Ο Ολυμπιακός ήταν πιο κακός απ’ ότι θα περίμενε ακόμα και ο αντίπαλός του, αλλά ο ΠΑΟΚ δεν ήταν έτοιμος να διεκδικήσει τις πιθανότητες που είχε για νίκη κι έτσι στο τέλος έγινε αυτό που λίγο πολύ περιμέναμε. Κι είναι αλήθεια πως δύσκολα χαρακτηρίζει κανείς “κακή” μια ομάδα που επιβλήθηκε με σκορ 89-64.

Η αλήθεια είναι πως για 25 λεπτά οι “ερυθρόλευκοι” ήταν νευρικοί, αλλά οι “μελανόλευκοι” δεν μπορούσαν να απειλήσουν πραγματικά κι όσο περνούσε ο χρόνος και λειτουργούσαν η κούραση, η φθορά των φάουλ, άρα έπρεπε να μπουν στο παιχνίδι οι… αναπληρωματικοί, τόσο άνοιγε η ψαλίδα.

Ανευρος, άστοχος και χωρίς ρυθμό ήταν ο Ολυμπιακός στο ξεκίνημα. Κι όσο δεν υπήρχαν στο επιθετικό ρεπερτόριο των “ερυθρόλευκων” σουτ (εύστοχα) τριών πόντων και αιφνιδιασμοί, ο ΠΑΟΚ κρατούσε επαφή στο σκορ.

Ο Κώστας Παπανικολάου πέτυχε το πρώτο καλάθι, οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 7-2, αλλά οι φιλοξενούμενοι με αιχμή του δόρατος τον Λάζαρο Παπαδόπουλο ισοφάρισαν σε 8-8.

Η λάθος αντιμετώπιση του pick & roll από τους παίκτες του Μαρκόπουλου επέτρεψε στους “κόκκινους” να περάσουν με 16-10 και κάπου εκεί ο Γιώργος Μπαρτζώκας επιχείρησε ροτέισον το οποίο… “τιμώρησε” ο ΠΑΟΚ που ισοφάρισε σε 16-16, για να ολοκληρωθεί η πρώτη περίοδος με τον Ολυμπιακό στο +2 (18-16).

Ο Έισι Λο ήταν πρωταγωνιστής στο πρώτο μισό του δευτέρου δεκαλέπτου. Πέτυχε στο 15′ το πρώτο τρίποντο του αγώνα (!), είχε άλλους δύο πόντους στην επόμενη επίθεση και ο Ολυμπαικός βρέθηκε στο 33-24.

Οι φιλοξενούμενοι βρήκαν και πάλι λύσεις από το “ζωγραφιστό“, που -απόντος του Ντόρσεϊ– έμοιαζε με αφύλακτη διάβαση, μείωσαν σε 34-33, για να αναλάβει δράση ο Σπανούλης και να κλείσει το ημίχρονο στο 41-53, με καλάθι του Πρίντεζη, ύστερα από εξαιρετική πάσα του Σλούκα.

Ο Έισι Λο ήταν πρωταγωνιστής, ο Κώστας Παπανικολάου βρέθηκε σε πολύ καλή μέρα και μετά το 25′ οι γηπεδούχοι πάτησαν γκάζι. Για πέντε λεπτά οι δύο ομάδες έκαναν διαγωνισμό λαθών (επιμέρους σκορ 4-4, δείγμα του κακού μπάσκετ που παίχθηκε στο πρώτο μισό της τρίτης περιόδου), αλλά μετά οι “ερυθρόλευκοι” κυριάρχησαν και το σκορ άρχισε να ξεφεύγει. Το 46-43 έγινε 55-46 και 61-48, με τον Λο να είναι ο εκφραστής των περισσότερων επιθέσεων, για να λήξει το τρίτο δεκάλεπτο με σκορ 63-51.

Χαρακτηριστικό είναι πως και οι τρεις περίοδοι τέλειωσαν με τους “ερυθρόλευκους” να πετυχαίνουν καλάθι!

Το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, αφού ο Σούλης Μαρκόπουλος τράβηξε έξω και τον Λάζο, οι παίκτες των δύο ομάδων έπαιξαν ελεύθερα και χωρίς άγχος και το σκορ άρχισε να παίρνει διαστάσεις (75-55, 77-56 στο 35′, 82-56, για να τελειώσει το ματς με 89-64).

Ο Ολυμπιακός είχε και πάλι μικρή συμμετοχή από την πλευρά του Ντόρσεϊ, πολύ καλύτερο τον Λο, που δείχνει να ενσωματώνεται μετά το πρόβλημα τραυματισμού που του στέρησε την προετοιμασία, χειρότερες επιθετικές επιλογές, αλλά νέους… ήρωες της βραδιάς (Παπανικολάου) και σίγουρα αρκετό βάθος.

Ο ΠΑΟΚ έδειξε κάποια στοιχεία, αλλά κανείς δεν περιμένει να τον κρίνει με αντίπαλο τον Ολυμπιακό. Άλλωστε για την ομάδα του Μαρκόπουλου το… πρωτάθλημα ξεκινά την Κυριακή (κόντρα στον Ίκαρο).

Τα δεκάλεπτα: 18-16, 41-35, 63-51, 89-64.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Χάινς 8, Λο 17 (1), Άντιτς 7, Σπανούλης 11 (1), Περπέρογλου 4, Ντόρσεϊ 3, Σλούκας 5, Μαυροειδής 5, Γκετσεβίτσιους 5, Πρίντεζης 9, Παπανικολάου 15 (1), Μάντζαρης.
ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Χάτσερ 15 (1), Κασελάκης, ΜακΓκραθ 9 (1), Θεοδωράκος, Τσαϊρέλης 10, Δέδας 5 (1), Μαργαρίτης 3, Παπαδόπουλος 6, Καλλές 6, Χαριτόπουλος 10.