Με μια εμφατική εμφάνιση αναχωρεί για το Ηράκλειο και το παιχνίδι για την Ευρωλίγκα με την Λοκομοτίβ Κούμπαν (Πέμπτη 7/11) ο Παναθηναϊκός όπου σε ένα άκρως παραγωγικό παιχνίδι επικράτησε εύκολα του ΚΑΟΔ με 93-72. Ο Αργύρης Πεδουλάκης μοίρασε αρμονικά τον χρόνο σε όλους του παίκτες του με του, ενώ πολύ θετικό πρόσωπο έδειξαν και οι Δραμινοί του Νέναντ Μάρκοβιτς, καθώς οι έτεροι «πράσινοι» της συνάντησης δεν κλείστηκαν, ενώ στο παιχνίδι έκανε το ντεμπούτο του ο Αμερικανός γκαρντ Τζέι Κόβαν Μπράουν. Πρώτος σκόρερ για το «τριφύλλι» ήταν ο Στέφαν Λάσμε με 16 πόντους, ενώ 13 πόντους πέτυχε ο Αντώνης Φώτσης και από 10 πόντους οι Τζέιμς Γκιστ, Νίκος Παππάς και Βλάντο Γιάνκοβιτς. Μεγάλο ρεκόρ πέτυχε ο Δημήτρης Διαμαντίδης που με τις 8 ασίστ του γίνεται ο πρώτος παίκτης που ξεπερνά τις 1700 στο πρωτάθλημα της Α1 (πλέο έχει 1703). Για τον ΚΑΟΔ ο Τζούλιαν Βον είχε 13 πόντους, ενώ 12 πόντους είχε ο Σταμάτης Μπένας.

Χωρίς Κάρι…

Ο Παναθηναϊκός εμφανίστηκε στο παρκέ του ΟΑΚΑ χωρίς τον Ραμέλ Κάρι στην 12αδα, με τον Αμερικανό γκαρντ να μένει κλινήρης στο σπίτι του λόγω υψηλού πυρετού (ταλαιπωρείται από γαστρεντερίτιδα) . Μάλιστα, ο Αμερικανός δεν θα ταξιδέψει με την υπόλοιπη αποστολή, η οποία αναχωρεί το βράδυ, για το Ηράκλειο, αλλά αν αισθανθεί καλύτερα θα ταξιδέψει άυριο (Τετάρτη 6/11). Στα αγωνιστικά ο Αργύρης Πεδουλάκης ξεκίνησε το παιχνίδι με τους Ούκιτς, Γιάνκοβιτς, Ματσιούλις, Γκίστ και Μαυροκεφαλίδης ενώ ο Νέναντ Μάρκοβιτς είχε ως starters τους Μπράουν, Τζόουνς, Ζάρας, Μπάβσιτς και Βον.

Κονσέρτο για «πολυβόλα»

Με το πάτησαν στο παρκέ οι παίκτες του Παναθηναϊκού φαινόταν η διάθεση τους ήταν να «καθαρίσουν» εύκολη την υπόθεση νίκη πριν πετάξουν για το Ηράκλειο για το παιχνίδι της προσεχούς Πέμπτης (7/11) με την Λοκομοτίβ Κούμπαν για την Ευρωλίγκα. Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους Ματσιούλις και Ούκιτς να σκοράρουν από την γραμμή των 6.75, με τον Βον να αντιστέκεται για τους Δραμινούς και το σκορ στο πρώτο τετράλεπτο να βρίσκεται στο 10-8. Από εκεί και πέρα ένα τρίποντο του Γιάνκοβιτς και δυο του Γκιστ βοήθησαν τους «πράσινους» να τρέξουν ένα σερί 11-2 και να προσπεράσουν με 21-10 στο 6′ ‘εχοντας 5/5 τρίποντα. Η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε με το επιβλητικό 35-20 με τους Λάσμε και Φώτση να αναλαμβάνουν δράση ως το τέλος της, και το «τριφύλλι» να έχει 6/6 βολές, 7/9 δίποντα, 5/6 τρίποντα και 5 ασίστ.

