Σε ένα παιχνίδι το οποίο κρίθηκε στις λεπτομέρειες, το Ρέθυμνο επικράτησε του Ικάρου στην Κρήτη με 68-66 και συνέχισε τις θετικές εμφανίσεις, ανεβάζοντας τη διαφορά που έχει από την 6η θέση. Οι νικητές είχαν σε πολύ καλή μέρα τους Κάρτερ και Πέτγουεϊ οι οποίοι πέτυχαν από 16 και 14 πόντους αντίστοιχα και οδήγησαν την ομάδα τους στο επιθετικό κομμάτι.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να ξεκινήσουν το παιχνίδι δυναμικά και να πάρουν το προβάδισμα απέναντι στην ομάδα της Καλλιθέας. Οι παίκτες του Γιώργου Καλαφατάκη όμως τα πήγαν καλά στον επιθετικό τομέα στο πρώτο δεκάλεπτο και κατάφεραν να πετύχουν αρκετούς πόντους με αποτέλεσμα να παραμείνουν κοντά στο σκορ.

Ο Κάρτερ από την πλευρά του Ρεθύμνου ήταν αυτός που ηγήθηκε επιθετικά με αποτέλεσμα η ομάδα της Κρήτης να προηγηθεί στο δεκάλεπτο με 22-21. Οι Φαγιέ και Γκίμπσον από την άλλη πλευρά ήταν αυτοί που βρήκαν πιο εύκολα τον δρόμο προς το… πλεκτό, ενώ στο δεύτερο δεκάλεπτο μεγάλο ρόλο έπαιξε η άμυνα. Ο Ίκαρος δέχτηκε μόλις 8 πόντους από τους γηπεδούχους και κατάφερε στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου να πάρει το προβάδισμα με 32-30.

Ο ΑΓΟΡ κατάφερε στο τρίτο δεκάλεπτο να επιβάλλει τον ρυθμό του και να πάρει το προβάδισμα απέναντι στο συγκρότημα του Γιώργου Καλαφατάκη. Οι Ντούβνιακ και Πέτγουεϊ ανέλαβαν δράση στο επιθετικό κομμάτι, ενώ σημαντικές βοήθειες πρόσφερε και ο Κόμματος.

Από την πλευρά τους οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν μόλις 10 πόντους στην 3η περίοδο με αποτέλεσμα αυτό να ολοκληρωθεί με 50-42. Μάλιστα η διαφορά στην αρχή του τελευταίου δεκαλέπτου έφτασε ακόμα και στους +10 (52-42), αλλά ο Ίκαρος αντέδρασε άμεσα και έφερε το παιχνίδι στα ίσα. Ο αγώνας συνέχισε να είναι ντέρμπι μέχρι τα τελευταία λεπτά με τους γηπεδούχους να έχουν ένα μικρό προβάδισμα και να παίρνουν τελικά τη νίκη με 68-66

Τα δεκάλεπτα: 22-21, 30-32, 50-42, 68-66.
ΡΕΘΥΜΝΟ (Γιαπλές): Χορν 2, Καλλινικίδης, Προύιτ, Αγγελόπουλος 6 (2), Τσόχλας 7, Ντούβνιακ 13 (1), Κόμματος 10, Κάρτερ 16 (2), Λάτοβιτς, Πέργουεϊ 14.
ΙΚΑΡΟΣ (Καλαφατάκης): Στρναντ 8 (2), ΜακΝάιτ 2, Κυρίτσης 4, Βρκιτς 12 (1), Φαγιέ 14 (2), Γκίμπσον 16 (3), Γιαννακίδης, Αγαδάκος 2, Σίμτσακ 8, Αλάμπι.