Ο Αρης ήταν… παλικάρι μέσα στο “καυτό” ΟΑΚΑ, επικράτησε κατά κράτος σε όλους τους τομείς επί της ΑΕΚ, τη νίκησε με 83-74 και την υποχρέωσε στην πρώτη ήττα της στο πρωτάθλημα. Οι Θεσσαλονικείς αντέδρασαν άμεσα από την πολύ κακή βραδιά στην Ποντγκόριτσα, έδωσαν ρεσιτάλ μπάσκετ καθοδηγούμενοι άριστα από τον Δημήτρη Πρίφτη και πανηγύρισαν δίκαια μια πολύ μεγάλη νίκη επί της ΑΕΚ που απογοήτευσε στο πρώτο πραγματικά δύσκολο ματς που έδωσε στο πρωτάθλημα.

Η ΑΕΚ άρχισε με δυνατή άμυνα το παιχνίδι για να βγάλει εκτός επιθετικού ρυθμού τον Αρη και το κατάφερε στο πρώτο πεντάλεπτο, όταν και προηγήθκε με 12-6. Κάποια στιγμή, όμως, ο Αρης αντέστρεψε τους ρόλους. Βρήκε ρυθμό και στην άμυνα, παίζοντας πολύ δυνατά με κέρδος την αποδιοργάνωση της ΑΕΚ και ρίσκο τα φάουλ που φορτώθηκαν οι παίκτες του, ενώ βρήκε και την ψυχραιμία στην επίθεση όπου πέρασε τη μπάλα μέσα στο καλάθι και έβρισκε εύκολους πόντους.
Στο δεκάλεπτο οι φιλοξενούμενοι ήταν μπροστά με 22-20 και σταδιακά στη δεύτερη περίοδο άρχισαν να ανεβάζουν τη διαφορά. Ηταν εμφανής η εικόνα μιας πειθαρχημένης ομάδας, του Αρ,η, απέναντι σε μια άναρχη αγωνιστικά, την ΑΕΚ που κρατιόταν σε κοντινή απόσταση κυρίως εκματαλλευόμενη την ευκολία με την οποία κέρδιζε βολές.
Με την τριπλέτα Ουάιτ, Ουότερς και Χάγκινς ασταμάτητη, ο Αρης ξέφυγε με 35-26 στο 16′, στο 17’30” είδε τον Χάγκινς να χρεώνεται με τρίτο φάουλ, στο 18′ την ΑΕΚ να πλησιάζει σε 34-37 και στο ημίχρονο οι Θεσσαλονικείς ήταν μπροστά με 41-36.

Στο τρίτο δεκάλεπτο υπήρξε… αιχμαλωσία. Ο Αρης αν και άρχισε χωρίς του φορτωμένους με φάουλ Ουότερς και Χάγγινς ήταν εκπληκτικός και στις δύο μεριές του γηπέδου, απέναντι σε μια ΑΕΚ που δεν ήξερε που πατούσε και πού βρισκόταν. Με μπροστάρη τον εκπληκτικό Ουάιτ, οι φιλοξενούμενοι έφτασαν με σερί 9-2 σε διψήφια διαφορά, 50-38 στο 22’30” και η απόλυτη κυριαρχία τους είχε και συνέχεια. Στο 24΄ το σερί είχε φτάσει στο 14-4 και το σκορ στο 55-40 και στο 29’30”, ο Αρης έφτασε στο +20, με το σκορ στο 68-48, έχοντας δεχτεί μόλις επτά πόντους και έχοντας εξουδετερώσει κάθε ατού της ΑΕΚ και ειδικά τον Μαυροκεφαλίδη. Η ΑΕΚ πέτυχε 5 αναπάντητους πόντους μέχρι τη λήξη του δεκαλέπτου μειώνοντας σε 53-68.

H AEK…θυμήθηκε την άμυνα του πρώτου πενταλέπτου, ο Κούπερ μπήκε στο παρκέ με διάθεση να “ξυπνήσει” την ομάδα του και ο συνδυασμός των δύο είχε αποτέλεσμα. Η ΑΕΚ άρχισε να “ροκανίζει” σταδιακά τη διαφορά, στο 35′ έχοντας τρέξει ένα σερί 16-5 από την ώρα που ο Αρης είχε προηγηθεί με 20 πόντους, την έριξε σε μονοψήφια τιμή, 64-73 και στο 37’30” πλησίασε στους 8, 69-77, ενώ ο Ουάιτ χρεωνόταν με πέμπτο φάουλ.

Ο Αρης όμως είχε καθαρό μυαλό, όπως σε όλο το παιχνίδι, έπαιξε ψύχραιμα και με το χρόνο που απέμενε και δεν επέτρεψε στην ΑΕΚ να φανεί πιο απειλητική, φεύγοντας έτσι από το ΟΑΚΑ με μια πολύ μεγάλη νίκη.

ΑΕΚ (Σάκοτα): Χέρστον 4, Μιλόσεβιτς 8, Μαυροκεφαλίδης 10, Κατσίβελης 6, Καλαμπόκης 4(1), Κούπερ 12(3), Παπαντωνίου, Σάκοτα 6(2), Κάρτερ 13, Μαυροειδής 11
ΑΡΗΣ (Πρίφτης): Πελεκάνος 7(1), ουάιτ 20(2), Ουότερς 10(1), Χάγκινς 9, ΜακΝιλ 15(1), Ξανθόπουλος 6, Ζάρας 6, Κοέν 2, Μούρτος 6, Σίμτσακ 2

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΜΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ.