Ντέρμπι από την αρχή ως το φινάλε ήταν το ματς στη Ρόδο, που τελικά βρήκε νικητή τον Ικαρο με 73-69. Οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης χωρίς καμία να μπορεί να αποκτήσει διαφορά ασφαλείας, με τους φιλοξενούμενους όμως να είναι αυτοί που πανηγύρισαν στο τέλος.

Με πρώτο σκόρερ τον Φαγιέ και τον ΜακΝάιτ να ακολουθεί ο Ίκαρος πήρε ένα σημαντικό “διπλό” απέναντι στον Κολοσσό από τον οποίο ξεχώρισαν οι Καλαμπόκης και Λάνγκφορντ.

Ο Ίκαρος μπήκε δυναμικά στον αγωνιστικό χώρο όμως οι γηπεδούχοι δεν άφησαν περιθώρια στους φιλοξενούμενους καθώς ισοφάρισαν γρήγορα το παιχνίδι και το πρώτο δεκάλεπτο τους βρήκε να προηγούνται με έναν πόντο (18-17). Στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, με επτά συνεχόμενους πόντους του ΜακΝάιτ, ο Ικαρος πέρασε μπροστά στο σκορ, όμως ο Κολοσσός ισοφάρισε και πάλι το παιχνίδι κλείνοντας με τον ίδιο τρόπο το ημίχρονο. Δηλαδή έχοντας εκείνος το πάνω χέρι στο σκορ (34-30).

Το ντέρμπι συνεχίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά με το σκηνικό ν’ αλλάζει. Γιατί στην τρίτη περίοδο οι παίκτες του Βασίλη Φραγκιά προηγούνταν στην περισσότερη διάρκεια, όμως η λήξη της βρήκε τον Ίκαρο να προηγείται. Η ομάδα της Καλλιθέας δεν κατάφερε να πάρει διαφορά ασφαλείας, αν και προηγήθηκε με 65-59 και κράτησε το προβάδισμα ως το φινάλε του αγώνα, που τον βρήκε νικητή.

Τα δεκάλεπτα: 18-17, 34-30, 48-50, 69-73.
ΚΟΛΟΣΣΟΣ (Φραγκιάς): Γεωργαλλής, Κουμπούρας 8, Χάτεν 3, Καλαϊτζής, Καλαμπόκης 13, Άουτερμπιτζ, Κουκουλάς, Νάτζφεϊ 9, Λάνγκφορντ 13 (2), Κάπελαν 16 (2), Όσμπι 7.
ΙΚΑΡΟΣ (Καλαφατάκης): Στρναντ 5, ΜακΝάιτ 15 (1), Κυρίτσης 12 (2), Βρκιτς 8 (1), Καρακωνσταντάκης, Φαγιέ 19 (4), Γκίμπσον 3 (1), Γιαννακίδης, Αγαδάκος 4, Σίμτσακ 7, Άλαμπι.