Άνετη ήταν η επικράτηση για τον Ίκαρο που δείχνει αναγεννημένος το τελευταίο διάστημα. Η ομάδα της Καλλιθέας νίκησε με 79-67 τον Άρη σημειώνοντας μια πολύ σημαντική νίκη και λόγω της δυναμικής του αντιπάλου, όσο και για βαθμολογικούς λόγους, καθώς μπαίνει για τα… καλά στην εξάδα.

Οι παίκτες του Καλαφατάκη κατάφεραν να καλύψουν και τη διαφορά των δέκα πόντων από τον πρώτο αγώνα (70-60) και πλέον έχουν ισχυρό προβάδισμα απέναντι στον Άρη στο “κυνήγι” της έκτης θέσης.

Ο Ίκαρος πήρε τα ηνία στο σκορ από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης και είχε τον κυρίαρχο ρόλο απέναντι στον Άρη που πάλεψε αλλά δεν κατάφερε να βρει τις λύσεις. Οι γηπεδούχοι στο πρώτο δεκάλεπτο προηγήθηκαν με έξι πόντους, η οποία στη συνέχεια έφτασε και τους δέκα.

Με οδηγούς τους Κυρίτση, Φαγιέ και Βρκιτς οι γηπεδούχοι κρατούσαν το παιχνίδι στα χέρια τους και δεν επέτρεψαν στον Άρη να αλλάξει το σκηνικό ακόμα και όταν εκείνος στις αρχές της τρίτης περιόδου, από την γραμμή του τριπόντου, προσπάθησε να αλλάξει το σκηνικό.

Οι παίκτες του Καλαφατάκη κράτησαν την ψυχραιμία τους και συνεχίζοντας σωστές επιλογές στην επίθεση ανέβασαν τη διαφορά στους δέκα πόντους και τέσσερα λεπτά πριν το φινάλε στους 17 (69-52). Κάπου εκεί το ματς έλαβε ουσιαστικά τέλος, αφού οι “κίτρινοι” δεν είχαν άλλες δυνάμεις για να κυνηγήσουν το ματς.

Τα δεκάλεπτα: 21-15, 41-32, 58-46, 79-67.
ΙΚΑΡΟΣ (Καλαφατάκης): Στρναντ, ΜακΝάιτ 2, Κυρίτσης 15 (1), Βρκιτς 15 (3), Φαγιέ 17 (3), Γκίμπσον 5 (1), Γιαννακίδης, Αγαδάκος 8, Σίμτσακ 8, Άλαμπι 9, Θεολογίτης.
ΑΡΗΣ (Αγγέλου): Χαντ 13 (1), Πελεκάνος 2, Βεζένκοφ 8, Τσιάρας 5, Ασημακόπουλος 4, Καραποστόλου 3 (1), Χαρίσης 2, Μποχωρίδης, Σαρικόπουλος 6, Μούρτος, Βεργίνης 21 (2), Δήμας 3 (1).