Σημαντικό διπλό πήρε ο Απόλλωνας που κέρδισε στη Δράμα τον ΚΑΟΔ με 101-88, αν και χρειάστηκε την παράταση για να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα. Με πρωταγωνιστές τους δύο Αμερικανούς ΜακΚόλουμ και Γκραντ, οι φιλοξενούμενοι πήραν τη νίκη που τους κρατάει μέσα στην εξάδα του πρωταθλήματος.

Οι δύο ομάδες παρουσιάστηκαν άκρως ανταγωνιστικές και διατεθειμένες για τη νίκη, κάτι που φάνηκε από τα πρώτα λεπτά, με το σκορ να αλλάζει διαρκώς χέρια. Ο ΚΑΟΔ έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο με έναν πόντο διαφορά (16-15), όμως το ίδιο σκηνικό παρέμεινε και στο δεύτερο όπου οι Δραμινοί κρατούσαν στα χέρια τους την εξέλιξη του σκορ.

Στην επανάληψη, οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυναμικά στον αγωνιστικό χώρο και πήραν την κατάσταση στα χέρια τους με τους Αμερικανούς να “πυροβολούν” το αντίπαλο καλάθι. Οι Πατρινοί έκλεισαν το τρίτο δεκάλεπτο με προβάδισμα επτά πόντων, όμως τίποτα δεν είχε κριθεί.

Ο Απόλλωνας κράτησε το προβάδισμα στο σκορ όμως οι παίκτες του Γιώργου Καλαφατάκη δεν σταμάτησαν να πιέζουν και να διεκδικούν τη νίκη. Τα τελευταία λεπτά της τέταρτης περιόδου, κύλησαν κυρίως από την γραμμή της… φιλανθρωπίας, όπου οι φιλοξενούμενοι είχαν μεγαλύτερη ευστοχία, όμως ο Νόουλς αποφάσισε να δώσει… παράταση τόσο στις ελπίδες της ομάδας του όσο και στο ματς.

Ο Αμερικανός του ΚΑΟΔ ευστόχησε σε τρίποντο, “έγραψε” το 76-76 και έστειλε το ματς στην παράταση, όπου όμως οι γηπεδούχοι δεν είχαν άλλες δυνάμεις. Οι ΜακΚόλουμ και Γκραντ ανέλαβαν δράση και σκόραραν με κάθε τρόπο, σε αντίθεση με τον ΚΑΟΔ που οι επιθέσεις περνούσαν κυρίως από τα χέρια του Ιωάννου. Ο Απόλλωνας ανέβασε τη διαφορά στους δέκα (93-83) και κάπου εκεί το ματς έλαβε τέλος.

Τα δεκάλεπτα: 16-15, 36-34, 47-54, 76-76κ.α., 88-101παρ.
ΚΑΟΔ (Καλαφατάκης): Νόουλς 18 (3), Καλαϊτζίδης 2, Ακεψιμαΐδης 4 (1), Μπένας, Μισέλ 3, Μπάβτσιτς 3, Κακαρούδης 12, Ζάρας 4, Ιωάννου 17 (1), Πάλμερ 14, Ρόου 11 (2).
ΑΠΟΛΛΩΝ Π. (Βετούλας): ΜακΚόλουμ 31 (4), Αργυρόπουλος 5, Καπερώνης, Γκραντ 28 (3), Λιανός, Έρτσεγκ 13 (2), Πέτροβιτς 14 (2), Πελεκούδας, Ζαφείρης 2, Μολφέτας, Τέρνερ 8, Κρόλο.