Το ματς του Κολοσσού με τον Απόλλωνα στην Ρόδο ήταν εκ προοιμίου ντέρμπι. Αυτό αποδείχτηκε και κατά τη διάρκεια του ματς, όπου ο Κολοσσός είχε πάντα κάποιες ισχνές διαφορές ή το ματς ήταν στα ίσια. Το φινάλε του παιχνιδιού αυτού ήταν ένα από τα πιο εντυπωσιακά των τελευταίων ετών, με τον Κολοσσό να παίρνει την νίκη με σκορ 64-63 χάρη σε τρεις βολές του Waters σε νεκρό χρόνο.

Στο ξεκίνημα οι δύο ομάδες έδειξαν μεγάλη νευρικότητα και αστοχία και το 14-13 με το οποίο έκλεισε η πρώτη περίοδος το απέδειξε περίτρανα. Στη συνέχεια ο Απόλλωνας έδειξε να λύνεται έξω από τη γραμμή του τριπόντου και κατάφερε να πάρει μια μικρή διαφορά, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με  προβάδισμα ενός καλαθιού και σκορ 30-32.

Στην τρίτη περίοδο ο Κολοσσός μπήκε πολύ δυνατά και με έναν… σεληνιασμένο Γιαννούλη Λαρεντζάκη κατάφεραν να πάρουν ακόμα και διαφορά επτά πόντων, τελειώνοντας την περίοδο με σκορ 48-44. Από εκεί και πέρα στην καθοριστική για την έκβαση της αναμέτρησης τέταρτη περίοδο, οι γηπεδούχοι κρατούσαν μια διαφορά ασφαλείας, ωστόσο διαδοχικά λάθη στην περιφέρεια και ένας φοβερός Fitzpatrick για τον Απόλλωνα, έφεραν το ματς τούμπα και έδωσαν προβάδισμα στον Απόλλωνα με σκορ 59-60, 57” πριν το φινάλε.

Ωστόσο το τέλος του αγώνα ήταν γραμμένο στις σελίδες ενός παραμυθιού για τον Κολοσσό και ενός εφιάλτη για τον Απόλλωνα. Ο Ρόμπινσον μείωσε με δύο βολές σε 61-62, καθώς νωρίτερα οι Πατρινοί είχαν πάρει διαφορά τριών πόντων. Ο Αργυρόπουλος παίρνει δύο βολές και αστοχεί με 8” να απομένουν. Οι Ροδίτες δίνουν τη μπάλα στον Waters και αυτός πατάει γραμμή χάρη στην εκπληκτική άμυνα του Μάριου Μπατή. Όλοι πίστεψαν πως το ματς έχει κριθεί. Ωστόσο ο Πεν αστόχησε στη δεύτερη από τις βολές που του δόθηκαν, ο Waters πήρε το ριμπάουντ έτρεξε το γήπεδο σε τρία δευτερόλεπτα, σηκώθηκε από τα 8 μέτρα για τρεις και ο Μάριος Μπατής υπέπεσε σε φάουλ σύμφωνα με τους διαιτητές. Ο άνθρωπος που θα ήταν ο μοιραίος πριν πέντε δευτερόλεπτα, σκόραρε 3/3 βολές και έδωσε την νίκη με σκορ 64-63 και έγινε ο ήρωας του νήσιού για σήμερα.

Αδιαμφισβήτητος MVP του Κολοσσού παρά τις τρεις καθοριστικές βολές στο τέλος από τον Waters, είναι ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης που τελείωσε το ματς με 23 πόντους. Ο Fitzpatrick με 20 πόντους και 12 ριμπάουντ ήταν ο καλύτερος από του Πατρινούς.

Τα δεκάλεπτα: 14-13, 30-32, 48-44, 64-63

ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ (Λυκογιάννης): Λαρεντζάκης 23, Waters 5, Μανωλόπουλος 3, Smith 2, Στεφανίδης 4, Scott 5, Hagins 15, Robinson 7.

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΠΑΤΡΑΣ (Βετούλας): Σκορδίλης 11, Penn 15, Fitzpatrick 20, Μπατής 2, El Amin 10, Galloway 5.