Με τον ΝτεΜάριους Μπολντς να είναι για άλλη μια φορά ο πιο καθοριστικός παράγοντας του αγώνα, το Λαύριο πήρε… ρεβάνς από την Κηφισιά με 74-70, επουλώνοντας μερικώς τις «πληγές» από την ιστορία των 27.5 δευτερολέπτων του «Ζηρινείου». Ο Αμερικανός γκαρντ, ήταν εκείνος που πήρε τις πιο κρίσιμες αποφάσεις στο φινάλε της αναμέτρησης και δεν απογοήτευσε τον Χρήστο Σερέλη και τους συμπαίκτες του, εκ των οποίων μερικοί είχαν κάνει εξαιρετική δουλειά, ιδίως την ώρα που οι γηπεδούχοι ήταν πίσω στο σκορ.

Ο Μπολντς, λοιπόν, έφτασε τους 22 πόντους με 5/14 σουτ μεν, 11/12 βολές δε όταν η μπάλα «έκαιγε», ενώ τρομερό ματς έκανε ο Ουσμάν Κρουμπάλι με 9 πόντους και 10 ριμπάουντ, «αγγίζοντας» το double double. Πολύ καλοί ήταν και οι Έλληνες της ομάδας, με τους Μπάρλο, Γιαννακόπουλο και Σακελλαρίου να δίνουν λύσεις σε κομβικά σημεία. Οι 22 πόντοι με 15 ριμπάουντ του επιβλητικού στις δύο ρακέτες Ντάστιν Χογκ δεν αρκούσαν, όπως και οι 14 πόντοι του Λεωνίδα Κασελάκη, με τον Ανδρέα Γλυνιαδάκη να έχει 10.

Το πρώτο καλάθι ήρθε από τον Κακλαμανάκη, αλλά έκτοτε η Κηφισιά έτρεξε σερί 0-7, με τη συμβολή των Χογκ, Κασελάκη και Ελ Αμίν. Ο τελευταίος, δε, ξεκίνησε εξαιρετικά το ματς και ήταν εκείνος που είχε αναλάβει τις επθετικές πρωτοβουλίες της ομάδας του, αν και το στοιχείο που έδινε τη δυνατότητα στους φιλοξενούμενους να διατηρούν αυτό το προβάδισμα, ήταν η «πολυφωνία» που παρουσίαζε, με σκορ είτε μέσα είτε έξω από τη γραμμή των 6.75 (13-19 στο 9′). Η άμυνα του Λαυρίου παρουσιάστηκε βελτιωμένη στο τελείωμα του πρώτου δεκαλέπτου και αυτό όρισε τις προϋποθέσεις για τη μείωση της διαφοράς σε απόσταση σουτ, χάρη σε τρίποντο του Κέσελ (17-19).

Ο Σμιθ και ο Κασελάκης έδιναν «ανάσες» στην ομάδα των Βορείων Προαστίων για να διατηρηθεί στην πρωτοκαθεδρία του αγώνα, αλλά η πίεση των γηπεδούχων αυξανόταν όλο και περισσότερο, με τους Μπάρλο και Κέσελ να είναι μπροστάρηδες μίας αντεπίθεσης που κατέληξε σε προβάδισμά τους στα μέσα του δευτέρου δεκαλέπτου, χάρη σε έμμεσο τρίποντο του Μπολντς (27-26). Το καλό επιθετικό διάστημα του Λαυρίου δε θα κρατούσε, ωστόσο, για πολύ, μιας και στα επόμενα τρία λεπτά πέτυχαν μόλις πέντε πόντους και ήταν η σειρά των παικτών του Παπαθεοδώρου να πάρουν ώθηση από την άμυνά τους για να προσπεράσουν εκ νέου με διαφορά τεσσάρων πόντων, με τους Γλυνιαδάκη και Κασελάκη να αποτελούν σταθερές αξίες και τον Σταμάτη να μπαίνει στη λίστα των σκόρερ (33-37). Με τη σειρά του, το σύνολο του Σερέλη μείωσε στο ελάχιστο τη διαφορά, ευστοχώντας από τη γραμμή των βολών (36-37).

Εναλλαγές στο σκορ συνέχισαν να υπάρχουν στην τρίτη περίοδο, ώσπου ένα τρίποντο του Γκίκα στο 26ο λεπτό, έγινε απαρχή για ένα σερί 0-8 που έφερνε για πρώτη φορά την απόσταση των δύο ομάδων στο +8 υπέρ της Κηφισιάς, χωρίς αυτή όμως να το χαρεί για πολύ (44-51). Ο Μπολντς ήταν και πάλι εκεί, με τον Γιαννακόπουλο επίσης να προσφέρει πολύτιμες βοήθειες στο σκοράρισμα του Λαυρίου, για να φτάσει η στιγμή της τελευταίας περιόδου, με τη διαφορά στο τρίποντο και τους γηπεδούχους να μην παραδίδονται (49-52).

Ο Αμερικανός συνέχισε το ίδιο δυναμικά στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου και με σουτ από την περιφέρεια ισοφάρισε σε 54-54, με το επιμέρους σκορ να γίνεται 10-3 από το 26ο λεπτό και τη μεγαλύτερη τότε διαφορά της Κηφισιάς. Η λύση ήρθε πάλι από τη ρακέτα για τους παίκτες του Παπαθεοδώρου, καθώς ο Χογκ δεν είχε αντίπαλο και ο Γλυνιαδάκης ήταν εξίσου ουσιαστικός, αλλά αυτή την φορά Έλληνες θα ήταν οι πρωταγωνιστές του Λαυρίου, καθώς μπαίνοντας στο τελευταίο πεντάλεπτο, Γιαννακόπουλος και Σακελλαρίου ανέτρεψαν το «εύθραυστο» προβάδισμα των φιλοξενούμενων και έβαλαν την ομάδα τους σε θέση «οδηγού» με 61-60 στο 36ο λεπτό. Θα ακολοθούσε μία «μάχη» μεταξύ Μπολντς από τη μία και… Κασελάκη, Χογκ από την άλλη, με τον πρώτο να βγαίνει κερδισμένος, κάνοντας το 72-70 με 1/2 βολές, ένα λεπτό πριν την εκπνοή.

Από εκείνο το σημείο, η Κηφισιά έχασε τρία σουτ από την περιφέρεια, με αποτέλεσμα το σκορ να παραμένει ίδιο στα 13″ για τη λήξη, όταν και πήρε τάιμ-άουτ ο Σερέλης. Ο Μπολντς έδειξε να έχει χέρι «αλφάδι» και από τη γραμμή των βολών, με τον Στίγκερς να χάνει άλλο ένα τρίποντο κι εκεί να τελειώνει το ματς.

Δεκάλεπτα: 17-19, 36-37, 49-52, 74-70

Λαύριο (Σερέλης): Χάμιλτον 6, Γιανγκ 2, Κρουμπάλι 9, Τσίρος, Κέσελ 7 (2), Σακελλαρίου 8 (2), Νίξον 5, Περράκης, Γιαννακόπουλος 4, Κακλαμανάκης 2, Μπάρλος 9 (1), Μπολντς 22 (1)

Κηφισιά (Παπαθεοδώρου): Στίγκερς 4, Χατζηνικόλας, Γκίκας 3 (1), Πόποβιτς, Σταμάτης 3, Χρυσικόπουλος, Χογκ 22, Σμιθ 6, Ελ Αμίν 8 (2), Γλυνιαδάκης 10

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΜΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ.