10/12/2011 (21:05)

Ο Άρης επικράτησε με 68-60 της Καβάλας σε ένα παιχνίδι που εξελίχθηκε
σε ντέρμπι με τους φιλοξενούμενους να… μένουν όρθιοι παρά τις προσπάθειες των
γηπεδούχων ν’ ανατρέψουν το σκηνικό. Η περιφέρεια της Καβάλας δεν λειτούργησε όπως
θα ήθελε (5/21 τρίποντα), ο Άρης εκμεταλλεύτηκε τη… γραμμή των ελευθέρων βολών
και τα δίποντα και έφτασε στη νίκη.
Οι γηπεδούχοι μπορεί μέχρι και τα μισά της τρίτης περιόδου να έμοιαζαν “αδύναμοι”, αλλά στην πορεία άρχισαν να αλλάζουν το σκηνικό και να απειλούν τον Άρη μειώνοντας ακόμα και στους τέσσερις πόντους. Μόνο που ο χρόνος κυλούσε υπέρ του Άρη.

Οι παίκτες του Αλεξανδρή μπήκαν δυναμικά στο παιχνίδι και πολύ γρήγορα ανέβασαν τη διαφορά στους δέκα πόντους (14-4) με τους “αργοναύτες” να μοιάζουν ανήμποροι να αντιδράσουν. Οι δύο ομάδες δεν πραγματοποίησαν την καλύτερή τους εμφάνιση, αφού έκαναν αρκετά λάθη και δείχνοντας αρκετές φορές να… βιάζονται μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Άρης πήγε στα αποδυτήρια έχοντας προβάδισμα 12 πόντων, το οποίο στην τρίτη περίοδο έγινε 15 (45-30) μετά από δύο συνεχόμενα τρίποντα του Ταπούτου, όμως, η Καβάλα δεν εγκατέλειψε τη μάχη. Με περισσότερη πίεση κατάφερε να βρει τον δρόμο για το καλάθι και να μειώσει στους έξι πόντους (56-50) περίπου 4.15 πριν το τέλος του αγώνα.

Ένα αντιαθλητικό στον Αγγελόπουλο και μια τεχνική ποινή στον πάγκο της Καβάλας ανέβασε τη διαφορά και πάλι στους δέκα. Οι γηπεδούχοι απάντησαν με δύο τρίποντα και μείωσαν στους τέσσερις, αλλά ο χρόνος είχε ήδη γείρει την πλάστιγγα υπέρ του Άρη, ο οποίος σφράγισε τη νίκη του με δύο βολές του Ταπούτου.

Διαιτητές: Τανατζής – Καρακατσούνης – Αφεντουλίδης.

Τα δεκάλεπτα: 8-15, 22-34, 39-47, 60-68

ΚΑΒΑΛΑ (Πρίφτης):  Πάσαλιτς
15 (3), Αγγελόπουλος 9 (1), Τέιλορ, Στεφανίδης 2, Πιεβάλιτσα, Καραθανάσης,
Γεωργάκης, Κοστόφ 7 (1), Καραποστόλου 13, Σίμτσακ 10, Ο’ Μπράιαντ 4.

ΑΡΗΣ (Αλεξανδρής): Μαυραειδής, Κερούς 6, Ταπούτος 18 (3), Τζέιμς
8, Τσαϊρέλης, Ντέιβις 11 (3), Κρούσιτς, Μπόγρης 6, Μούλντροου 6, Τσαλδάρης 13
(1), Βεργίνης.