Έχοντας τη δυνατότητα για ροτέισον, ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε εύκολα του Ικάρου Χαλκίδας στο ΣΕΦ με 99-61 και έκανε το 3/3 στο φετινό πρωτάθλημα της Α1. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μοίρασε τον χρόνο συμμετοχής, αλλά είδε τον Ιωάννη Παπαπέτρου να αποχωρεί τραυματίας από το παρκέ. Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Στράτος Περέρογλου, ο οποίος σταμάτησε στους 22 πόντους.

Οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν δυναμικά τον αγώνα, περνώντας την μπάλα στο «ζωγραφιστό» με τον Ντάνστον να βρίσκει στόχο. Οι γηπεδούχοι πήραν εξ αρχής μία καλή διαφορά απέναντι στους παίκτες της ομάδας της Χαλκίδας, οι οποίοι έχασαν πολλές βολές, κάτι που δεν άφησε καθόλου ικανοποιημένο τον Γιώργο Καλαφατάκη. Το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με 27-14 για τον Ολυμπιακό, ο οποίος είχε σε εξαιρετική μέρα τον Στράτο Περπέρογλου που στο πρώτο μισό του αγώνα σταμάτησε στους 16 πόντους. Η διαφορά μεγάλωσε μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου και έτσι οι Πρωταθλητές Ευρώπης πήγαν στα αποδυτήρια με το υπέρ τους 59-32. Το κακό για τον Ολυμπιακό ήταν ο τραυματισμός του Ιωάννη Παπαπέτρου, ο οποίο δέχτηκε αγκωνιά στη μύτη από τον Ρόμελ Μπεκ και αποχώρησε από το ματς.

Ο Ματ Λοτζέσκι από την πλευρά του άρχισε και αυτός να βρίσκει τον δρόμο προς το αντίπαλο καλάθι και η διαφορά να αυξάνεται συνεχώς. Σε υψηλούς ρυθμούς παρέμεινε και ο Ντάντστον, ενώ από την πλευρά τους οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να βελτιώσουν την αμυντική τους εικόνα, αλλά η άμυνα ζώνης δεν είχε καλό αποτέλεσμα. Το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τον Ολυμπιακό να προηγείται με 78-45, ενώ στην τελευταία περίοδο, οι Πρωταθλητές Ευρώπης δεν κατέβασαν ταχύτητα και συνέχισαν να έχουν καλή εικόνα σε άμυνα και επίθεση. Έτσι η ομάδα του Πειραιά πήρε τη νίκη με 99-61 και έκανε το 3/3 στο φετινό πρωτάθλημα, χωρίς να αντιμετωπίσει την παραμικρή δυσκολία.

Τα δεκάλεπτα: 27-14, 59-32, 78-45, 99-61
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ 8 (2), Λο 7 (1), Ντάντστον 15, Σπανούλης 4, Περπέρογλου 22 (1), Παπαπέτρου, Σλούκας 15 (3), Σίμονς 5, Λοτζέσκι 9 (1), Πρίντεζης 4, Αγραβάνης 7, Κατσίβελης 3.
ΙΚΑΡΟΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ (Καλαφατάκης): Στρναντ 6, Γκόβενς 11, Παπανικολόπουλος 6, Άσκα 17, Μανολόπουλος, Σάτον 6, Γκαγκαλούδης 9 (1), Σπανός, Μπορόβνιακ, Τολιόπουλος, Μπεκ 6, Μπέμπης.