Ο Άρης πήρε το “διπλό” απέναντι στον Πανελευσινιακό του οποίου επικράτησε με μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι με αρκετές αλλαγές στο σκορ. Οι γηπεδούχοι έκαναν την ανατροπή στο τρίτο δεκάλεπτο με σωστές επιθέσεις και εκμεταλλευόμενοι την αστοχία του Άρη, όμως οι παίκτες του Αγγέλου βρήκαν τον καλό τους εαυτό στην τέταρτη περίοδο και πήραν τη νίκη.

Ο Άρης μπήκε στον αγωνστικό χώρο αποφασισμένος για τη νίκη, χωρίς ο Πανελευσινιακός να παραταχθεί με… κατεβασμένα χέρια. Αντίθετα, πάλεψε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα για να πάρει το ποσοστό της επιτυχίας που του αναλογούσε. Ο Άρης προηγήθηκε με δύο τρίποντα του Ασημακόπουλου και του Μποχωρίδη με 8-2 και είχε το προβάδισμα στο σκορ μέχρι το ρολόι να δείξει 4.10′ για τη λήξη του δεκαλέπτου, όταν και ο Λιακόπουλος με γκολ φάουλ ισοφάρισε το ματς (12-12).

Ο Παπανικολάου έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα της Ελευσίνας με 14-12, όμως οι Πάσαλιτς και Βεργίνης φρόντισαν ν’ αποκαταστήσουν… την τάξη και ο Αρης πήρε και πάλι τα ηνία στο σκορ, τα οποία διατήρησε και στο δεύτερο δεκάλεπτο, όπου ανέβασε τη διαφορά στους δέκα πόντους (45-35).

Τα πρώτα λεπτά της επανάληψης κύλησαν πολύ διαφορετικά. Ο Άρης έχασε τον ρυθμό του, ήταν εκνευριστικά άστοχος σε αντίθεση με τον Πανελευσινιακό που είχε βρει τον δρόμο προς το καλάθι και 3.30 λεπτά πριν τη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου, ο Λιακόπουλος με τρίποντο έβαλε μπροστά την ομάδα του Σκαραφίγκα.

Το τέλος της περιόδου βρήκε τον Πανελευσινιακό να προηγείται με τέσσερις (60-56) και το ηθικό στα ύψη, όμως στην τέταρτη περίοδο ήρθε η ώρα του Δημήτρη Βεργίνη. Με 10 προσωπικούς πόντους του έμπειρου γκαρντ, ο Άρης πέρασε και πάλι μπροστά στο σκορ (68-67) και με τη συμπαράσταση των Πάσαλιτς και Πελεκάνου, η ομάδα της Θεσσαλονίκης ανέβασε τη διαφορά και πάλι στους δέκα (81-71). Ο Πανελευσινιακός προσπάθησε εκ νέου ανατροπή, αλλά ήταν.. αργά.

Τα δεκάλεπτα: 19-26, 35-45, 60-56, 76-85
ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ (Σκαραφίγκας): Νίκου 8 (2), Παπανικολόπουλος 3, Παπανικολάου 15 (3), Ραΐβιο 2, Μαγκουνής 17, Λιακόπουλος 20 (2), Δεληγιάννης 7, Καμπ 2, Τσιάκος, Χιουτζ, Αβραμίδης 2.
ΑΡΗΣ (Αγγέλου): Πάσαλιτς 20 (4), Χαντ, Πελεκάνος 11, Ασημακόπουλος 14 (2), Καραποστόλου 2, Χαρίσης 4, Μποχωρίδης 9 (1), Τσιάρας 2, Σαρικόπουλος, Βεργίνης 19 (3), Τσακαλέρης 4.