Mr asist ο Διαμαντίδης…και απόδοση στο ρελαντί

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης αγωνίστηκε μόλις έξι λεπτά στο πρώτο ημίχρονο αλλά πρόλαβε με την 5η του ασίστ να φτάσει τις 1700, όντας ο πρώτος παίκτης που το καταφέρνει αυτό στην ιστορία της Α1. Ο Παναθηναϊκός από την πλευρά του με τους Λάσμε και Παππά να σκοράρουν και να δημιουργούν έφτασαν την διαφορά στο +20 (42-22 στο 13′ και 53-33 στο 18′) με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται με 56-39, με τον Μάρκοβιτς από πλευράς ΚΑΟΔ να δείχνει στοιχεία του ταλέντου του, και τον Μπένα να έχει 10 πόντους. Για τον Παναθηναϊκό αγωνίστηκε και ο Γιώργος Αποστολίδης.

Υπέροχος Λάσμε…και τρομερός Τζόουνς

Το τρίτο δεκάλεπτο ξεκίνησε…από εκεί που είχε μείνει το δεύτερο και ας ακολούθησε η ανάπαυλα του ημιχρόνου, καθώς και οι δυο ομάδες μπήκαν στο παρκέ αποφασισμένες να προσφέρουν θέαμα, με τον ΚΑΟΔ του Νέναντ Μάρκοβιτς να προσφέρει σε αυτό το τομέα παίζοντας ελεύθερα και με επιθετικό προσανατολισμό. Με τον Λάσμε να σκοράρει συνεχώς, και να ανεβάζει στροφές (16 πόντους με 7/11 δίποντα) ο Παναθηναϊκός με καλάθι και εύστοχη βολή του Διαμαντίδη διατηρούσε την διαφορά σε υψηλά επίπεδα (70-50), για να ολοκληρωθεί η περίοδος με 79-56 με τους «πράσινους» να έχουν 12/19 τρίποντα. Ωστόσο ο Λάζεριτς Τζόουνς (1,86) πρόσφερε στο παιχνίδι το απόλυτο highlight καθώς κατάφερε στον αιφνιδιασμό να καρφώσει εντυπωσιακά μπροστά στον Αντώνη Φώτση κερδίζοντας το χειροκρότημα των οπαδών του «τριφυλλιού».

Διαδικαστικού χαρακτήρα…

Τίποτα δεν άλλαξε στο τελευταίο δεκάλεπτο με τους «πράσινους» να φτάνουν την διαφορά στο +29 (85-56) στο πρώτο ενάμισι λεπτό της περιόδου, και μετά να ρίχνει τους ρυθμούς πετυχαίνοντας μόλις 8 πόντους στο υπόλοιπο διάστημα του αγώνα με τον Αργύρη Πεδουλάκη να χρησιμοποιεί σε μεγάλο διάστημα τους Αποστολίδη, Γιάνκοβιτς και Πίνγκ. Έτσι το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με 93-72…και το «τριφύλλι» έτοιμο να πετάξει για το Ηράκλειο…

Τα δεκάλεπτα: 35-20, 56-39, 79-56, 93-72
Διαιτητές: Μπήτης – Παφίλης – Ντάβαρης
Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος 6 (2/3 τριπ.), Φώτσης 13 (2/3 τριπ.), Ούκιτς 5 (1), Λάσμε 16 (7/11 διπ.), Μαυροκεφαλίδης 9 (9 ριμπ.), Διαμαντίδης 3 (8 ασίστ), Γκιστ 10 (2), Παππάς 10 (2), Γιάνκοβιτς 10 (2), Πινγκ, Ματσιούλις 8 (2), Αποστολίδης 3.
ΚΑΟΔ (Μάρκοβιτς): Κόβιτς 4 (1), Τζόουνς 11, Μπράουν 9 (1), Βον 13 (4/4 διπ.), Μάρκοβιτς 7, Σπυριδωνίδης 3 (1), Μπάβσιτς 5 (11 ριπμ.), Ζάρας 8, Μπένας 12 (6/7 διπ.), Κολοβής.