Η Κύμη επιβεβαίωσε με τον πιο «ηχηρό» τρόπο την αγωνιστική άνοδο που διαγράφει τον τελευταίο καιρό, υποτάσσοντας τον ΠΑΟΚ στο Κλειστό της Κανήθου με 93-82, σε ένα αποτέλεσμα που μπορεί να αποτελέσει «μπόνους» για την ίδια, στη «μάχη» της παραμονής στη STOIXIMAN.GR Basket League. Οι παίκτες του Βασίλη Μπρατσιάκου, συνήλθαν γρήγορα από το «σοκ» του -11 στα πρώτα οκτώ λεπτά και προοδευτικά πήραν τον απόλυτο έλεγχο, φτάνοντας στο σπουδαιότερο θρίαμβο της ιστορίας τους.

Σε ένα ματς, όπου ουδείς εκ των γηπεδούχων υστέρησε (δύσκολο άλλωστε με το τρομερό ποσοστό των 11/23 τριπόντων), πρώτος σκόρερ ήταν με 21 πόντους και 6/10 σουτ ο Τσαβντάρ Κοστόφ, ενώ εκπληκτικός με 17 πόντους, 8 ασίστ και μόλις δύο λάθη, ήταν ο Μοχάμεντ Ελ Αμίν. Παρότι αρκετοί παίκτες του «Δικεφάλου του Βορρά» ήταν σε καλή ημέρα, με 7/19 τρίποντα και τον Λίνο Χρυσικόπουλο να έχει 20 πόντους με 8 ριμπάουντ, τον Τζόρνταν Σάιμπερτ να πετυχαίνει 19 πόντους με 5/8 τρίποντα και τον Νέναντ Μιλιένοβιτς να σημειώνει double double 11 πόντων και 13 ασίστ, η κάκιστη αμυντική λειτουργία του απέτρεψε το «διπλό».

Το φιλμ

Στην πρώτη περίοδο, η «αεροδυναμική» σύγκρουση μεταξύ Μόργκαν και Κλάντον, έβγαλε αρχικά νικητή τον δεύτερο, έστω και μία «ελαφρά» διαφορά για τον ΠΑΟΚ (5-8 στο 4′), για να συμπαρασταθούν στον ίδιο οι Τέιλορ και Σάιμπερτ, «βομβαρδίζοντας» από την περιφέρεια και δίνοντας διαφορά σε διψήφιο νούμερα και… διπλό σκορ μέσα στα επόμενα τέσσερα λεπτά (11-22 στο 8′). Ο Ελ Αμίν και ο Πάλμπλαντ προσπάθησαν να «ξεκολλήσουν» τη «ζαλισμένη» Κύμη, κρατώντας τουλάχιστον την απόσταση σε αυτά τα επίπεδα, διόλου απαγορευτικά για τη συνέχεια (17-27).

Με τη βοήθεια και του Τουτζιαράκη, οι δύο πρωταγωνιστές της ομάδας της Εύβοιας κατάφερε να βρει μία δυνατή τριάδα που μπορούσε να τη «σπρώξει» σε «μονοπάτι» ανατροπής και το 31-35 στα μέσα του δεύτερου δεκαλέπτου, με γκολ-φάουλ του Έλληνα σέντερ, ήταν ήδη ένα καλό «μήνυμα» για την ίδια (31-35). Αυτή η αντεπίθεση, αντιμετωπίστηκε από τη μαχητικότητα του Χρυσικόπουλου, με τον Κλάντον επίσης να μην επιτρέπει να μικρύνει περαιτέρω η «ψαλίδα» στο τέλος του ημιχρόνου, την ώρα που και ο Τσούπκοβιτς έβρισκε ρυθμό (35-40).

Στην πίεση των Αντεγκμπόγιε και Ελ Αμίν, ο Σάιμπερτ είχε αρχικά τις απαντήσεις, προκειμένου ο ΠΑΟΚ να μείνει σταθερά στο «τιμόνι» για τέσσερα λεπτά (49-54). Κάπου εκεί, εμφανίστηκαν ξανά ο Τσούπκοβιτς, ο Κοστόφ και ο Σταμάτης, για ένα σερί 11-0, με το οποίο η Κύμη πήρε επιτέλους το προβάδισμα για πρώτη φορά μετά τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, δίνοντας την αίσθηση υπεροχής με νέο τρίποντο του Έλληνα γκαρντ (63-56 στο 27′). Τη «σκυτάλη» πήρε πάλι ο Ελ Αμίν, ώστε οι γηπεδούχοι να επιβεβαιώσουν πως είχαν τον πρώτο λόγο, μπαίνοντας σε ένα άκρως ενδιαφέρον τελευταίο δεκάλεπτο (72-63).

Κοστόφ και Σιγκούνας «πυροβόλησαν» έξω από τη γραμμή των 6.75 και στα τρία πρώτα λεπτά της τέταρτης περιόδου, η Κύμη είχε προβάδισμα σε διαστάσεις θριάμβου (80-67) και την ώρα που ο «Δικέφαλος» έμοιαζε να βρίσκει λύσεις στην άμυνά του, ο Ελ Αμίν με νέα του «βόμβα» διαμόρφωσε το 83-71 στα μέσα του δεκαλέπτου. Οι δύο άμυνες «κόλλησαν» εν συνεχεία, για να «κλειδώσουν» μία τεράστια νίκη ο Σιγκόυνας και ο Κοστόφ.

Δεκάλεπτα: 17-27, 35-40, 72-63, 93-82

Κύμη (Μπρατσιάκος): Τουτζιαράκης 7, Αντεγκμπόγιε 7 (1), Σιγκούνας 6 (2), Τσούπκοβιτς 11 (1), Κοστόφ 21 (2), Σταμάτης 9 (1), Πάλμπλαντ 6 (2), Μόργκαν 9, Ελ Αμίν 17 (2)

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Χρυσικόπουλος 20, Κόνιαρης 5 (1), Τσόχλας 2, Τέιλορ 10 (1), Μιλιένοβιτς 11, Γλυνιαδάκης 2, Καραμανώλης, Σάιμπερτ 19 (5), Μπράιαντ, Κλάντον 14

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΜΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ.