Τις ήττες από τον Παναθηναϊκό και την Τράμπζονσπορ, για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος και του Eurocup αντίστοιχα, φαίνεται πως… πλήρωσε ο Αρκαδικός, με τον Άρη να «ξεσπά» πάνω του και να πραγματοποιεί «περίπατο» στην Τρίπολη, όπως φαίνεται και από το τελικό 50-90. Οι «κίτρινοι» είχαν τον απόλυτο έλεγχο του ματς σε όλη του τη διάρκεια, σε έναν αγώνα που δεν αντέχει σε κριτική, μιας και είχε κριθεί από το 13-29 της πρώτης περιόδου.

Στην πρώτη νίκη του «Αυτοκράτορα» για την Basket League, βρέθηκαν σε πολύ καλή μέρα οι Αμερικανοί του, με τον Τζαμέλ Χάγκινς να κυριαρχεί στις δύο ρακέτες και να ολοκληρώνει με 18 πόντους και τέσσερα ριμπάουντ, ενώ ο Τζέρελ ΜακΝίλ είχε 16 πόντους, έξι ριμπάουντ και τρεις ασίστ. «Διψήφιοι» ήταν και οι Ζάρας, Ουάιτ με 12 και 11 πόντους αντίστοιχα. Για τους γηπεδούχους, μοναδικός διασωθείς ήταν ο Μπράουν με 16 πόντους.

Ο Άρης έδειξε τις… διαθέσεις του από τα πρώτα κιόλας λεπτά της αναμέτρησης, με τους Αμερικανούς του να έχουν ξεκινήσει «κεφάτοι» και να δίνουν στην ομάδα τους διψήφια διαφορά πόντων ήδη στα μέσα της πρώτης περιόδου (6-17). ΜακΝίλ και Ουάιτ συνέχισαν να «βομβαρδίζουν» το αντίπαλο καλάθι, με τον Πελεκάνο να ακολουθεί και τους «κίτρινους» να σημειώνουν 29 πόντους στο τέλος του δεκαλέπτου, επιτρέποντας μόλις 13 στον αντίπαλο.

Βαν Όστρουμ και Στεφανίδης προσπαθούσαν να δώσουν «πνοή» στους γηπεδούχους, αλλά με τους προαναφερθέντες παίκτες των φιλοξενουμένων να μην αναχαιτίζονται και τους Κοέν, Ζάρα να έχουν επίσης μπει στην «εξίσωση», ο Άρης «εκτόξευσε» πάνω από τους 20 πόντους τη διαφορά, πετυχαίνοντας μάλιστα double score με τον Χάγκινς, ένα λεπτό πριν τη λήξη του ημιχρόνου (26-52). Ο Βαν Όστρουμ από τη βολή, απλώς μείωσε σε 28-52, που ήταν και το αποτέλεσμα του εικοσαλέπτου.

Το «πάρτι» του Άρη συνεχίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο, με το παιχνίδι να έχει ουσιαστικά… τελειώσει από το πρώτο μέρος. Οι Αμερικανοί σκόραραν αδιάκοπα, με σποραδικές λύσεις από τον Μούρτο και τον Ξανθόπουλο στην τρίτη περίοδο, ενώ ρυθμό πήρε στο τελευταίο δεκάλεπτο και ο Τσούπκοβιτς για να προσθέσει τη δική του «πινελιά». Απελπιστικά μόνος του ήταν ο Μπράουν για τους Τριπολιτσιώτες, ο οποίος ήταν ο κύριος εκφραστής όσων επιθέσεων είχαν αίσια κατάληξη και προσπαθούσε να σώσει… οτιδήποτε κι αν σωζόταν. Χαρακτηριστικό, είναι ότι στο τέλος του ματς πέρασε μέσα και ο νεαρός Φλιώνης, ευστοχώντας σε μία βολή.

Δεκάλεπτα: 13-29, 28-52, 43-67, 50-90

Αρκαδικός (Καστρίτης): Λαμπρόπουλος 4, Βαν Όστρουμ 8, Κοψαύτης, Κωνσταντίνου, Στεφανίδης 6, Μπράουν 16 (2), Νουουτίνεν 9, Καλλινικίδης 5 (1), Τζουγκαράκης, Σάντε 2, Μπούκερ

Άρης (Πρίφτης): Ξανθόπουλος 2, Πελεκάνος 4, Τσούπκοβιτς 7 (1), Φλιώνης 1, Ουάιτ 11 (2), Ουότερς 8, Ζάρας 12 (2), Χάγκινς 18, Κοέν 5, Μούρτος 6, Σίμτσακ, ΜακΝίλ 16 (2)

Δείτε όλα τα στατιστικά του αγώνα ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ.