Σπουδαία εντός έδρας νίκη πήρε το Περιστέρι στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστική του πρωταθλήματος, αφού, αν και βρέθηκε ακόμα και στο -16 (24-40 στο 18’) κόντρα στον Πανελευσινιακό, με αντεπίθεση διαρκείας στην τελευταία περίοδο κατάφερε να επιστρέψει στη διεκδίκηση του παιχνιδιού και με δύο εύστοχες βολές του Θορν στα τελευταία δευτερόλεπτα να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα.
Από την πλευρά τους, οι “σταχυοφόροι” δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν τον επιθετικό τους πλουραλισμό και καταρρέοντας στην τελευταία περίοδο έχασαν ένα παιχνίδι, που έμοιαζε να είναι δικό τους, αφού ο Λιακόπουλος αστόχησε σε σουτ τριών πόντων με τη λήξη του αγώνα.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τους νεοφώτιστους, αφού οι σωστές επιλογές στην επίθεση και η ευστοχία από μέση και μακρινή απόσταση τους έδωσε την ευκαιρία να προηγηθούν από πολύ νωρίς με νταμπλ σκορ (8-16 στο 7′). Οι γηπεδούχοι, όμως, βρήκαν λύσεις κυρίως κοντά στο καλάθι και μάζεψαν γρήγορα τη διαφορά (15-18 στο 9′).

Έχοντας ξεπεράσει, πλέον, το τρακ της πρεμιέρας στα μεγάλα σαλόνια, οι παίκτες του Γιώργου Σκαραφίγκα ανέβαζαν διαρκώς την απόδοσή τους όσο περνούσε η ώρα. Η επιθετική πολυφωνία των “σταχυοφόρων” τους έδωσε αέρα δέκα πόντων (22-32) για πρώτη φορά στο 15ο λεπτό, με τον δείκτη του σκορ να ανεβαίνει διαρκώς και να τους βρίσκει στο +15 (31-46) με την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους.

Η ανάπαυλα, όμως, φάνηκε να επηρεάζει τον Πανελευσινιακό, ο οποίος στην επανάληψη δεν ήταν εξίσου ουσιαστικός. Οι “πρίγκιπες της δυτικής όχθης” επέβαλλαν σταδιακά το ρυθμό τους και μπόρεσαν με συνοπτικές διαδικασίες να “ροκανίσουν” τη διαφορά έχοντας ως μεγάλο πρωταγωνιστή τον Θορν (48-50 στο 25′).

Η “κυανοκίτρινη” αντεπίθεση δεν σταμάτησε εκεί, αφού οι παίκτες του Τζίμη Κουστένη συνέχισαν να πιέζουν τους αντιπάλους τους και εκμεταλλευόμενοι τη φθορά των φάουλ που προκάλεσαν στους φιλοξενούμενους, πέτυχαν αρκετούς εύκολους πόντους από τη “γραμμή της φιλανθρωπίας” (27/37). Ο Κανονίδης με τον Παπαντωνίου αποτέλεσαν τους ιδανικούς συμπαραστάτες του Θορν και με δικά τους καλάθια έφεραν το Περιστέρι μπροστά στο σκορ για μετά από πολύ ώρα (68-64 στο 36’).

Με το παιχνίδι να κρέμεται από μια κλωστή στο τελευταίο λεπτό, τα πάντα κρίθηκαν από την ευστοχία των παικτών των δύο ομάδων στις ελεύθερες βολές. Εκεί, οι γηπεδούχοι ήταν πιο ψύχραιμοι και με δύο εύστοχες του Θορν (τελείωσε το παιχνίδι 26 πόντους και 8/10 βολές) πήραν μία εξαιρετικά σημαντική νίκη στην προσπάθεια που κάνουν για παραμονή στην κατηγορία.

Διαιτητές: Κορομηλάς – Σταματόπουλος – Καλδίρης.
Τα δεκάλεπτα: 17-22, 31-46, 53-61, 77-75.
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ (Κουστένης): Παπαντωνίου 12 (1), Κομποδιέτας 6 (1), Θορν 26 (2), Κανονίδης 14 (1 τρίπ., 10 ριμπ.), Τζόουνς 2, Μάντζαρης 6 (1), Ουίλιαμς, Ψαρόπουλος 2, Πέτρουλας 8, Μελισσαράτος 1, Λάκκας.
ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ (Σκαραφίγκας): Κυριακόπουλος 3 (1), Νίκου 6 (2), Παπανικολόπουλος 12 (2), Παπανικολάου 5 (1), Ραϊβιο 8, Μαγγουνής 6, Λιακόπουλος 12 (1), Δεληγιάννης 6, Καμπ 8, Τσιάκος 7, Μαντζιώρης, Χιουζ 2.