Ο Πανιώνιος επικράτησε με 82-68 του ΠΑΟΚ κάνοντας θετική πρεμιέρα στο 2013, συνοδευόμενη μάλιστα με πολύ καλή αγωνιστική παρουσία, αφού από τα πρώτα λεπτά της επανάληψης επέβαλλε τον ρυθμό του και “τελείωσε” το ματς.

Οι δύο ομάδες μπήκαν “μουδιασμένες” από την αγωνιστική απραξία των προηγούμενων ημερών και ισορροπούσαν στο παιχνίδι με τον Λάζαρο Παπαδόπουλο να κρατάει τον ΠΑΟΚ όρθιο στο σκορ. Ο Πανιώνιος πήρε το προβάδισμα στο σκορ από τα πρώτα λεπτά, αν και ως τα μισά της δεύτερης περιόδου, οι φιλοξενούμενοι δεν του άφηναν και πολλά περιθώρια, με το σκορ να είναι ισόπαλο πέντε φορές ως εκείνη τη στιγμή.

Από εκεί και πέρα όμως, δύο τρίποντα από τον Κις και τον Αθηναίου έδωσαν προβάδισμα οκτώ πόντων στον Πανιώνιο, το οποίο άγγιξε και τους δέκα, όμως η ευστοχία του Κώστα Χαραλαμπίδη στα τελευταία δευτερόλεπτα από τη γραμμή των βολών κατέβασε τη διαφορά στους έξι.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Καββαδάς ανέβασε… ταχύτητα, ο Παππάς ανέλαβε δράση στην επίθεση, η άμυνα του Πανιωνίου έσφιξε ακόμα περισσότερο και η διαφορά εκτοξεύτηκε σε διψήφια διαφορά αγγίζοντας τους 20 πόντους (62-42). Ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να βρει λύσεις στην επίθεση, προσπάθησε να σταματήσει τους γηπεδούχους, όμως ο Πανιώνιος είχε βρει ρυθμό και τίποτα δεν ήταν ικανό να οδηγήσει το ματς σε ανατροπή. Έτσι οι “κυανέρυθροι” μπήκαν στη νέα χρονιά με θετικό πρόσημο.

Τα δεκάλεπτα: 16-14, 37-31, 68-45, 82-68.
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Σφαιρόπουλος): Μπόγρης 8, Πέιν, Αθηναίου 8 (2), Κις 4 (1), Μίλμπουρν 12 (2), Αθανασούλας 3 (1), Μπατής 2, Γιάνκοβιτς 8 (1), Καββαδάς 15, Παππάς 20, Ντραγκίσεβιτς 2, Μπούκερ.
ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Χάτσερ, Κασελάκης 6, Χαραλαμπίδης 8, ΜακΓκραθ 16 (1), Θεοδωράκος, Τσαϊρέλης 9, Δέδας 5 (1), Μαργαρίτης 3, Παπαδόπουλος 11, Χαριτόπουλος 10 (1).