Στην τρίτη θέση ανέβηκε προσωρινά ο ΠΑΟΚ κερδίζοντας την Καβάλα με 81-69, έχοντας έναν αγώνα περισσότερο από τον Παναθηναϊκό, που αγωνίζεται αργότερα. Κορυφαίοι για τους γηπεδούχους οι Χαραλαμπίδης (19π), Τσαϊρέλης (20π) και Παπαδόπουλος (9π) ενώ πολύ σημαντικά ήταν τα δύο τρίποντα του Γιώργου Δέδα στο τέταρτο δεκάλεπτο όταν και ξεκόλλησαν την ομάδα του απέναντι στην ζώνη της Καβάλας. Από τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι πάλεψαν τον αγώνα και τους αδικεί η διαφορά στο τέλος, ξεχώρισαν οι Μίτροβιτς (18π) και Πάνος (12π).

Στο πρώτο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν τον αγώνα όπως αναμενόταν βάζοντας την μπάλα μέσα στην ρακέτα με τους Λάζαρο Παπαδόπουλο και Μιχάλη Τσαϊρέλη να μην έχουν αντίπαλο πετυχαίνοντας 7 και 10 πόντους αντίστοιχα. Από την άλλη η Καβάλα βρίσκοντας κλειστούς διαδρόμους προς την ρακέτα του ΠΑΟΚ έμεινε κοντά στο σκορ έχοντας καλά ποσοστά ευστοχίας από την γραμμή των 6,75μ.

Η ομάδα του Άγγελου Κορωνιού βλέποντας ότι έχει πρόβλημα στα ριμπάουντ (11-5 για τον ΠΑΟΚ στο πρώτο δεκάλεπτο) και στην άμυνα των Παπαδόπουλου, Τσαϊρέλη επέλεξε την ζώνη καταφέρνοντας σε ένα βαθμό να τους περιορίσει. Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν ττο παιχνίδι με 10/15 δίποντα ενώ οι φιλοξενούμενοι με 4/6 τρίποντα δείγμα της εικόνας του αγώνα. Έτσι κύλησε το πρώτο ημίχρονο με τον ΠΑΟΚ να προηγείται με ένα προβάδισμα 9 πόντων (39-30) ελέγχοντας απόλυτα τον ρυθμό της αναμέτρησης.

Στο τρίτο δεκάλεπτο η διαφορά ήταν σταθερά στους 8-10 πόντους για την ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου, που είδε τον Χαραλαμπίδη να δίνει λύσεις. Από την άλλη η Καβάλα συνέχιζε το βιολί της από τα 6,75 με τον Μίτροβιτς να μειώνει ακριβώς στο τέλος του δεκαλέπτου σε 53-48 πετυχαίνοντας ακόμα ένα τρίποντο (4/6). Κάπου εκεί οι γηπεδούχοι βρήκαν λύσεις από τους Χαραλαμπίδη και Τσαϊρέλη με την διαφορά να ανεβαίνει ξανά στους δέκα.

Μία αψιμαχία ήταν αρκετή για να ανάψουν τα αίματα στο τέταρτο δεκάλεπτο, όταν Κόλεμαν και Καλλές είχαν έναν διαπληκτισμό σε μία διεκδίκηση της μπάλας κάτω από το καλάθι του ΠΑΟΚ, με τον παίκτη της Καβάλας να αποβάλλεται. Αυτή η διακοπή ευνόησε την Καβάλα, η οποία επέστρεψε κοντά στο σκορ με τρίποντο του Στεφανίδη (58-53) ενώ πλησίασε ακόμα περισσότερο με την βολή του Πάνου (58-56) κάνοντας 8-0 σερί.

Εκείνη την στιγμή δύο τρίποντα του Γιώργου Δέδα απέναντι στην ζώνη της Καβάλας και δύο καλάθια από τον Λάζαρο Παπαδόπουλο και Κώστα Χαραλμαπίδη ανέβασαν την διαφορά ξανά στους δέκα πόντους. Ο ΠΑΟΚ κράτησε αυτή την διαφορά ασφαλείας μέχρι το τέλος του παιχνιδιού πετυχαίνοντας μία ακόμα νίκη, τη 14η σε δεκαοκτώ αγώνες, συνεχίζοντας την εξαιρετική του πορεία στο φετινό πρωτάθλημα.

Τα δεκάλεπτα: 24-17, 39-30, 53-48, 81-69.
ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Χάτσερ 8 (2), Κασελάκης 8 (2), Χαραλαμπίδης 19, Τσαϊρέλης 20, Δέδας 12 (4), Μαργαρίτης 2, Παπαδόπουλος 9, Καλλές 3.
ΚΑΒΑΛΑ (Κορωνιός): Στεφανίδης 7 (1), Μιλόσεβιτς 3, Πάνος 12, Κόλεμαν 7, Μίτροβιτς 18 (4), Ταϊρού 6, Ατσάρα 8, Αρμπέτ 3 (1), Καλαμπάκας 3 (1).