθάρισε ουσιαστικά το ματς. Και με το τρίποντο του Καλάθη στο 33′ (63-44) ήρθε το τέλος της αναμέτρησης και ας έφτασε στα 4φάουλ ο Νικ. Ο Όγκαστ είχε σημαντικό ρόλο με τις μάχες στα καλάθια στο ριμπάουντ. Ο Σπανούλης προσπαθούσε μόνος και κράτησε τον Ολυμπιακό ζωντανό στο να ελπίζει βασικά (64-55 στο 37′) μιας η διαφορά των 19 ήταν μεγάλη αλλά και πάλι οι πράσινοι όπως στο ΣΕΦ στο +13 δεν την διαχειρίστηκαν σωστά και πήγαν σε πολύ άσχημες επιθέσεις με απομόνωση (63-44,64-55). Ο Τζέιμς με τρίποντο από την γωνία έλυσε τον γόρδιο δεσμό (67-55).

Ο ΕΛΕΓΧΟΣ
Ο Πασκουάλ πήγε καλά το ματς και σαν διάβασμα και τακτική. Καλή δουλειά ο Σίνγκλετον σε άμυνα και ριμπάουντς(10). Ο Ρίβερς με εμφάνιση από παλιά (15π). Ο Γκιστ κουρασμένος. Ο Όγκαστ έδωσε δύναμη και ας μην σκόραρε. Ο Λοτζέσκι χαμηλά .Ο Καλάθης καλός(13π,6ας). Ο Τζέιμς έδωσε λύσεις.Ο Παππάς,ο Βουγιούκας έπαιξαν λίγο. Λεκάβιτσους και Θανάσης με σημαντική προσφορά σε ένα δύσκολο σημείο.

Ο Σφαιρόπουλος δεν είχε τρικ σήμερα. Ο Σπανούλης κορυφαίος (14π., 4/8τριπ., 6ασ., 5λαθ.). Ο Μιλουτίνοφ προσπάθησε.Ο Πρίντεζης επίσης. Μέτριος ο Παπανικολάου. Ο Μάντζαρης τίποτα αν και δεν πήρε χρόνο μετά το 10λεπτο. Ο ΜακΛίν πάλεψε. Ο Μπράουν τίποτα. Ο Παπαπέτρου χάλια (0/5 σουτ),ο Στρέλνιεκς άποντος και αόρατος, τα ίδια και ο Ρόμπερς (0/4σουτ). Πάλεψε ο Γουίλτζερ

Τα δεκάλεπτα:19-15,38-28,54-42,73-58

Παναθηναϊκός (Πασκουάλ): Σίνγκλετον 9 (10ριμπ.),Ρίβερς 15, Γκιστ 5, Λοτζέσκι 5, Καλάθης 13, Τζέιμς 14, Παππάς, Βουγιούκας, Όγκαστ, Λεκάβτσιους 5, Θ.Αντετοκούμπο 7

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Σπανούλης 14 (4), Μιλουτίνοφ 8, Πρίντεζης 12, Παπανικολαου 5, Μάντζαρης, ΜακΛιν 9, Μπράουν 3, Παπαπέτρου, Στρέλνιεκς, Ρόμπερτς 2, Ουίλτζερ 5.

Δείτε αναλυτικά τα στατιστικά ΕΔΩ.