Πιο δύσκολα απ’ ότι δείχνει το τελικό 89-77, ο Πανιώνιος πέτυχε την τέταρτη του νίκη σε ισάριθμους αγώνες, αφήνοντας πίσω του στη βαθμολογία τον Κολοσσό. Οι Νεοσμυρνιώτες κυνηγούσαν στο σκορ για 37 λεπτά, όμως από τη στιγμή που πήραν προβάδισμα δεν το έχασαν. Για μία ακόμη αγωνιστική, ο Νίκος Παππάς ήταν ο κορυφαίος των νικητών, ενώ από τους Ροδίτες ξεχώρισε ο Ντέντι

Φουριόζος ξεκίνησε τον αγώνα ο Κολοσσός, ο οποίος βρέθηκε να προηγείται στο πρώτο τρίλεπτο με 13-5. Οι Ροδίτες, εκμεταλλευόμενοι τα λάθη του Πανιωνίου συνέχισαν να έχουν σταθερά το προβάδισμα στην πρώτη περίοδο και με αιχμές του Χάτεν και Καλαμπόκη βρέθηκαν να προηγούνται με 29-25 με τη συμπλήρωση 10 λεπτών.

Οι φιλοξενούμενοι σούταραν με πολύ καλά ποσοστά και αυτό τους επέτρεπε να διατηρούν σταθερά την πρωτοπορία στο σκορ. Ο Πανιώνιος ωστόσο πήρε ενέργεια από τους Παππά και Γιάνκοβιτς και σταδιακά ροκάνισε τη διαφορά, ισοφαρίζοντας σε 40-40 δύο λεπτά πριν την ανάπαυλα. Ωστόσο, ο Κολοσσός θα ήταν αυτός που θα ξεκινούμε το δεύτερο ημίχρονο με προβάδισμα βραχείας κεφαλής (45-42).

Οι φιλοξενούμενοι διατηρούσαν σταθερά το προβάδισμα τους, όμως ο Παππάς κρατούσε τον Πανιώνιο σε απόσταση αναπνοής. Ο γκαρντ των “κυανέρυθρων” με δύο συνεχόμενα τρίποντα ισοφάρισε σε 50-50, όμως και πάλι ο Κολοσσός ήταν εκείνος που ανέπτυξε προβάδισμα. Ο Παππάς δέχτηκε τεχνική ποινή, ο Καλαμπόκης πέτυχε 4/4 βολές και ο Τσαλδάρης στη συνέχεια έβαλε μπροστά την ομάδα του με 10 πόντους (63-53), τρία λεπτά πριν το τέλος της τρίτης περιόδου. Ο Κολοσσός διατήρησε την υπέρ του διαφορά και θα έμπαινε στο τελευταίο δεκάλεπτο προπορευόμενος με 68-61.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο ρυθμός έπεσε, κάτι που ευνόησε τον Πανιώνιο, ο οποίος με τους Παππά και Μπατή μείωσε τη διαφορά στο καλάθι (71-69), αναγκάζοντας τον Μηνά Γκέκο να καλέσει τάιμ άουτ, πέντε λεπτά πριν ολοκληρωθεί ο αγώνας. Η πίεση του Πανιωνίου συνεχίστηκε και οι Νεοσμυρνιώτες κατάφεραν να ισοφαρίσουν σε 74-74 στο τελευταίο τρίλεπτο με καλάθι και φάουλ του Μπούκερ.

Η ψυχολογία πλέον ήταν με το μέρος των γηπεδούχων, οι οποίοι εκμεταλλεύτηκαν τα λάθη των παικτών του Κολοσσού και πέρασαν μπροστά για πρώτη φορά με 77-74, με καλάθι και φάουλ του Μπούκερ. Οι Παππάς και Γιάνκοβιτς μεγάλωσαν ακόμα περισσότερο το προβάδισμα για τον Πανιώνιο στο τελευταίο δίλεπτο (82-74), με αποτέλεσμα οι “κυανέρυθροι” να μην κοιτάξουν πίσω μέχρι το τέλος του ματς και να συνέχισουν την αήττητη πορεία τους…

Διαιτητές: Καρακατσούνης – Φούφης – Ψαριανός
Τα δεκάλεπτα: 25-29, 42-45, 61-68, 89-77.
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Σκουρτόπουλος): Μπόγρης 10, Πέιν 2, Αθηναίου 3 (1), Γκιμπς 3 (1), Μίλμπουρν 6 (2), Αθανασούλας 2, Μπατής 7, Γιάνκοβιτς 11 (1), Καββαδάς 4, Παππάς 31 (4), Ντραγκίσεβιτς, Μπούκερ 10.
ΚΟΛΟΣΣΟΣ (Γκέκος): Γεωργαλής 6, Κουμπούρας 1, Χάτεν 12 (2), Καλαϊτζής, Καλαμπόκης 16 (2), Ντέντι 22 (1), Λάνγκφορντ 3, Τσαλδάρης 17 (5).