26/11/2011 (18:50)

Άλλη μια πολύ σημαντική νίκη μέσα στην έδρα του πανηγύρισε ο Ηλυσιακός, που διατήρησε το φετινό αήττητο στα Ιλίσια, εις βάρος του Περιστερίου. Η ομάδα του Κώστα Φλεβαράκη δεν δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα να κάμψει την αντίσταση του Περιστερίου, που ερχόταν με υψηλό ηθικό και… άγριες διαθέσεις, και είχε ως κορυφαίο για ακόμη μια φορά τον Γκάρντενερ Χολ, ο οποίος μέτρησε 20 πόντους σε κρίσιμα σημεία και μάζεψε 11 ριμπάουντ, πραγματοποιώντας νταμπλ νταμπλ. Άξιος συμπαραστάτης στάθηκε ο Τόμπσον, που μέτρησε 12 πόντους, 5 ασίστ και 4 κλεψίματα.

Και όμως, τα πράγματα δεν έδειχναν ότι θα έχουν τέτοια κατάληξη στην αρχή του παιχνιδιού. Το Περιστέρι μπήκε πιο δυνατά και προηγήθηκε με διαφορά μάλιστα 10 πόντων στα έξι λεπτά αναμέτρησης (5-15 στο 6′), με μπροστάρη τον Πέτρουλα. Χειρότερο ξεκίνημα δε θα μπορούσε να φανταστεί ο Κώστας Φλεβαράκης, ωστόσο αποζημιώθηκε με την σαρωτική αντίδραση της ομάδας του.

Μέχρι το τέλος της περιόδου η διαφορά δεν είχε απλώς μειωθεί, αλλά με κορυφαίους τους Χατζή και Κασελάκη ο Ηλυσιακός πρόλαβε και ξαναμπήκε οδηγός του παιχνιδιού με επιμέρους σκορ 14-3!

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι δύο ομάδες κινούνταν στον ίδιο ρυθμό, ώσπου πήρε το όπλο του ο Χολ. Ο Αμερικανός μέτρησε 10 πόντους μέσα σε πέντε λεπτά και μαζί του απογειώθηκε και η γηπεδούχος ομάδα, με το ημίχρονο να κλείνει στο +9.

Στην αρχή του δεύτερου μέρους το σύνολο του Αργύρη Πεδουλάκη έμοιαζε με μποξέρ που έχει δεχθεί δυνατά χτυπήματα και παραπατά. Με τον Ηλυσιακό να κυριαρχεί η απόσταση των δύο ομάδων αυξανόταν με γεωμετρικό ρυθμό και έφτασε μάλιστα τους 17 πόντους (51-34 στο 25′).

Ο αγώνας όμως δεν είχε ακόμα φτάσει στο τέλος του, με το Περιστέρι να αντιδρά και να μειώνει σταδιακά τη διαφορά σε μονοψήφιο νούμερο.

Το τέταρτο δεκάλεπτο ήταν και το φτωχότερο ποιοτικά, με τη νευρικότητα να κυριαρχεί και το Περιστέρι να θέλει, αλλά να μη μπορεί να γυρίσει το ματς. Ο Ρόμπι προσπαθούσε αλλά δεν βρήκε ποτέ σοβαρούς αρωγούς, σε αντίθεση με τους γηπεδούχους που βρήκαν σκορ από πολλούς παίκτες, με τους Τόμπσον και Ενγκουάιερ να χτυπούν σε καίριες στιγμές.

Κάπως έτσι ο Ηλυσιακός δεν.. απεμπόλησε τα κυριαρχικά του δικαιώματα πάνω στη νίκη, και διατήρησε το εντός έδρας αήττητο.

Διαιτητές: Χριστοδούλου – Σώμος – Ξενικάκης.
Τα δεκάλεπτα: 19-18, 39-30, 53-48, 70-59.
ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ (Φλεβαράκης):
Σπανός, Ματαλόν 2, Παπανικολόπουλος, Τόντιτς, Ενγκουάιερ 9 (1), Χατζής
13 (1), Αποστολίδης 8 (1), Τόμπσον 12 (1), Χολ 20, Κασελάκης 6 (1),
Γαλιώτος.
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ (Πεδουλάκης): Παπαντωνίου 7 (1), Καυκής 2,
Ψαρόπουλος, Γιαννόπουλος 6, Μανωλόπουλος 3 (1), Μπόατενγκ 9, Σκοτ 10
(2), Πέτρουλας 6 (1), Ρόμπι 16, Μότσνικ.