Το Ρέθυμνο επιβεβαίωσε την ανοδική του πορεία των τελευταίων εβδομάδων με την εντός έδρας νίκη του με 63-58 επί της Νέας Κηφισιάς. Η ομάδα του Θανάση πέτυχε τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη της μετά και την επικράτησή της στην Πάτρα και όλα δείχνουν ότι θα δώσει μάχη μέχρι τέλους με τον Κολοσσό για την έκτη θέση της κανονικής περιόδου.

Η Κηφισιά έκανε “εκρηκτική” εκκίνηση στον αγώνα και προηγήθηκε με 9-0 στο 3’30” και 11-2 στο 5′ με τους Μαυροειδή και Ντούβνιακ να δίνουν τον ρυθμό.
Το Ρέθυμνο αντέδρασε αρχικά μέσω της άμυνάς του και με τον Κάουνσιλ να δίνει λύσεις στην επίθεση, πλησίασε στο 10-15 του δεκαλέπτου.

Το ίδιο σκηνικό διατηρήθηκε στο δεύτερο δεκάλεπτο, με την Κηφισιά δηλαδή να ελέγχει το παιχνίδι, αλλά με το Ρέθυμνο να έχει πλησιάσει πλέον και να ψάχνει την ευκαιρία για την αντεπίθεσή του. Οι δύο ομάδες έκαναν πολλά λάθη, ο Σάιλας στήριξε επιθετικά τους φιλοξενούμενους και αυτοί πήγαν στα αποδυτήρια προηγούμενοι με 27-23.

Η σκυτάλη άλλαξε χέρια στην τρίτη περίοδο. Το Ρέθυμνο είχε αποσυντονίσει την επιθετική λειτουργία της Κηφισιάς, το ίδιο έβρισκε με μεγαλύτερη συνέπεια λύσεις στην επίθεση, ο νεοαποκτηθείς Χόλις έδωσε τα πρώτα δείγματα γραφής και ο Καλαμπόκης “σιγοντάριζε” κι έτσι η λήξη της περιόδου βρήκε τους Κρητικούς να προηγούνται με 44-43.

Το τέταρτο δεκάλεπτο ανήκε εξ ολοκλήρου στο Ρέθυμνο. Με σερί 13-4 στα πρώτα έξι λεπτά ξέφυγε στο σκορ με 57-47, πήρε σαφές προβάδισμα για τη νίκη αφού κυρίως είχε βγάλει τελείως τον αντίπαλο από το ρυθμό του και πραγματικά τον είχε εγκλωβίσει.

Η αντίδραση της Κηφισιάς ήρθε μέσα από μια άμυνα ζώνης, κατάφερε να μειώσει μέχρι και στο 58-55 με σερί 8-1 μπαίνοντας στο τελευταίο λεπτό του αγώνα, λίγο αργότερα και σε 60-58 αλλά το Ρέθυμνο είχε το καθαρό μυαλό και την ευστοχία στις βολές για να κρατήσει τη νίκη και να δείξει ότι ετοιμάζεται για δυναμικό φίνις στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος.

ΡΕΘΥΜΝΟ (Σκουρτόπουλος): Σχίζας 3(1), Κουμπούρας 11(1), Σάφτεναρ 2, Κάουνσιλ 12, Αλλεν 4, Καλαμπόκης 9(1), Φαγέ 8, Χείλαρης, Κράβιτς 2, Χόλις 12(1)

ΚΗΦΙΣΙΑ (Παπαθεοδώρου): Σάιλας 7(1), Κόβινγκτον, Λιακόπουλος 5, Πεσάκοβιτς, Μαυροειδής 16, Ψαθάς, Αντερσον 4, Ντούβνιακ 11(2), Ντέιβις 6, Μπάρλος 9(1)