14/01/2012 (18:43)

Το μπάσκετ είναι ένα παιχνίδι που ξεκινά με ένας εναντίον ενός και καταλήγει στο πέντε εναντίον πέντε. Στη μονομαχία ένας εναντίον ενός, ο Πρίντεζης με τον Ντικούδη αλληλοεξουδετερώθηκαν (ή αν προτιμάτε ήταν οι αιχμές του δόρατος για τις ομάδες τους), όμως στο “5Χ5” ο Ολυμπιακός δεν είχε κανένα πρόβλημα να κάμψει την αντίσταση του ΠΑΟΚ.
Το 90-60 είναι εν πολλοί προϊόν της δουλειάς που έκαναν στην άμυνα οι “ερυθρόλευκοι” στη δεύτερη και τρίτη περίοδο. Εκεί μπήκαν οι βάσεις, οι φιλοξενούμενοι απώλεσαν την επαφή με το σκορ που είχαν στο πρώτο δεκάλεπτο και η τελευταία περίοδος είχε διαδικαστικό χαρακτήρα.

Ο ΠΑΟΚ αντιστάθηκε σε όλη την πρώτη περίοδο, μεταφέροντας την μπάλα στο “ζωγραφιστό”, εκεί όμως όπου ο Γλυνιαδάκης αντέταξε δύναμη στη δύναμη και το παιχνίδι ισορρόπησε.

Όταν, όμως, ο Ολυμπιακός πάτησε γκάζι, όταν βρήκε λύσεις στην επίθεση, μέσα κι έξω από το καλάθι, την ίδια στιγμή που ο αντίπαλος δεν είχε μπαλάντζα στην επίθεση (τα τρίποντα έβρισκαν κατά κανόνα σίδερο, μόλις δύο από τα 11 βρήκαν στόχο, οπότε λογικά η άμυνα “έκλεισε“), άρχισε να δημιουργείται χάσμα στη διαφορά.

Ο Σπανούλης έκανε πιο εύκολη τη ζωή των συμπαικτών του, μοιράζοντας πέντε ασίστ, ο Πρίντεζης πέτυχε 19 πόντους σε 17 λεπτά συμμετοχής, ο Γκετσεβίτσιους και ο Άντιτς συμπλήρωσαν την τριπλέτα των σκόρερ, καθένας έκανε το κάτι τις του και ο Ολυμπιακός πέτυχε μια άνετη νίκη.
Στ’ αξιοσημείωτα η πρώτη εμφάνιση του Ντόρσεϊ, ο οποίος πέτυχε ένα καλάθι, αλλά μάζεψε έξι ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 20-23, 45-36, 67-45, 90-60.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ίβκοβιτς): Χάινς 6, Άντιτς 17 (1), Σπανούλης 7 (1), Ντόρσεϊ 2, Πελεκάνος 2, Γκετσεβίους 14 (2), Γλυνιαδάκης 6, Πρίντεζης 19 (1), Παπανικολάου 8 (1), Μάντζαρης, Σλούκας 7 (1), Κατσίβελης 2.
ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Γκίντενς 2, Στίγκερς 7, Αράπης, Άλεξιτς 3, Ντικούδης 17, Καλαμπόκης 7, Ράιτ 5 (1), Γιαννακίδης 7, Καλλές 6, Καλαμπάκας 5 (1), Τσακαλέρης.