Ντέρμπι από την εποχή του “τάφου του Ινδού” ή του “Γ. Μόσχος” είδαμε μέχρι το τέλος της 3ης περιόδου στο ΟΑΚΑ. Παναθηναϊκός και ΑΕΚ χωρίς να εντυπωσιάσουν έδωσαν μια μάχη που κράτησε το ενδιαφέρον μέχρι το τέλος με τους “πράσινους” να κερδίζουν λίγα λεπτά πριν το φινάλε με 77-68.

Με τον Μπουρούση να δίνει τις λύσεις που χρειαζόντουσαν στο τέλος, οι 6 φορές πρωταθλητές Ευρώπης, ενώ ο Φελντέιν κρατούσε τον κακό Παναθηναϊκό “ζωντανό” σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, αφού πέτυχε 20 πόντους.

 

Το 1ο δεκάλεπτο μας έδινε την εντύπωση για ένα ντέρμπι κορυφής, καθώς το 22-20 υπέρ των “πράσινων”, έδειχνε ότι η ΑΕΚ θα πουλήσει πολύ ακριβά το… τομάρι της στο κλειστό του ΟΑΚΑ, παρουσία περίπου 5.000 φίλων του τριφυλλιού! Με Φελντέιν και Νίκολς να “τραβούν το κουπί” για το σκοράρισμα του Παναθηναϊκού, ενώ η ΑΕΚ είχε ως… όπλα της τους δύο πρώην “πράσινους” Ούκιτς και Σάκοτα.

Ιδιο έργο και στη 2η περίοδο με την ΑΕΚ να παίρνει κεφάλι αρκετές φορές με μπροστάρη τον Κροάτη ο οποίος είχε 3 τρίποντα μέχρι το τέλος του 20λέπτου. “Πληγές” για τον ΠΑΟ τα λάθη και η αστοχία σε βολές (9/16) και τα δίποντα (9/17), ενώ στους “κίτρινους” έδωσαν δεύτερες ευκαιρίες τα επιθετικά ριμπάουντ και η σοβαρότητα σε όλη τη διάρκεια του 1ου ημιχρόνου!    

Οι “πληγές” του ΠΑΟ δεν έμειναν μόνο στο κομμάτι των αριθμών, αλλά συνεχίστηκαν με άλλη μία απώλεια, καθώς ο Κέισι Ρϊβερς αισθάνθηκε ενοχλήσεις από το 1ο ημίχρονο και δεν πάτησε στο παρκέ στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους. Στο 3ο δεκάλεπτο ο ΠΑΟ μπήκε δυνατά αλλά η ΑΕΚ έφερε γρήγορα το παιχνίδι στα ίσα. Ο Ούκιτς για τη “βασίλισσα” έκανε εκπληκτικά πράγματα, αφού ήταν ο 1ος σκόρερ, ενώ παράλληλα είχε αναλάβει και το οργανωτικό κομμάτι της ομάδας του.

 

Ενας “κοιμησμένος” Παναθηναϊκός και μία ενθουσιώδης Ενωση μας κράτησαν “θερμή” συντροφιά για 3 δεκάλεπτα. Ακόμα και η παρουσία του Τζέιμς Γκιστ στο γήπεδο, ο οποίος παρακολουθούσε τον αγώνα όρθιος μας δείχνει τη σημαντικότητα του αγώνα. Με ισόπαλο σκορ 56-56 πήγαν οι δύο ομάδες στην έναρξη του 4ου δεκαλέπτου. Με τον Πασκουάλ να ψάχνει για λύσεις αφού είχε σε τραγική μέρα μέχρι τότε Μπουρούση, Παππά και Καλάθη. 

Ο Καρδιτσιώτης σέντερ, όμως, στην τελευταία περίοδο αποφάσισε να μιλήσει και το έκανε έντονα, αφού πέτυχε 9 πόντους (είχε 2 στο 1ο μέρος), πήρε ριμπάουντ (αμυντικά και επιθετικά) και έδειξε ικανός να “σκοτώσει” την παλιά του ομάδα. Με ένα πράσινο 8-0, στο οποίο ο Μπουρούσης είχε σημαντικό μερίδιο ευθύνης οι “πράσινοι” ξέφυγαν με 67-58, αλλά πολύ γρήγορα ο Ούκιτς μάζεψε τη διαφορά για την Ενωση. Τελικά άξιος συμπαραστάτης του Μπουρούση στην 4η περίοδο ήταν ο Χαραλαμπόπουλος, ο οποίος πέτυχε 9 πόντους και βοήθησε τα μέγιστα για να πάρει ο ΠΑΟ το ροζ φύλλο.

 

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πασκουάλ): Σίνγκλετον 6, Καλάθης 2, Χαραλαμπόπουλος 9, Νίκολς 16 (1), Φελντέιν 20 (2), Μπουρούσης 11 (1), Ρίβερς 1, Μποχωρίδης 5 (1), Φώτσης 7 (1), Παππάς, Λούντζης, Π. Καλάθης.

ΑΕΚ (Ζντοβντς): Ούκιτς 19 (4), Μιλόσεβιτς 5, Ντίξον 5, Φάλκερ, Ουλίαμς 3, Σάκοτα 14 (2), Χαριτόπουλος, Λαρεντζάκης 13 (1), Ιβάνοβιτς 4, Μαυροειδής 6, Σκουλίδας, Τσαλμπουρής.

 

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ.