Ο Παναθηναϊκός πέρασε ένα άνετο απόγευμα στο κλειστό των Ιλισίων, αποχωρώντας με το ροζ φύλλο αγώνα, αφού επικράτησε με 87-62 του Ηλυσιακού. Οι “πράσινοι” μπορεί να τα βρήκαν σκούρα στο πρώτο ημίχρονο, όμως κατάφεραν να φύγουν νικητές επιβάλλοντας τον ρυθμό τους στο δεύτερο μέρος του αγώνα. Ο Κώστας Τσαρτσαρής έκανε το καλύτερό του παιχνίδι για τη φετινή σεζόν, ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο, ενώ ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε αρκετά καλός στα αμυντικά του καθήκοντα.

Στην αντίπερα όχθη, ο Στόγκλιν μπορεί να σημείωσε 23 πόντους, όμως δεν βρήκε πολύ χώρο για να… δράσει απέναντι στους παίκτες του Παναθηναϊκού, ενώ στο τέταρτο δεκάλεπτο μετά από ένα στραβοπάτημα αποχώρησε, αφού ο Γιώργος Ζευγώλης τον θέλει “ζεστό” και υγιή στο επόμενο ματς του Ηλυσιακού στο ντέρμπι κόντρα στον Πανελευσινιακό.

Ο Παναθηναϊκός πήρε τα ηνία στο σκορ στα πρώτα λεπτά, όμως ο Ηλυσιακός αντιστάθηκε και αρχικά μείωσε στους δύο πόντους, αλλά στην πορεία πέρασε και μπροστά στο σκορ (21-19). Ο Τσαρτσαρής πήρε την ομάδα στις… πλάτες του, είχε εντυπωσιακή παρουσία, ενώ ο Μασιούλις με δύο συνεχόμενα τρίποντα έδωσε προβάδισμα πέντε πόντων στους φιλοξενούμενους.

Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με τη διαφορά σε χαμηλά επίπεδα (41-33), αλλά η επιστροφή τους στον αγωνιστικό χώρο δεν είχε ανάλογη εικόνα. Ο Παναθηναϊκός ανέβασε ταχύτητα και επίπεδο, ο Ηλυσιακός δεν μπορούσε να ακολουθήσει και η διαφορά εκτοξεύτηκε στο +20 (42-62).

Το ματς ουσιαστικά έλαβε τέλος, με τους γηπεδούχους να προσπαθούν να κρατήσουν ανταγωνιστικό πρόσωπο. Η άμυνα του Παναθηναϊκού αλλά και οι σωστές επιλογές κράτησαν τη διαφορά σε υψηλά επίπεδα και κατέκτησαν τη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 15-17, 33-41, 43-68, 62-87.
ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ (Ζευγώλης): Παππάς, Αράπης, Αναγκόνιε 8, Αποστολίδης 2, Χατζής 9, Σπανός 7 (1), Αντωνάκης, Μόρισον 3, Κρίπι, Γκάρισον 7 (1), Παραγυιός 3 (1), Στόγκλιν 23 (2).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πεδουλάκης): Σχορτσιανίτης 4, Μπράμος 1, Μασιούλις 12 (4), Καπόνο 11 (3), Λάσμε 12, Τσαρτσαρής 20, Διαμαντίδης 6 (2), Γκιστ 2, Μπανκς 8 (2), Ξανθόπουλος 3 (1), Γιαννόπουλος 8 (2), Σκορδίλης.