Ιστορικής σημασίας νίκη πέτυχε ο Πανελευσινιακός απέναντι στην Καβάλα καθώς με το τελικό 87-74 οι “σταχυοφόροι” πήραν το πρώτο ροζ φύλλο της ιστορίας τους στην Α1. Οι νεοφώτιστοι πραγματοποίησαν ένα εντυπωσιακό τρίτο δεκάλεπτο (σ.σ.: επιμέρους σκορ 28-16) και με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Νίκο Λιακόπουλο κατέκτησαν το πρώτο δίποντο της φετινής σεζόν.

Οι φιλοξενούμενοι έδειξαν να μπαίνουν πιο ορεξάτοι και έχοντας την αύρα της πρόσφατης απόκτησης του Γιάννη Γκαγκαλούδη πήραν από νωρίς κεφάλι στο σκορ (5-13). Ο Κόλεμαν έκανε… θραύση στη ρακέτα και, αν δεν ήταν ο Παπανικολάου από πλευράς Πανελευσινιακού, η διαφορά θα είχε φτάσει γρήγορα σε διψήφια επίπεδα.

Ο έμπειρος φόργουορντ, όμως, με προσωπικά του καλάθια κρατούσε τους “σταχυοφόρους” μέσα στο παιχνίδι και με την είσοδο του Λιακόπουλου στο παρκέ βρήκε τον άνθρωπο με τον οποίο θα μοιραζόταν το… βάρος της αντεπίθεσης. Ο 29χρονος πλεϊμέικερ έδωσε άμεσα πνοή στην ομάδα του και με ατομικές ενέργειες κατάφερε να δημιουργήσει “ρήγματα” στην άμυνα των “Αργοναυτών” συμβάλλοντας τα μέγιστα στη μείωση της διαφορά (14-17 στο 8′), με το πρώτο δεκάλεπτο να κλείνει στο +2 (22-24) για τους φιλοξενούμενους.

Η άμυνα ζώνης που χρησιμοποίησε ο Κρις Χουγκάζ στα πρώτα λεπτά του δεύτερου δεκαλέπτου έδειξε να… μπερδεύει πιο πολύ την ομάδα του, παρά τον Πανελευσινιακό. Κι αυτό γιατί οι γηπεδούχοι βρήκαν ρυθμό και εκμεταλλευόμενοι την δουλειά του Δεληγιάννη στο “ζωγραφιστό” δεν άργησαν να τρέξουν σερί 13-0 μετατρέποντας το -4 (24-28) του 12ου λεπτού σε +9 (37-28) στο 16ο λεπτό.

Η αντίδραση της Καβάλας ήταν άμεση και με αντεπίθεση διαρκείας στα εναπομείναντα τέσσερα λεπτά μέχρι τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου κατάφερε να ρίξει τη διαφορά στον πόντο (44-43) δίνοντας χαρακτήρα ντέρμπι στο παιχνίδι εν όψει του δεύτερου μέρους.

Στην επανάληψη ο Πανελευσινιακός ήταν το απόλυτο αφεντικό της αναμέτρησης. Με μπροστάρη τον Λιακόπουλο, οι “σταχυοφόροι” επέβαλλαν πλήρως τον ρυθμό τους και έχοντας πολύ καλά ποσοστά, αλλά και εκμεταλλευόμενοι στο έπακρο τα επιθετικά ριμπάουντ που έπαιρναν, ανέβασαν τον δείκτη του σκορ αποκτώντας στο 26′ διψήφια διαφορά (59-49) μετά από ωραίο καλάθι του Μαγγουνή.

Η ομάδα του Κρις Χουγκάζ έδειχνε να έχει “βραχυκυκλώσει” καθώς αδυνατούσε να βάλει… φρένο στην επιθετική ανάπτυξη του Πανελευσινιακού. Έτσι, φυσιολογικά, είδε τη διαφορά να διατηρείται με άνεση σε διψήφια επίπεδα, με το τρίτο δεκάλεπτο να κλείνει στο -13 (72-59) για τους Καβαλιώτες.

Η τελευταία περίοδος ήταν, πλέον, διαδικαστικού χαρακτήρα αφού η Καβάλα δεν μπορούσε να αντιδράσει και να αντεπιτεθεί. Όσο περνούσαν τα λεπτά, η διαφορά μεγάλωνε όλο και περισσότερο (77-62 στο 34′), με τους γηπεδούχους να κάνουν… επίδειξη δύναμης σε εκείνο το σημείο.

Το τελικό 87-74 με το οποίο επικράτησαν οι “σταχυοφόροι” αποτελεί έναυσμα… πανηγυρισμών αφού πρόκειται για την πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα της Α1 για τον Πανελευσινιακό, ο οποίος, πλέον, αποκτά και σημαντικό ψυχολογικό προβάδισμα εν όψει της δύσκολης συνέχειας και της εκτός έδρας αναμέτρησης με τον Κολοσσό το επόμενο Σάββατο (27/10).

Διαιτητές: Πηλοϊδης – Ταβουλαρέας – Βαρδάλος.
Τα δεκάλεπτα: 22-24, 44-43, 72-59, 87-74.
ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ (Σκαραφίγκας): Κυριακόπουλος, Νίκου 4, Παπανικολόπουλος 9 (1), Παπανικολάου 13 (1), Ραϊβιο 15 (1), Μαγγουνής 7 (1), Λιακόπουλος 18 (1), Δεληγιάννης 12, Καμπ 2, Τσιάκος 7, Χιούζ, Αβραμίδης.
ΚΑΒΑΛΑ (Χουγκάζ): Πάνος, Νάναλι 6, Καλαμπάκας 1, Μανωλόπουλος 10, Στυλιανού 3 (1), Στεφανίδης 2, Φίαρς 9, Μίτροβιτς 16 (3), Κριστέφσκι 10, Κόλεμαν 17 (1).