04/01/2012 (18:51)

Τη δεύτερη νίκη του στο πρωτάθλημα κατέκτησε ο Ίκαρος, ο οποίος πήρε δύναμη από τον… φρέσκο αέρα των μεταγραφικών αποκτημάτων και επικράτησε με 75-69 του Ηλυσιακού. Αν και στο πρώτο ημίχρονο οι γηπεδούχοι βρίσκονταν πίσω στο σκορ, και μάλιστα με διαφορά, στην επανάληψη κατάφεραν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, να ισορροπήσουν το παιχνίδι αλλά και να πάρουν τη σημαντική νίκη.
Οι Μπάξτερ και Βασίλιεβιτς πήραν χρόνο συμμετοχής με τη νέα τους ομάδα, με τον πρώτο να σημειώνει και οκτώ πόντους, ενώ ο δεύτερος δεν κατάφερε να βρει το διχτάκι.

Ο Ηλυσιακός ήταν αυτός που μπήκε αποφασιστικά στον αγωνιστικό χώρο και πολύ γρήγορα πήρε το προβάδισμα στο σκορ, το οποίο αύξησε στο δεύτερο δεκάλεπτο, κλείνοντας το ημίχρονο με προβάδισμα 14 πόντων.

Ο Ίκαρος όμως δεν πτοήθηκε και επέστρεψε με διάθεση για ανατροπή. Και αυτό έκανε. Με σωστές επιλογές στην επίθεση άρχισε να ροκανίζει τη διαφορά και στο τέλος της τρίτης περιόδου ισοφάρισε το ματς σε 54-54. Στην τέταρτη περίοδο, οι γηπεδούχοι είχαν περισσότερες δυνάμεις, πήγαν το παιχνίδι κοντά στη ρακέτα εκμεταλλευόμενοι το κενό που υπήρχε στον Ηλυσιακό και πέρασαν μπροστά στο σκορ.

Οι παίκτες του Φλεβαράκη, αν και προσπάθησαν δεν κατάφεραν να ξαναμπούν στο παιχνίδι, αφού αυτοί του Λυκογιάννη ήταν αποφασισμένοι να πανηγυρίσουν τη νίκη μέσα στο γήπεδό τους.

Τα δεκάλεπτα: 14-23, 29-43, 54-54, 75-69.

ΙΚΑΡΟΣ (Λυκογιάννης): Σκορδίλης 7, Μπάξτερ 8, Κουμπούρας 9,
Καράμπουλας 4, Πολυτάρχου, Τσιάρας, Βασίλιεβιτς, Παπαργυρόπουλος 9, Μπέινς 11,
Μπεκ 25 (4), Λιούμπισιτς 2.
ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ (Φλεβαράκης): Σπανός 6, Τόντιτς 13 (2), Ενγκουάιερ
14, Χατζής 4 (1), Αποστολίδης 11 (1), Τόμπσον 11 (3), Κασελάκης 6, Τσιάκος 4.