Με το μυαλό… στη Ρεάλ Μαδρίτης, ο Παναθηναϊκός δυσκολεύτηκε σημαντικά απέναντι στον ΠΑΟΚ, αλλά κατάφερε να πάρει τη νίκη με 71-61. Η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη ήταν άνευρη στο πρώτο ημίχρονο, αλλά στην επανάληψη ανέβασε σταδιακά την απόδοσή της και “πατώντας το γκάζι” στο τελευταίο δεκάλεπτο έφτασε στην τελική επικράτηση.

Η αποφασιστικότητα με την οποία ξεκίνησαν οι παίκτες του ΠΑΟΚ το παιχνίδι, σε συνδυασμό με την νωθρότητα αυτών του Παναθηναϊκού έδωσε τη δυνατότητα στους φιλοξενούμενους να ελέγξουν τον ρυθμό. Οι Θεσσαλονικείς είχαν το πάνω χέρι στον αγώνα από τα πρώτα λεπτά, με αποτέλεσμα να διατηρούν το προβάδισμα.

Έτσι, το +7 (13-20) με το οποίο προηγήθηκαν ήταν απολύτως φυσιολογικό αφού οι “πράσινοι” δεν είχαν βρει αντίδοτο στην εξαιρετική επιθετική λειτουργία του ΠΑΟΚ, και δη στην ευστοχία τους στα σουτ δύο πόντων.

Το ίδιο σκηνικό συνεχίστηκε και στη δεύτερη περίοδο, παρά την παρουσία του Σοφοκλή Σχορτσανίτη στο παρκέ. Ο θηριώδης σέντερ ήταν εμφανώς εκτός ρυθμού, όπως υποδηλώνει και η αστοχία του από τη γραμμή των ελευθέρων βολών (0/4), κάτι που δεν επέτρεπε στην ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη να πάρει κεφάλι στο σκορ (22-31 στο 15′).

Παρόλ’ αυτά ο έλεγχος των ριμπάουντ και η σύμπραξη των Γιόνας Ματσιούλις – Μάικ Μπράμος, έδωσε στο τριφύλλι τη δυνατότητα να επιβάλλει τον ρυθμό του στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους και “τρέχοντας” επιμέρους σκορ 13-4 να πάει στα αποδυτήρια φέρνοντας το παιχνίδι στα ίσια (35-35).

Το μπρα ντε φερ των δύο αντιπάλων συνεχίστηκε και στο τρίτο δεκάλεπτο, αφού ο Παναθηναϊκός αδυνατούσε να επιβεβαιώσει τον τίτλο του φαβορί. Η απουσία inside game από πλευράς τριφυλλιού δεν έδινε την ευκαιρία για εύκολους πόντους, εν αντιθέσει με τον ΠΑΟΚ, ο οποίος είχε βρει τον τρόπο να “πληγώνει” την “πράσινη” άμυνα παίρνοντας εκ νέου κεφάλι στο σκορ (50-51 στο 30′).

Η τελευταία περίοδος ανήκε ολοκληρωτικά στον Παναθηναϊκό, ο οποίος “έσφιξε” την άμυνά του και εκμεταλλευόμενος την έλλειψη καθαρού μυαλού από πλευράς των “μελανόλευκων” κατάφερε να “χτίσει” μία διαφορά κοντά στους δέκα πόντους. Το παιχνίδι συνέχισε να είναι ντέρμπι, όμως, μέχρι το 38ο λεπτό, οπότε και οι “πράσινοι” προηγήθηκαν με 65-55 “καθαρίζοντας την μπουγάδα”.

Διαιτητές: Πηλοΐδης – Σώμος – Ταρενίδης.
Τα δεκάλεπτα: 13-20, 35-35, 50-51, 71-61.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πεδουλάκης): Σχορτσανίτης 2, Μπράμος 12 (3), Ματσιούλις 15 (3), Καπόνο 7 (1), Ούκιτς 4, Λάσμε 9, Τσαρτσαρής 4, Γκιστ 7 (1), Μπανκς 8 (2), Ξανθόπουλος 3 (1), Γιαννόπουλος.
ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Χάτσερ 2, Κασελάκης 2, Χαραλαμπίδης 11 (1), ΜακΓκραθ 10 (2), Τσαϊρέλης 5, Δέδας, Μαργαρίτης 4, Παπαδόπουλος 12, Καλλές 4, Χαριτόπουλος 11 (2).