Σημαντικό “διπλό” πήρε ο εύστοχος Ίκαρος απέναντι στο φιλότιμο Περιστέρι και επικράτησε με 88-79 σε ένα σκληρό παιχνίδι που έγινε στο κλειστό των δυτικών προαστίων. Η ομάδα του Γιώργου Καλαφατάκη παρουσιάστηκε σοβαρή σε όλο το ματς και πήρε το ροζ φύλλο αγώνα, σε αντίθεση με τους γηπεδούχους πoυ ξεκίνησαν μουδιασμένα.

Ο Ίκαρος εκμεταλλεύτηκε το σουτ από την περιφέρεια και προηγήθηκε γρήγορα με επτά πόντους, όμως το Περιστέρι βρήκε τις λύσεις, κυρίως με τον Μάντζαρη, και έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο υπολειπόμενο με πέντε πόντους (28-23). Η πίεση από τους γηπεδούχους είχε αποτέλεσμα να ισοφαρίσουν το ματς (28-28) και κάπου εκεί άρχισε το παιχνίδι να γίνεται… σκληρό. Δυνατές άμυνες και από τις δύο ομάδες, προσπάθειες για να επιβάλλουν τον δικό τους ρυθμό η κάθε μία αλλά και πάλι ο Ίκαρος είχε το πάνω χέρι στο σκορ, αν και το Περιστέρι μείωσε στον πόντο στο ημίχρονο.

Στην επανάληψη, ο Ίκαρος βελτίωσε το παιχνίδι του, είχε περισσότερες λύσεις, το Περιστέρι παρά το καυτό χέρι του Παπαντωνίου κουράστηκε και η διαφορά άρχισε να ανεβαίνει για τους φιλοξενούμενους. Το τρίτο δεκάλεπτο βρήκε την ομάδα του Καλαφατάκη να προηγείται με εννέα πόντους (71-60), αλλά στη συνέχεια η πλάστιγγα έγειρε υπέρ του Ικάρου που έφτασε στη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 23-28, 44-45, 60-71, 79-88.
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ (Κουστένης): Παπαντωνίου 23 (1), Κομποδιέτας 6, Βλάχος, Κανονίδης 13 (3), Μάντζαρης 17 (5), Ουίλιαμς 2, Χάινς, Πέτρουλας 8, Μελισσαράτος 7, Λάκκας, Ζούμπος 3.
ΙΚΑΡΟΣ (Καλαφατάκης): Στρναντ 13 (3), Λαρεντζάκης, Κυρίτσης 4, Βρκιτς 17 (2), Καρακωνσταντάκης, Φαγιέ 13 (1), Γκίμπσον 19 (5), Γιαννακίδης 9 (3), Αγαδάκος, Μήτσιαλος, Σίμτσακ 2, Πάντιτς 10.