Παρά τα εμπόδια και τις παγίδες που είχε από τον μαχητικό Κολοσσό, ο Ολυμπιακός έφυγε από την Ρόδο με αυτό ακριβώς που ήθελε, μια ακόμη νίκη, με σκορ 70-59 αυτή την φορά, ένα διπλό που κρατά τους Πειραιώτες στην πρωτιά της Α1, έχοντας το πλεονέκτημα έναντι του ισόβαθμου, Παναθηναϊκού. Η σκέψη όλων στον Ολυμπιακό είναι σαφώς στην κατάσταση του Σπανούλη, που αισθάνθηκε ενοχλήσεις στον προσαγωγό, αλλά και στα όχι και τόσο ενδεδιιγμένα ποσοστά του α’ ημιχρόνου, πυ χρήζουν άμεσης διόρθωσης. Οπως δηλαδή εμφανίστηκε σην επανάληψη ο Ολυμπιακός. Καλύτυρος και αποφασισμένος, ειδικά στην γ’ περίοδο, όπου ξέφυγε από την αγκαλιά του Κολοσσού…
 
Το παιχνίδι ξεκίνησε πάντως με αρκετή καθυστέρηση λόγω των… ρίψεων με τα χαρτάκια στο παρκέ, κάτι που συνηθίζεται σε πολλά γήπεδα, ως εορταστικού χααρκτήρα πινελιά. Φυσικά, το ματς ήταν ιδιαίτερο και για τον κόουτς του Ολυμπιακού, Γιάννη Σφαιρόπουλο, που ουσιαστικά… έφτιαξε το όνομά του στον Κολοσσό, ενώ στην δύση της καριέρας του ως παίκτης αγωνίστηκε στους νησιώτες, για λίγο, ο Μίλαν Τόμιτς, όπως πρώην «Κολοσσός» είναι και ο Ουότερς. Και αφού κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της Θύρας 7, ο Βασιλόπουλος με τον Πρίντεζη πολλές φορές είχαν την ευκαιρία να λένε κι από μια παλιά ιστορία, ως πρώην συμπαίκτες, με το πρώτο καλάθι να είναι από πλευράς Ολυμπιακού. Με ζώνη εξάλλου ξεκίνησε ο Κολοσσός, με τον Ολυμπιακό να προσπερνά γρήγορα με 9-2. Με βολές του Ρέλεφορντ ο Κολοσσός προηγήθηκε (15-14) στο 8′, αργότερα και 16-14, έως το 18-16 του α’ δεκαλέπτου, με τον Ολυμπιακό να ψάχνει τα πατήματά του. Κάρφωμα του Μιλουτίνοφ έφερε την 5η ισοπαλία στο ματς (20-20) στο 12′, ο ρυθμός σταδιακά άνοιγε…
 
Εννέα φορές ισοπαλία
 

Καμία ομάδα δεν ξέφευγε από την άλλη, στα όρια του ντέρμπι το παιχνίδι στο 15′ και οι Πειραιώτες αναζητούσαν τις απαντήσεις απέναντι στον Κολοσσό. Αντιαθλητικό του Σπανούλη στον Σαλούστρο (τον προσωπικό του φρουρό στην άμυνα σε αντίθετες φάσεις δηλαδή), επέφερε περαιτέρω εκνευρισμό στους φιλοξενούμενους, οι οποίοι ωστόσο άμεσα επανήλθαν (28-31), μέχρι που επενέβη ο Αχόνεν για νέα ισορροπία στο ματς. Ο Βασιλόπουλος προσέφερε σκορ στον Κολοσσό και οι «θαλασσί» κρατούσαν τα ηνία ξανά (33-32), με ελάχιστον χρόνο για το φινάλε του ημιχρόνου. Με εννέα φορές ισροπαλία και έξι αλλαγή στο προβάδισμα, ο Κολοσσός έβαζε δύσκολα στον Ολυμπιακό (35-35) στο φινάλε του 20λέπτου.
 
Σερί 14-0
 
H βελτίωση των ποσοστών στα μακρινά σουτ, ακόμη κι από τις βολές, ήταν πρώτη προτεριότητα, ζητούμενο για τον Ολυμπιακό, ώστε να μην δώσει κι άλλα δικαιώματα στον -έτσι κι αλλιώς ανταγωνιστικό- αντίπαλό του. To γρήγορο 41-35 για τον Κολοσσό, όσο να είναι, ανησύχησε τον Ολυμπιακό και υπήρξε αντίδραση χωρίς χρονοτριβή (41-42), από Μάντζαρη, Μπιρτς. Και το… ερυθρόλευκο σερί διευρύνθηκε στο 14-0 (41-49) δια χειρός Σπανούλη αλλά και Πρίντεζη. Mέχρι που περενεβλήθη ο Αχόνεν, αλλά ακολούθως ο Μπιρτς επανέφερε την τάξη για τον Ολυμπιακό και πριν ο Καναδός υποπέσει στον 4ο του φάουλ. Φορτωμένος με φάουλ ήταν πάντως και ο Κολοσσός κι ενώ μέσω εκτελεσμένης τεχνικής ποινής από τον Σπανούλη (σε βάρος του Γεωργαλή) ο Ολυμπιακός βρέθηκε στο +7. Ο Σπανούλης στην συνέχεια κατευθύνθηκε προς τα αποδυτήρια, νιώθωντας σφίξιμο στον προσαγωγό, σε φάση που επέπεσε σε βήματα, πριν την ολοκλήρωση της γ’ περιόδου.
 
To +9 του Ολυμπιακού (46-55) στο 30′ έδινε αέρα στους φιλοξενούμενους… Kαι περισσότερο αέρα έδωσε το +13, με τον Κολοσσό να μένει από δυνάμεις. Μπιρτς αλλά και Παπανικολάου δεν επέτρεπαν στον Κολοσσό να πλησιάσει από το -11… Χολ και Ρέντικ επιχείρησαν μια τελική προσπάθεια ανατροπής, αλλά η αποστολή των γηπεδούχων δεν ήταν απλή υπόθεση πλέον, με τον χρόνο να πιέζει ασφυκτικά. Στα χαϊλάιτ, πέρα από τα καρφώματα του Μπιρτς, ήταν αναμφίβολα και μια τάπα του Γκριν, κάτι που δεν συνηθίζει συχνά. Ο Ρέλεφορντ μείωσε σε 59-64 για τον Κολοσσό, η κλεψύδρα άδειαζε, πριν ο Λοτζέσκι πετύχει ένα περιπετειώδες τρίποντο και προτού ο MVP Παπανικολάου τελειώσει… οριστικά την παρτίδα προς το τελικό 70-59.
 
 
Δεκάλεπτα: 18-16, 35-35, 46-55, 59-70.
 
ΚΟΛΟΣΣΟΣ (Λυκογιάννης): Ρέντικ 10, Τσούκου 5, Ρέλεφορντ 7, Βασιλόπουλος 7, Χολ 13 (1), Λιάπης, Σαλούστρος 2, Αγγελάκος, Αχόνεν 8 (2), Παπαδάκης, Ουότσον 4, Γεωργαλής 3 (1).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σφαιρόπουλος): Μπιρτς 11, Πρίντεζης 11, Παπανικολάου 13 (2), Μάντζαρης 4 (1), Σπανούλης 5, Γκριν 2, Παπαπέτρου 4, Ουότερς 2, Αγραβάνης 2, Μιλουτίνοφ 6, Λοτζέσκι 10 (1), Αθηναίου.