Τα Τρίκαλα πήραν μια πολύ σημαντική νίκη απέναντι σε ένα Ρέθυμνο με σκορ 76-67 για την 19η αγωνιστική της Stoiximan.gr Basket League. Αυτή η νίκη τους βάζει μέσα στην οκτάδα καθώς Ρέθυμνο και Τρίκαλα έχουν την ίδια βαθμολογία, δηλαδή 8-11. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα Τρίκαλα στα τελευταία 8 παιχνίδια έχουν χάσει μόνο τα δύο, από το Λαύριο και την ΑΕΚ, όντας σε εκπληκτική κατάσταση τον τελευταίο καιρό. Κορυφαίοι για τους νικητές ήταν οι Μπάρλοου(21 πόντους,5 ριμπ.,5 ασιστ) και Μπιρούτα(13 πόντους,11 ριμπ.) ενώ από τους ηττημένους ο Άρνολντ με 17 πόντους.

Τα Τρίκαλα ξεκίνησαν με την βασική τους πεντάδα να αποτελείτε από τους Τσαγκαράκη,Εζιούκου,Μπιρούτα,Κάφει,Μπάρλοου ενώ από την ομάδα του Ρεθύμνου ξεκίνησε με τους Κόττα,Χριστοδούλου,Άρνολντ,Φιζπάτρικ,Τάλτον. Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι και αρχικά με τον Εζιούκου και αργότερα με τον Κάφει να σκοράρει, κατάφεραν και είχαν το προβάδισμα την περισσότερη ώρα για το πρώτο δεκάλεπτο. Παρόλα αυτά οι φιλοξενούμενοι από σουτ από την περιφέρεια και από σουτ από μεσαία απόσταση με τον Χριστοδούλου αλλά και με τον Γιαννόπουλο στο τέλος να διαμορφώνουν το 18-17 για το πρώτο δεκάλεπτο.

Γιαννόπουλος και Μπάρλοου σκοράρουν μετά από ώρα καθώς οι δύο ομάδες στις αρχές του 2ου δεκαλέπτου είχαν αστοχία και έκαναν πολλά λάθη. Ο Χριστοδούλου και πάλι σκοράρει για  τρεις φέρνοντας το ματς σε ισοπαλία 22-22 με 6.30 λεπτά να μένουν για το ημίχρονο. Γιαννόπουλος αστοχεί και ο Μπάρλοου το εκμεταλλεύεται  με σουτ από τα 6.75μ κάνει το 29-24 και την διαφορά στο +5 για τους γηπεδούχους που είναι η μεγαλύτερη μέχρι εκείνη την στιγμή. Τρία λεπτά για το ημίχρονο. Ο Μπάρλοου έχει πάρει φωτιά και με 4 νέους δικούς του πόντους κάνει το 37-28, το οποίο θα είναι και το σκορ του ημιχρόνου. Τα Τρίκαλα έχουν τρέξει ένα σερί 15-4 τα τελευταία λεπτά φτάνοντας την διαφορά στο +9 για το ημίχρονο.

Χαμηλό σκορ στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους με τον Μπιρούτα να σκοράρει για δύο και να κάνει το 45-33 αυξάνοντας την διαφορά με τον προπονητή του Ρεθύμνου να καλεί τάιμ αουτ. Ο Φιζπάτρικ καρφώνει δυνατά στο αντίπαλο καλάθι μετά από 2 λεπτά αστοχίας των δύο ομάδων αλλά θα απαντήσει αμέσως ο ”καυτός” Μπάρλοου με τρίποντο και θα κάνει το 50-37. Και πάλι ο Μπάρλοου ο οποίος θα φτάσει τους 19 πόντους και να είναι ο πρωταγωνιστής του αγώνα μέχρις στιγμής. Ο Μπιρούτα έκανε το 56-41 με κάρφωμα, το οποίο θα είναι και το σκορ της τρίτης περιόδου.

Μπήκε καλύτερα στο τέταρτο δεκάλεπτο το Ρέθυμνο και με δύο τρίποντα, από τον Φιζπάτρικ και από Άρνολντ, κατέβασε την διαφορά στους 9 πόντους με το σκορ να πηγαίνει στο 58-49 και 6.45 να μένουν για το τέλος. Ο Μπάρλοου και πάλι όμως βρίσκει τις λύσεις για τα Τρίκαλα κάνοντας το 60-49. Κάνουν λάθος οι φιλοξενούμενοι αφού έληξαν τα 24 δευτερόλεπτα της επίθεσης και ο Μπιρούτα τους τιμωρεί με τρίποντο γράφοντας το 63-49, δυσκολεύοντας αρκετά το έργο της ομάδας από την Κρήτη. Ο Λέμον μειώνει στους 8 πόντους(73-65) με τους γηπεδούχους να κάνουν λάθος και τον πάγκο των Κρητικών να καλεί ταιμ άουτ για να σχεδιάσει την επίθεση με περίπου ένα λεπτό να μένει. Το Ρέθυμνο έχασε την ευκαιρία να μειώσει ακόμα πιο πολύ και τους γηπδεδούχους να σκοράρουν για τρεις με τον Λίποβι να κάνουν το 76-65. Το μόνο που θα καταφέρουν οι Κρητικοί είναι να μειώσουν με 2 εύστοχες βολές με το τελικό σκορ να διαμορφώνεται στο 76-67.

 

Τα δεκάλεπτα: 18-17, 37-28, 56-41, 76-67

Τρίκαλα: Κάφει 15(1), Εζιούκου 8, Μπιρούτα 13(1), Τσαγκαράκης 9(3), Μπάρλοου 21(3), Λίποβι 7(1), Πουλιανίτης, Κάλλες, Βαριτιμιάδης, Μανολόπουλος 3(1), Καραθανάσης, Χότον

Ρέθυμνο: Κόττας, Χριστοδούλου 8(1), Άρνολντ 17(3), Φιζπάτρικ 11(2), Τάλτον 11(3), Ράζης, Καμπενίδης 3, Λέμον 6, Γιαννόπουλος 11, Τζαγκαράκης, Πανερατάκης, Θεοδωρίδης

Δείτε αναλυτικά τα στατιστικά ΕΔΩ.