11/12/2011 (20:32)

Με το ροζ φύλλο έφυγε από το Μαρούσι η ομάδα του Περιστερίου, η οποία επικράτησε με 55-67, στον αγώνα που ολοκλήρωσε την 8η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Οι φιλοξενούμενοι είχαν τον έλεγχο στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και δεν απειλήθηκαν ουσιαστικά από το συγκρότημα του Νίκου Λινάρδου, το οποίο παραμένει χωρίς νίκη. Έντουαρνς και Ρόμπι είχαν από 14 πόντους για τους νικητές, ενώ από τους γηπεδούχους, ο Χαριτόπουλος ήταν ο μοναδικός με διψηφίο αριθμό πόντων πετυχαίνοντας 19.

Η δύναμη του Περιστερίου μέσα στη ρακέτα έγινε εμφανής στους παίκτες του Αμαρουσίου από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, αφού Μπόατενγκ αρχικά και Έντουαρντς στη συνέχεια “χτυπούσαν” από το ζωγραφιστό ύστερα από την καλή κυκλοφορία των συμπαικτών τους. Αυτή ήταν και η αιτία που οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν μπροστά με 18-12 στο τέλος της πρώτης περιόδου.

Οι παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη συνέχιζαν να ανεβάζουν ρυθμό και να βγάζουν περισσότερη ενέργεια στο παρκέ, κλέινοντας τους διαδρόμους προς το καλάθι. Έτσι το Μαρούσι προσπαθούσε να απειλήσει κυρίως με μακρινά σουτ τα οποία ήταν άστοχα. Οι Χαριτόπουλος και Κόμματος ήταν οι πιο αξιόλογες επιθετικές λύσεις των γηπεδούχων, οι οποίοι δεν κατάφεραν να περιορίσουν τους ψηλούς του αντιπαλου τους. Το Περιστέρι ανέπτυξε διψήφια διαφορά, διατηρώντας στο μεγαλύτερο διάστημα του δευτέρου δεκαλέπτου, το οποίο και ολοκληρώθηκε με 38-25.

Στην επανάληψη, το Μαρούσι προσπάθησε να μειώσει, όμως η αστοχία από τα 6μ.75 ήταν μεγάλη., Στο άλλο άκρο του γηπέδου το Περιστέρι κυκλοφορούσε εξαιρετικά τη μπάλα δείχνοντας υπομονή και με τη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου έφτασε τη διαφορά στη μεγαλύτερη τιμή της (55-36) με τρίποντο του Ρόμπι.

Η ψυχολογία ήταν υπέρ της ομάδας του Αργύρη Πεδουλάκη αφού ουσιαστικά το Μαρούσι είχε παραδοθεί, με αποτέλεσμα η διαφορά να ανέβει πάνω από τους 20 πόντους (60-39) στο 34′. Τα τελευταία λεπτά είχαν διαδικαστικό χαρακτήρα με τον αγώνα α ολοκληρώνεται στο 67-55.

Διαιτητές: Γκόντας – Φούφης – Πανταζής
Τα δεκάλεπτα: 12-18, 25-38, 36-55, 55-67.
ΜΑΡΟΥΣΙ (Λινάρδος): Σακελλαρίου, Δεμερτζής 2, Νικολαΐδης 6 (2), Ακεψιμαΐδης, Ελεγκαρ 2, Χαριτόπουλος 19, Γκαγκαλούδης 9 (1), Τζιγκάνοβιτς 4, Κογιαντίνοβιτς 4, Κόμματος 9 (1), Τσόντζος, Αγραβάνης.
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ (Πεδουλάκης): Παπαντωνίου 7 (1), Καυκής 6, Ψαρόπουλος 2, Γιαννόπουλος 5 (1), Μανωλόπουλος, Μπόατενγκ 6, Σκοτ 6 (2), Εντουαρντς 14, Πέτρουλας 2, Ρόμπι 14 (1), Μότσνικ 5.