Στο… νήμα κρίθηκε το ματς του Περιστερίου με το Ρέθυμνο, καθώς η ομάδα των δυτικών προαστίων επικράτησε με 70-69 με τον Νώντα Παπαντωνίου να στέφεται σε “ήρωα” της τελευταίας στιγμής, γράφοντας το τελικό σκορ, αφού το τρίποντο του Λάτοβιτς δεν βρήκε τον στόχο.

Το ματς ξεκίνησε δυναμικά αφού και οι δύο ομάδες ήταν αποφασισμένες για τη νίκη. Το Ρέθυμνο μπορεί να πήρε το προβάδισμα στο σκορ αρκετά γρήγορα, αλλά δεν κατάφερε να πάρει διαφορά ασφαλείας. Έτσι η αλλαγή στα ηνία έγινε χάρη στην ευστοχία του Περιστερίου από το τρίποντο με το πρώτο δεκάλεπτο να λήγει 19-16.

Οι δύο ομάδες δεν εγκατέλειψαν τη μάχη και το δεύτερο δεκάλεπτο είχε αρκετές εναλλαγές στο σκορ, χωρίς και πάλι καμία να μπορεί να πάρει διαφορά που θα της έδινε το δικαίωμα να πάει πιο χαλαρή στα αποδυτήρια. Το Περιστέρι με τον Κανονίδη και το Ρέθυμνο με τους Ντούβνιακ και Λάτοβιτς έβρισκαν τον δρόμο για το καλάθι και το ημίχρονο βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες (34-34).

Το τρίτο δεκάλεπτο ανήκε στην περιφέρεια και στα τρίποντα. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 38-36 και κάπου εκεί άρχισε ο “πυροβολισμός” και από τις δύο ομάδες με τον Θορν να βάζει τέλος και να γράφει το 46-45 με σουτ εντός πεδιάς. Παράλληλα, ο Αμερικανός έδωσε ώθηση στην ομάδα του, η οποία εκμεταλλεύτηκε την ευστοχία από τις βολές και έκλεισε το δεκάλεπτο με προβάδισμα οκτώ πόντων (56-48).

Το Ρέθυμνο, παρότι είχε αρκετά προβλήματα με τραυματισμούς καθ’ όλη την εβδομάδα, είχε τις δυνάμεις να “χτυπήσει” το ματς ως το φινάλε. Παρότι το Περιστέρι προηγήθηκε με 10 πόντους (58-48) οι Κρητικοί βρήκαν τις δυνάμεις να επιστρέψουν στο ματς και να απειλήσουν τους γηπεδούχους ισοφαρίζοντας σε 66-66 με τρίποντο του Λάτοβιτς.

Ο Θορν έκανε το 68-66 και λίγο αργότερα ο Λάτοβιτς με γκολ φάουλ έδωσε προβάδισμα στο Ρέθυμνο με 69-68 όμως την τελευταία κουβέντα την είπε ο Νώντας Παπαντωνίου, ο οποίος με λέι απ έγραψε το τελικό σκορ. Ο Λάτοβιτς προσπάθησε να γίνει ο “ήρωας” του ματς, όμως το τρίποντο που επιχείρησε δεν βρήκε στόχο και το Περιστέρι αποχώρησε με το ροζ φύλλο αγώνα.

Τα δεκάλεπτα: 19-16, 34-34, 56-48, 70-69.
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ (Κουστένης): Παπαντωνίου 10 (1), Κομποδιέτας 10 (2), Θορν 14 (2), Κανονίδης 17, Ψαρόπουλος 3 (1), Μάντζαρης 8 (2), Χάινς 4, Πέτρουλας 4, Μελισσαράτος, Λάκας, Ζούμπος.
ΡΕΘΥΜΝΟ (Γιαπλές): Χορν 3 (1), Καλλινικίδης 1, Κόλιμον 2, Αγγελόπουλος 3, Τσόχλας 5 (1), Ντούβνιακ 13, Κόματος 12 (1), Κάρτερ 9 (2), Λάτοβιτς 21 (3), Πέτγουέι.