Ο Παναθηναϊκός έκανε με άνεση το 1-0 στην προημιτελική σειρά με τον Κολοσσό Ρόδου για την Basket League με 91-63, έχοντας παράλληλα ουκ ολίγα αγωνιστικά «κέρδη» στο δεύτερο ντεμπούτο του Αργύρη Πεδουλάκη στον πάγκο του και ύστερα από τον «βαρύ» αποκλεισμό με τη Λαμποράλ Κούτσα. Η «μοίρα» του αγώνα είχε ουσιαστικά ξεκαθαρίσει από το πρώτο δεκάλεπτο και ο Έλληνας κόουτς είδε όχι μόνο τον Νίκο Παππά να επανέρχεται δυναμικά, αλλά και τους Τζέιμς Φελντέιν και Μαρκίζ Χέινς, να «υπενθυμίζουν» πως αποτελούν σημαντικά επιθετικά «όπλα» για τον ίδιο, μαζί με τις υπηρεσίες που μπορούν να προσφέρουν ανασταλτικά. «Μελανό» σημείο, αποτέλεσε ο τραυματισμός του Βλαδίμηρου Γιάνκοβιτς στον καρπό.

Ο Δομινικανός γκαρντ δε, «ξεμπούκωσε» με 20 πόντους και 5/7 τρίποντα (στην αρχή της τρίτης περιόδου είχε 5/5), ενώ ο Αμερικανός πρόσθεσε 12 πόντους με 5/7 σουτ. Κοντά σε double double ήταν ο Νικ Καλάθης με 10 πόντους, 9 ριμπάουντ και 7 ασίστ, ενώ στην επιστροφή του ο Παππάς είχε 8 πόντους με 3/5 σουτ και τρία ριμπάουντ. Για τους ηττηθέντες, κορυφαίος ήταν ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης με 14 πόντους και 6 ριμπάουντ, ενώ 10 πόντους με 6 ριμπάουντ πρόσθεσε ο ΜακΓκι.

Το φιλμ

Με οδηγό τον Λαρεντζάκη, ο Κολοσσός κατάφερε στην αρχή να «αιφνιδιάσει» τον αντίπαλό του, αφού προηγήθηκε με διαφορά επτά πόντων στα πρώτα 2.5 λεπτά της αναμέτρησης (2-9). Ο Φελντέιν ήταν εκείνος, που έμελλε να «ξεκολλήσει» τον Παναθηναϊκό και με τρία δικά του τρίποντα, έδωσε το έναυσμα για να τον μιμηθούν ο Ουίλιαμς, ο Χέινς και ο Φώτσης, με τον Παναθηναϊκό να πραγματοποιεί μέσα σε 5.5 λεπτά, επιμέρους σκορ 24-2 και να δείχνει πως «καθαρίζει» με την υπόθεση νίκης (26-11). Η μπάλα στο φινάλε του πρώτου δεκαλέπτου πήγε στον Ραντούλιτσα, ο οποίος με όμορφες ενέργειες έκλεισε ιδανικά την περίοδο (34-14).

Ο Κολοσσός μπήκε με διάθεση στο δεύτερο δεκάλεπτο και κατάφερε ό, τι είχε κάνει στις αρχές του αγώνα. Δίνοντας την μπάλα χαμηλά στον ΜακΓκι, για να εκμεταλλευτεί τα αργά πόδια του Ραντούλιτσα, κατάφερε να βρει ρυθμό και να πετύχει επιμέρους σκορ 1-12, χάρη σε ενέργειες των Ρέλεφορντ, Γεωργαλλή και Σαλούστρου (35-26 στο 15′). Η αντίδραση ήρθε άμεσα από τους Καλάθη και Γκιστ, ενώ ο Φελντέιν σημείωσε το τέταρτο τρίποντό του σε ισάριθμες προσπάθειες, προκειμένου η ομάδα του να ξαναπάρει «αέρα» 15 πόντων, με τον Καλάθη να είναι ενεργός και στο «ζωγραφιστό» (46-31 στο 19′). Το επιμέρους σκορ έφτασε στο 14-5 και ο Παναθηναϊκός είχε αποκαταστήσει την τάξη.

Η τρίτη περίοδος άρχισε με τρίποντο του Διαμαντίδη, για να πάρει και πάλι το «όπλο» του ο Φελντέιν και να φτάσει η διαφορά για πρώτη φορά στο +25 με προσωπική ενέργεια του Ουίλιαμς (62-37 στο 24′). Τότε, ήρθε η είσοδος σε αποθέωση του Παππά, ο οποίος πήρε προσπάθειες πάνω του και με τους Γκιστ, Χέινς, Μποχωρίδη έφεραν την απόσταση στα «πρόθυρα» των 30 πόντων (73-44 στο 28′). Μια μικρή ολιγωρία στην άμυνα του Παναθηναϊκού, επέτρεψε ένα σερί 0-4 για τους παίκτες του Λυκογιάννη, με το οποίο και έκλεισε το δεκάλεπτο (73-48).

Η ίδια άμυνα βέβαια, ανάγκαζε σε μπρος-πίσω τον Κολοσσό στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου, το οποίο ανήκε στον Χέινς. Με φοβερές προσπάθειες, ο Αμερικανός έδειξε για πρώτη φορά ουσιαστικά την επιθετική του «γκάμα» και «μονοπώλησε» το σκοράρισμα της ομάδας του (80-51 στο 33′). Δύο τρίποντα του Λιούις φάνηκαν να δίνουν ρυθμό στους φιλοξενούμενους, αλλά γρήγορα η απόσταση θα έφτανε και πάνω από τους 30 πόντους, όταν ο Φώτσης και ο Παππάς απάντησαν με τον ίδιο τρόπο (91-58 στο 38′). Στο τελευταίο δίλεπτο, αμφότερες οι πλευρές «έσβησαν τις μηχανές» και το νέο τους ραντεβού ανανεώθηκε για τη Ρόδο.

Δεκάλεπτα: 34-14, 49-31, 73-48, 91-63

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Χέινς 12 (2), Μποχωρίδης 1, Γιάνκοβιτς 2, Φώτσης 10 (2), Ραντούλιτσα 8, Παππάς 8 (1), Φελντέιν 20 (5), Διαμαντίδης 3 (1), Γκιστ 6, Καλάθης 10, Ουίλιαμς 10 (1), Χάντερ 1

Κολοσσός Ρόδου (Λυκογιάννης): Λαρεντζάκης 14, Μπιλλής, Οικονομόπουλος, Ντέιβις 2, Γεωργαλλής 4, Λίντεν 3, Ρέλεφορντ 9, Αγγελάκος 2, Αχόνεν 8 (2), Σαλούστρος 2, ΜακΓκι 10, Λιούις 6 (2)

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΜΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ.